in , ,

Super Mario Gişede 1 Milyar Doları Geçmişti: Yeni Nintendo Uyarlaması “The Legend of Zelda” Olacak

The Legend of Zelda film uyarlaması ile geliyor. Nintendo, “The Super Mario Bros. Movie” ile yakaladığı başarı sonrası Universal ile yeni bir anlaşma imzaladı.

The Legend of Zelda Filmi Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

The Legend of Zelda filmi için hazırlıklar başladı. The Super Mario Bros. Movie’nin başarısının ardından Nintendo’nun bir sonraki video oyun uyarlaması belli oldu. Oyun devi şirketi, Universal Pictures ile yeni bir anlaşma imzaladı.

1986 yılında piyasaya sürülen video oyunu serisi, büyülü Hyrule diyarında Prenses Zelda’yı kurtarmak ve ana düşman Ganon’u yenmek için maceralara atılan Link adlı elf benzeri bir kahramanın maceralarını anlatıyor. The Legend of Zelda’nın yıllar boyunca elde ettiği büyük başarıya rağmen şimdiye dek büyük bir stüdyo tarafından çekilecek bir film uyarlaması hiçbir zaman hayata geçirilemedi.

2018 yılında çıkan bir haberde, Castlevania animasyon uyarlamasının yapımcısı tarafından bir The Legend of Zelda dizisi geliştirildiği duyurulmuş ancak uzun yıllar boyunca bir gelişme sağlanamamıştı. Ardından 2021’in başlarında diziyle ilgili yaşanan sızıntılar nedeniyle Nintendo tarafından iptal edildi.

- Reklam -

The Legend of Zelda Filmi Geliyor

Şimdi film eleştirmeni Jeff Sneider’ın haberine göre, Universal’ın bir The Legend of Zelda filmi yapmak için Nintendo ile “büyük bir anlaşma” yaptığı bildiriliyor. Sneider’ın The Hot Mic podcast’inde söyledikleri şöyle:

“Bana Universal’ın The Legend of Zelda için Nintendo şirketiyle ‘büyük bir anlaşma’ yaptığı söylendi. Zelda hepimizin beklediği bir sonraki büyük Illumination-Nintendo uyarlaması gibi görünüyor. Bana bunun gerçekleştiği söylendi.”

The Legend of Zelda Filmi Diğer Oyun Uyarlamalarının Başarısı ile Ortaya Çıktı

The Legend of Zelda

- Reklam -

Video oyunu uyarlamaları son zamanlarda HBO’nun The Last of Us dizisi ve The Super Mario Bros. Movie filminin 1 milyar doları aşan gişe başarısı ile popüler haline geldi. The Super Mario Bros. Movie, Universal tarafından llumination markası altında üretildi, bu nedenle stüdyonun şimdi başka bir Nintendo uyarlaması için anlaşma peşinde olması mantıklı. Zelda ikonik bir marka olmasının yanı sıra, geçen ay piyasaya sürülen yeni The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom da dahil olmak üzere 20 ana oyunu kapsayan oldukça üretken bir seri.

Şu an için Universal ve Nintendo tarafından filmin yapıldığıyla ilgili resmi bir paylaşım yok. Ancak muhtemelen ön geliştirilme aşamasında olan projenin ekibi oluştukça haberler de paylaşılmaya başlanacaktır. Ayrıca filmin seslendirme kadrosunda kimin alacağı ve muhtemel vizyon tarihi gibi bilgiler de bu şekilde ortaya çıkacaktır.

Super Mario'nun Başarısı Nintendo'yu Harekete Geçirdi: "The Legend of Zelda"nın Film Uyarlaması Geliyor

The Super Mario Bros. Movie’nin gişe başarısından sonra The Legend of Zelda’nın da filme uyarlanacak olması hakkindeki düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni sinema haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hızlı ve Öfkeli 11 Vizyon Tarihi Açıklandı

Vin Diesel, “Hızlı ve Öfkeli 11″in Vizyon Tarihini Duyurdu (Geri Sayım Başladı)

The Lord of the Rings: Return to Moria Fragmanı

Yeni Yüzüklerin Efendisi Oyunu ile Moria Madenlerinin Kapıları Aralanıyor: İşte “Return to Moria”dan Fragmanı