in ,

2023’ün 1 Milyar Dolar Gişe Hasılatı Barajını Aşan İlk Filmi “The Super Mario Bros. Movie” Oldu

The Super Mario Bros. Movie gişe hasılatı ile yapımcılarının yüzünü güldürdü. Ünlü Nintendo oyunundan uyarlanan film, 1 milyar dolar barajını geçmeyi başardı.

The Super Mario Bros. Movie Gişede 1 Milyar Doları Geçti
- Reklam -
- Reklam -

The Super Mario Bros. Movie gişe hasılatı ile 2023’ün gişede 1 milyar doları geçen ilk sinema yapımı oldu.

Gösterime gireli bir aydan kısa bir süre olan ve şimdiden sayısız rekora imza atan Universal’ın The Super Mario Bros. Movie filmi belki de en büyük kilometre taşını geride bıraktı. Popüler video oyunundan uyarlanan animasyon yapımı, 2023’ün küresel gişede 1 milyar dolar sınırını aşan ilk filmi oldu. Film, nisan ayı boyunca gişeyi domine ettikten sonra etkisinden hiçbir şey kaybetmeyerek bu hafta sonu yurtiçi gişede 40 milyon dolar ve uluslararası arenada 68 milyon dolar daha kazandı.

Super Mario Filmi’nin yurtiçi toplam hasılatı 490 milyon dolar olurken, yurtdışı hasılatı 533 milyon dolara ulaştı. Bu da animasyon uyarlamasının küresel hasılatını 1 milyar doların biraz üzerine çıkarıyor. Super Mario, Despicable Me 3 (1,032 milyar dolar) ve Minions’tan (1,157 milyar dolar) sonra bu kilometre taşını geçen üçüncü Illumination filmi oldu. Ayrıca, pandemi sonrası dönemde dünya çapında 1 milyar doları geçen sadece beşinci film ve tarihte bu başarıya ulaşan 10. animasyon filmi oldu.

- Reklam -

The Super Mario Bros. Movie Gişede 1 Milyar Doları Geçti

The Super Mario Bros. Movie Gişe Başarısı Devam Filmini Garantilemiş Olabilir

Film bu dönüm noktasına ulaşırken birçok rekor kırdı. Şimdiye kadar en yüksek hasılatı elde eden video oyunu uyarlaması, küresel gişede 2023’ün en büyük filmi ve yerel gişede Jurassic World’ün (653 milyon dolar) ardından Universal tarihinin en büyük ikinci filmi. Ayrıca, 608 milyon dolarlık hasılatıyla yurtiçinde tüm zamanların en büyük animasyon filmi olmaya devam eden Incredibles 2’nun biraz gerisinde yer alıyor. Super Mario, Frozen 2 (477 milyon dolar) ve Finding Dory’yi (486 milyon dolar) geride bırakarak yurt içi gişelerde gelmiş geçmiş en büyük ikinci animasyon filmi oldu.

Chris Pratt ve Charlie Day’in tesisatçı kardeşler Mario ve Luigi’yi seslendirdiği The Super Mario Bros. Movie, Hollywood’un popüler video oyunu serisini bir filme uyarlamaya çalıştığı ilk film değil. Bob Hoskins, John Leguizamo ve kötü adam rolünde Dennis Hopper’ın oynadığı Super Mario Bros. adlı talihsiz live-action filmi, 1993 yılında yerel gişede 30 milyon doların altında bir hasılat elde etmişti. Ancak şimdi, bu büyük başarı -resmi olarak açıklanmamış olsa bile- devam filmini de  garantilediği anlamına geliyor.

- Reklam -

2023'ün 1 Milyar Dolar Gişe Hasılatı Barajını Aşan İlk Filmi "The Super Mario Bros. Movie" Oldu

Yeni Super Mario filminin bu başarısını sizler neye bağlıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google Haberler’de takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for SpaceMarine SpaceMarine dedi ki:

    Gitmeyi çok istiyordum ama Türkçe dublajdı. :smiley: İzleyenler yorum yapabilir mi? Türkçe dublajı iyi mi?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sylvester Stallone, "Dağcı 2" Filminde Rol Alacak

Sylvester Stallone, “Cliffhanger”ın Devam Filminde Rol Alacak: “Dağcı 2” Geliyor

Gabriel García Márquez Kayıp Roman - Yeni

Gabriel García Márquez’in Daha Önce Hiç Gün Yüzüne Çıkmamış ‘Kayıp’ Romanı Okurla Buluşuyor