in ,

Stephen King’in “The Monkey” Öyküsü James Wan İmzasıyla Filme Uyarlanıyor

The Monkey film oluyor. Stephen King’in “Skeleton Crew” (Sis) kitabındaki Maymun adlı öykü, James Wan yapımcılığında perdeye taşınıyor.

The Monkey Film - Stephen King Uyarlama
- Reklam -
- Reklam -

The Monkey film adaptasyonu için hazırlıklar başladı. Stephen King uyarlamaları listesine yeni bir yapıt daha katılıyor. Korku edebiyatının klasik yazarı, korku sinemasının ünlü yönetmeni James Wan ile bir araya geliyor.

İlk olarak 1980 tarihli Gallery dergisinde yayımlanan, ardından 1985’te Skeleton Crew (Türkçeye Sis adıyla kazandırıldı) kitabında okurlarla buluşan The Monkey (Maymun) öyküsü beyaz perdeye geliyor.

The Monkey öyküsü, iki küçük erkek kardeşin tavan arasında babalarından kalma zil çalan bir maymun oyuncağı bulmasıyla başlıyor. Lanetli olduğu anlaşılan bu oyuncağın her zil çalışı, kardeşlerin yakın çevresinden birilerinin ölmesiyle sonuçlanır. Nihayetinde ikizler, gizemli ölümlerin önüne geçmek için maceraya atılmak zorunda kalır.

- Reklam -

The Monkey - Maymun - Film

Film endüstrisinin öne çıkan korku yazarlarından olarak anılan James Wan, yapımcı koltuğunda yer alacağı proje için bir dizi yetenekli isimle birlikte çalışacak. The Conjuring ve Insidious serileriyle tanınan Wan, filmi Atomic Monster Productions çatısı altında gerçekleştirecek. Filmin diğer yapımcılar arasında C2 Motion Picture Group’tan Jason Cloth (Joker) ve Dave Caplan (Babylon) yer alıyor.

The Monkey’in yönetmenliğini son olarak yeni Nicolas Cage filmi Longlegs’i yöneten Oz Perkins üstlenecek.

Stephen King Uyarlaması The Monkey Filminde Başrol “The White Lotus” Yıldızına Emanet

Filmin başrolünde HBO dizisi The White Lotus’un başrollerinden Theo James yer alacak. Oyuncu daha önce The Witcher: Nightmare of the Wolf animesinde Vesemir’i seslendirmiş ve The Time Traveler’s Wife, Insurgent, Divergent gibi yapımlarda rol almıştı. James’in filmde hangi karakteri canlandıracağı ise şimdilik bilinmiyor.

The Monkey - Theo James

Filmin yapımcılığını üstlenecek olan James Wan’ın Stephen King hayranlığı uzun zamandır biliniyor. Wan daha önce verdiği bir demeçte şunları kaydetmişti:

- Reklam -

“Stephen King korku türünün Baba’sıdır. Çocukken ve kariyerim boyunca benim üzerimde büyük bir etkisi oldu. Onun hikâyelerinden birisini hayata geçirmek benim için bir rüya gibi.

The Monkey; basit, ikonik ve inanılmaz derecede pazarlanabilir bir fikriyle kişisel favorilerimdendir. Bunu hayata geçirmek için Osgood (Oz Perkins) gibi vizyoner ve türün sonsuz hayranından daha iyisini hayal edemiyorum.”

Filmin ne zaman vizyona gireceği ve oyuncu kadrosunda başka hangi isimlerin yer alacağı şu an için bilinmiyor.

Son olarak geçen gün Stephen King’in The Life of Chuck öyküsünün filme uyarlanacağı ve başrolleri Tom Hiddleston ile Mark Hamill’ın paylaşacağı duyurulmuştu.

Siz The Monkey öyküsü hakkında ne düşünüyorsunuz? Uyarlama hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

69. Sait Faik Hikâye Armağanı Kazananı Ayşegül Devecioğlu Oldu

69. Sait Faik Hikâye Armağanı’nın Kazananı Belli Oldu

Disney Hulu Tek Platform

Disney, Hulu’nun Tamamını Satın Almayı Değerlendiriyor: İçerikler Tek Platformda Birleştirilecek