in , ,

Yapay Zekâ ve İnsan Irkı Arasındaki Savaşa Odaklanan “The Creator” Filminden İlk Fragman

The Creator fragmanı yayınlandı. Gareth Edwards imzalı bilimkurgu filminin başrollerinde John David Washington ve Gemma Chan yer alıyor.

The Creator Fragmanı
- Reklam -
- Reklam -

The Creator fragmanı paylaşıldı. 20th Century Studios tarafından geliştirilen bilimkurgu filmi, yapay zekâ ve insan ırkı arasındaki mücadeleyi konu alıyor.

Yapay zekâ hakkındaki endişeler yakın gelecekte birçok farklı isim tarafından dile getirildi. Eski Google çalışanı Geoffrey Hinton YZ’nin ikilm değişikliğinden daha acil bir tehlike olduğunu söylerken Sapiens’in yazarı Yuval Noah Harari de gelecekten endişe duyanlar arasında.

Şimdi ise bu endişeyi ele alan yeni bir sinema filmi izleyicilerle buluşmak için gün sayıyor. Yönetmenliğini Monsters, Godzilla ve Star Wars: Rogue One filminin ardındaki isim olan Gareth Edwards’ın üstleneceği yapım bu sonbahar vizyona giriyor.

- Reklam -

The Creator Fragman

Disney çatısı altında bulunan 20th Century Studios tarafından geliştirilen yapımda insanlığa karşı savaş açabilen bir teknoloji ele alınıyor. Christopher Nolan’ın Tenet filmindeki performansıyla adından söz ettiren John David Washington ile Marvel Sinematik Evreni filmi Eternals’ta Sersi’yi canlandıran Gemma Chan filmin başrollerini paylaşıyor.

The Creator Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

The Creator filminden yayınlanan ilk fragman izleyiciyi fütüristik bir geleceğe davet ediyor. Tanıtımda Washington, küçük bir çocuğa, “Gökyüzünde huzurlu bir yer,” yanıtını verirken patlamalar, silah sesleri ve Aerosmith imzalı Dream On ile yoğun bir temponun şiddetle buluşmasıyla gelen bir tezat ortaya konuyor. Yapım, film boyunca yapay zekânın insanlık için ne ölçüde faydalı olacağı ve yok edilmesinin gerekip gerekmediği sorularını gündemde tutmayı hedefliyor.

Film, eşi ortadan kaybolduktan sonra yas tutan eski bir özel kuvvetler ajanı olan Joshua karakterine odaklanıyor. Joshua, kederinin ortasındayken Yaratıcı olarak bilinen gelişmiş bir yapay zekâ teknolojisinin ardındaki kişinin kim olduğunu bulmak üzere bir göreve gönderiliyor.

- Reklam -

The Creator 2023

Şu anda post prodüksiyon sürecinde olan yapımın senaryosunda yönetmen Gareth Edwards’a Chris Weitz (Star Wars: Rogue One, The Golden Compass) eşlik ediyor.

Filmde Washington ve Chan’in yanı sıra Ken Watanabe, Sturgill Simpson, Allison Janney ve Madeleine Yuna Voyles rol alıyor.

The Creator filmi 29 Eylül 2023 tarihinde sinema salonlarındaki yerini alacak.

Sizin The Creator filminden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bir Yorum

Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hollywood Oyuncuları Grev

Hollywood’daki Senarist Grevinin Ardından Bir Grev Kararı da Oyunculardan Gelebilir

2023 The British Book Awards Kazananları

2023 The British Book Awards Kazananları Açıklandı