in ,

Yeni “Game of Thrones” Dizisi “The Hedge Knight” Daha Küçük Ölçekli 3 Sezondan Oluşacak

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight dizisi, Game of Thrones ve House of the Dragon’a kıyasla daha ufak bir ölçeğe sahip olacak.

The Hedge Knight Dizisi HBO
- Reklam -
- Reklam -

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight dizisi ile HBO’nun Game of Thrones yolculuğu devam ediyor. Gelen son bilgiler ise yeni Taht Oyunları spin-off’unun diğer Westeros projelerine göre daha küçük ölçekte olacağı.

2011’de izleyicilerle buluşmaya başlayan George R.R. Martin imzalı Game of Thrones dizisi 2019’da ekranlara veda etmişti. TV dünyasında epik fantazi uyarlamaları için önemli bir değişimin habercisi olan Taht Oyunları, ardından gelen pek çok fantastik uyarlamanın da önünü açmıştı. Bununla birlikte HBO, aynı evreni paylaşan ve yine Martin imzasını taşıyan yeni projeler için de hazırlıklara başlamıştı.

HBO’nun prodüksiyon aşaması tamamlanan ilk Game of Thrones spin-off’u ise Targaryen Hanedanlığı’nın son dönemini anlatan House of the Dragon olmuştu. Şimdilerde 2. sezon çekimleri devam eden diziyle birlikte HBO yeni dönemde başka Taht Oyunları işleriyle de uğraşmayı sürdürüyor.

- Reklam -

The Hedge Knight Dizisi HBO - Game of Thrones

Geçen nisan ayında, HBO’nun dijital akış servisi Max’in tanıtımında duyurulan A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight spin-off’undan yeni detaylar ortaya çıktı.

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight Dizisi

Yeni dizi, George R.R. Martin’in Taht Oyunları evreninde geçen roman serisi Tales of Dunk and Egg’in ilk kitabı A Knight of the Seven Kingdoms’tan uyarlanacak.

Orijinal diziden yaklaşık 100 yıl önce geçen hikâye Dunk ve Egg olarak da bilinen Ser Duncan adlı şövalye ve onun yamağı Aegon V Targaryen’i konu alıyor.

HBO’nun drama bölümünün başkanı olan Francesca Orci, Deadline’a verdiği bir demeçte Hedge Knight için dikkat çekici bir açıklamada bulundu.

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight: Yeni Game of Thrones Dizisi

- Reklam -

Yapılan açıklamaya göre The Hedge Knight, ekranda House of the Dragon’la doğrudan rekabet etmemesi için daha küçük bir ölçeğe sahip olacak. Yeni dizi, yapım ekibinin elini kolaylaştırmak amacıyla toplamda 3 sezon olarak tasarlanıyor. Öte yandan House of the Dragon’ın tek sezonunun çekiminin yaklaşık iki yıl sürebildiği de biliniyor. Bu durum da yeni bir spin-off’a hem çekim hem yayın için kısıtlı bir süre bırakıyor.

Yeni proje için bir çıkış tarihi belirtilmemiş olsa da HBO’nun yeni yapımı House of the Dragon kadar büyük prodüksiyonlu tutmak istememesi; The Hedge Knight’ın beklenenden daha erken bir zaman aralığında yayınlanabileceğini işaret ediyor.

Öte yandan, George R.R. Martin, devam eden Hollywood senaristleri grevi nedeniyle A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight’ın senaryo sürecinin durdurulduğunu açıklamıştı.

YouTube video

Üç kitaptan oluşan Tales of Dunk and Egg serisi Türkçeye Yedi Krallık Şövalyesi başlığıyla tek cilt olarak kazandırıldı. Seri orijinalinde şu kitaplardan oluşuyor:

  • The Hedge Knight (1998)
  • The Sworn Sword (2003)
  • The Mystery Knight (2010)

Siz A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight hakkında alınan bu kararı nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından daha fazla haber için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Chinga Chinga dedi ki:

    Üç kitaptan oluşan Tales of Dunk and Egg serisi henüz Türkçeye kazandırılmadı.

    Aslında Türkçeye kazandırıldı. Üç hikaye tek bir ciltte Yedi Krallık Şövalyesi adı altında yayınlandı.

  2. Avatar for Eda_Nerede Eda_Nerede dedi ki:

    Düzeltme için teşekkür ediyorum, haberi güncelledim. Üçü bir arada olunca dikkatimden kaçmış :slight_smile:

  3. Avatar for kuklacini kuklacini dedi ki:

    Küçük ölçekli olması sıkıntı değil dizi evreninde görmediğimiz yaşamları ve yerleri görsek yeter.HBO belirli kalitede yapacaktır.

  4. Avatar for Gelu Gelu dedi ki:

    The Hedge Knight hikayesinin de çizgi romanı yayınlandı aslında. Nadirde bulunabiliyor şu sıralar.

    https://www.nadirkitap.com/gezgin-sovalye-the-hedge-knight-george-r-r-martin-kitap15079227.html

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çevrimici Oyun Oynayan Kadınlar Taciz Ediliyor

Yeni Araştırma: Çevrimiçi Oyun Oynayan Kadınların Yarısı Tacize Uğruyor

Titanik Enkazı Kolye Yapay Zeka

Yapay Zekâ Devrede: Titanik’in Enkazında Bulunan Kolyenin Sahibi Aranıyor