in , ,

Yeni “The Little Mermaid” Filmi Disney’in En Yüksek Puanlı Live-Action Uyarlamalarından Biri Oldu

The Little Mermaid için ilk yorumlar olumlu bir tablo çiziyor. Disney’in yeni live-action uyarlaması kötü gidişata dur dedi.

The Little Mermaid Yorumları
- Reklam -
- Reklam -

The Little Mermaid yorumları ile Disney’in yüzünü güldürüyor. Dev yapım şirketinin en yeni live-action uyarlaması, Rotten Tomatoes’ta yüksek puanlar almayı başardı.

İlk defa 1989 yılında izleyicilerinin karşısına çıkan Disney prensesi Küçük Deniz Kızı, Disney’in bir kez daha beyaz perdeye aktardığı beşinci live-action film olma özelliğini taşıyor. 2015 yılında Cinderella, 2017 yılında Emma Watson ve Dan Stevens’lı Güzel ve Çirkin, Guy Ritchie’nin yönetmenliğini yaptığı Aladdin ve 2020 yılında Koronavirüs pandemisi sebebiyle adından çok fazla söz ettiremeyen Mulan, şirketin son dönemlerde animasyondan live-action’a taşıdığı yapımlar arasında yer alıyor.

Başrol için Halle Bailey’nin tercih edilmesi, kimi kesimlerce tepkiyle karşılanırken şirketin bu kararını olumlu bulan da birçok izleyici olmuştu. Yine de gözler yapımın izleyicilerle buluşacağı mayıs ayındaydı.

- Reklam -

The Little Mermaid Yorumlar

Neticede geçen günlerde izleyicilerle buluşan yeni The Little Mermaid filmi, olumsuz havayı gerisinde bırakarak Disney’in şimdiye kadar vizyona soktuğu live-action uyarlaması yapımlar arasında en yüksek ikinci notu almayı başardı. Yeni yapım, 2021 yılında vizyona giren %97’lik olumlu yorumla birinciliği tutan Cruella’dan sonra %95’lik izleyici puanıyla ikinci sırada yer alıyor. Bununla birlikte Küçük Deniz Kızı filminin eleştirmen puanı ise şimdilik %68’de kaldı.

Yeni “The Little Mermaid” Filmi, Puan Ortalamasında Orijinalini Geçmeyi Başardı

Öte yandan The Little Mermaid’in 1989 tarihli orijinal animasyonu için izleyicilerin puan ortalaması %88, eleştirmenlerin puan ortalaması ise %92’ydi. Bu puan farkının nedeni olarak ise hayranların ve eleştirmenlerin filmlere farklı beklentilerle gitmeleri gösterildi.

Hayranların ilk bakışta yeniden yapımda kullanılan tüm yeni unsurlardan keyif aldığı gözlemlenirken eleştirmenlerin ise orijinal yapım tarafından belirlenen standartlara ne kadar sadık kalındığına baktığı öne sürüldü. Eleştirmenler Disney animatörlerinin 1989’da orijinal Küçük Deniz Kızı için yaptıklarını, 33 yıl sonra yoğun şekilde CGI kullanarak yaratılandan daha çok takdir ettikleri gözlerden kaçmadı.

The Little Mermaid

- Reklam -

Kimi izleyiciler çizgi karakterlerin oyuncularla perdeye aktarılmasının “sihri” bozduğunu iddia ederken kimi eleştirmenler de yaşamdan bir parçanın doğru aktarılmasının önemli olduğunu vurguluyor.

Yeni filmin yönetmen koltuğunda Mary Poppins Returns, Into the Woods, Memoirs of a Geisha ve Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides ile tanınan Rob Marshall yer alıyor. Senaryo ise daha önce Mary Poppins Returns filminde yönetmen ile birlikte çalışan Jane Goldman ve David Magee ikilisine emanet edildi.

Yapımda Bailey ile birlikte Ariel’in sevgilisi Prens Eric rolünde Jonah Hauer-King, Ariel’in babası Kral Triton rolünde Javier Bardem, Grimsby rolünde Jude Akuwudike ve bir deniz cadısı olan Ursula rolünde Melissa McCarthy yer alıyor. Lorena Andrea ve Kajsa Mohammar da film için yaratılan yeni karakterlerden Perla ve Karina’yı canlandırıyor.

The Little Mermaid filmi 26 Mayıs 2023 tarihinde Türkiye’de de vizyona girdi.

Siz yeni Küçük Deniz Kızı filmini izlediniz mi? Yapıma dair yorum ve eleştirilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve daha fazla sinema haberi için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bleach: Thousand-Year Blood War 2. Kısım Fragmanı Yayında

“Bleach: Thousand-Year Blood War” 2. Kısım ile Geri Dönüyor: İşte İlk Fragman ve Yayın Tarihi

Yeni Spider-Man Filmi 280 Örümcek-Adam'ı Konuk Edecek

Yeni Spider-Man Filminde 280 ‘Farklı’ Örümcek Adam Yer Alacak