in ,

Netflix’in “Stranger Things” Dizisinin 5. Sezon Çekimleri Senarist Grevi Nedeniyle Ertelendi

Stranger Things 5. Sezon çekimleri devam eden Hollywood senaristleri grevi sebebiyle ertelendi. Netflix’in popüler yapımı prodüksiyon takvimini ileri alıyor.

Stranger Things 5. Sezon Çekimleri Grev Ertelemesi
- Reklam -
- Reklam -

Stranger Things 5. Sezon çekimleri Hollywood’un senarist grevi sebebiyle ertelenecek. Final sezonu için gün sayan Netflix yapımı, prodüksiyon takvimini güncelleme kararı aldı.

Geçen haftanın başında başlayan Hollywood senaristleri grevi kültür endüstrisindeki etkisini hissettirmeyi sürdürüyor. Gece şovları süreçten en hızlı etkilenen yapımlar olurken henüz ön hazırlık ya da çekim aşamasında olan birçok film ve dizi de grev sebebiyle zora girmişti.

Prodüksiyonu devam eden Yüzüklerin Efendisi dizisi Güç Yüzükleri yapımdan ciddi şekilde etkilenmiş ve çekimler showrunnerlar olmadan sürdürülme kararı alınmıştı.

- Reklam -

Şimdi ise bir başka büyük proje senarist grevi sebebiyle aksamak durumunda kaldı. 11.500 yazarın bir araya gelerek eğlence endüstrisindeki düşük maaşlara karşı çıktığı grevde; Amerikan Yazarlar Birliği sendikaları da stüdyolarla pazarlık etmeye devam ediyor. Son olarak 2008 senesinde yaşanan büyük Hollywood greviyle birçok TV yapımı iptal edilmiş ve sinema filmi ertelenmişti. Grevin sonucunda ise 2,1 milyar dolarlık bir kayıp yaşanmıştı.

Stranger Things 5. Sezon Çekimleri Grev Erteleme

Stranger Things 5. Sezon Çekimleri Grev Sebebiyle İleri Bir Tarihe Alındı

Hâlihazırda Koronavirüs pandemisi sebebiyle sezonlar arasında ciddi boşluklar bulunan Netflix hiti Stranger Things, final sezonu için de hayranları oldukça bekletecek gibi görünüyor. Normal şartlar altında 2024 yılının ortalarında izleyicilerle buluşması beklenen yapım, senarist grevi nedeniyle yeniden erteleniyor.

Dizinin yaratıcıları Duffer Kardeşler, Stranger Things 5. sezonun grev sebebiyle ertelendiğini ve prodüksiyona devam edebilmek için anlaşmaya varılmasını umduklarını belirtti.

Grev sırasında çekim yapmanın mümkün olmadığını belirten Duffer Kardeşler, yakın zamanda adil bir anlaşmanın yapılmasını ve herkesin yeniden işe dönmesini diledi.

- Reklam -

Stranger Things 5. Sezon Çekimleri Grev Kararından Etkilendi

Netflix’in hit bilimkurgu korku dizisinin son sezonu, Hawkins halkının Vecna ve Upside Down güçlerine karşı giriştiği destansı savaşın finaline hazırlanıyor. Stranger Things 5. sezon prodüksiyonunun 2023’ün sonlarında başlaması bekleniyordu. Grev kararıyla birlikte takvimin ne ölçüde değişeceği konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Netflix son olarak bir Stranger Things animasyon dizisi ve Upside Down’ın Tokyo’daki yankılarını ele alan bir anime yapımı duyurmuştu.

Grev kararını ve grevin getirdiği sonuçları siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla kültür içeriği için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Blossom Dizisi Yeniden

90’ların Popüler Komedi Dizisi “Blossom” Orijinal Oyuncu Kadrosuyla Yeniden Çekiliyor

Ölen Bir Yıldız Gezegenini Yutarken İlk Kez Gözlemlendi

Bilim İnsanları Ölmekte Olan Bir Yıldızın Bütün Bir Gezegeni Yuttuğuna İlk Defa Tanıklık Etti