in ,

Henüz 3. Sezonu Yayınlanmamıştı: “The Witcher” 5. Sezon Kesinleşti

The Witcher 5. Sezon onayı erkenden verildi. Netflix, Andrzej Sapkowski’nin fantastik dünyası, ekran yolculuğuna devam edecek.

The Witcher 5. Sezon Onayı Aldı
- Reklam -
- Reklam -

The Witcher 5. Sezon için yeşil ışığı erkenden aldı. Henüz 3. sezon bölümleri izleyicilerle buluşmayan yapımda Netflix gelecek planlarını şimdiden kurmuş durumda.

Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski’nin kitap serisinden ekrana taşınan The Witcher, öncesinde dünya çapında ün kazanan CD Projekt RED imzalı video oyunlar ile de adaptasyon heyecanını yaşamıştı.

İlk sezonu 2019’da yayınlanan yapımda başrol Rivyalı Geralt’ı Henry Cavill (Man of Steel, Enola Holmes) canlandırmıştı. Cavill’lı ilk sezonun ardından 2021’de ikinci sezon izleyicilerle buluşmutu. 3. sezon ile ilgili en beklenmedik haber ise Cavill’ın bu sezonun ardından rolünü Liam Hemsworth’e devredecek olmasıydı.

- Reklam -

Bu rol değişikliğinin diziyi nasıl etkileyeceği bilinmese de, yapımcılar en başından beri The Witcher’ı 7 sezon olarak tasarladıklarını paylaşıyordu. Liam Hemsworth‘lü 4. sezonun ardından 5. sezonun da resmi olarak geleceği yeni gelen haberlerle kesinleşmiş oldu.

the witcher 4 sezon Henry Cavill - Liam Hemsworth

The Witcher 5. Sezon Çekimleri 4. Sezonun Hemen Ardından Yapılacak

Deadline‘ın röportajına konuşan yönetmen Sophie Holland; verdiği demeçte Liam Hemsworth’ün 4. sezonun ardından 5. sezon ile de geri döneceğini resmi ağızdan doğruladı.

Holland ayrıca The Witcher 5. sezonun, 4. sezonun hemen ardından kayda alınacağını da duyurdu. Yönetmen, 4. sezonun ardından verilecek kısa bir boşluğun ardından 5. sezona başlanacağını duyurdu.

Dizinin yaratıcı koltuğunda oturan Lauren Schmidt Hissrich, Cavill’ın ayrılık haberinin ardından dizinin sona ermesinin bir olasılık olduğunu ancak “hâlâ anlatılacak çok fazla hikâye bulunduğunu” belirtmişti.

“Liam’ın aramıza katılması hepimizi heyecanlandırdı. Doldurması gereken büyük bir boşluk var ama aynı zamanda bu iş için enerjisi ve heyecanı da çok fazla.”

- Reklam -

The Witcher 5. Sezon - Netflix

Dizinin 3. sezonu, yapımın dayandığı The Witcher kitaplarından dördüncüsü olan Ateşle İmtihan‘a (Time of Contempt) odaklanacak. Yeni bölümlerde Geralt, Vahşi Av’a karşı Yennefer’ın da yardımıyla Ciri’yi koruma görevine devam edecek.

3. sezonda Henry Cavill ile birlikte Anya Chalotra, Freya Allen, Joey Batey, Myanna Buring, Eamon Farren, Mimi M. Khayisa, Royce Pierreson, Anna Shaffer, Mecia Simson, Tom Canton ve Mahesh Jadu gibi isimler yer alacak.

The Witcher 4. Sezon iki kısım hâlinde yayınlanacak. İlk kısım 29 Haziran 2023 tarihi itibarıyla Netflix kütüphanesindeki yerini alacak. Yeni sezon toplam 8 bölüm sürecek.

The Witcher 5. Sezon onayı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da paylaşabilir, TV dünyasından daha fazla gelişme için bizleri Google News‘ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Netflix’in mis gibi dizileri iptal edip Witcher’dan vazgeçmemesi komik.
    Yanlış anlaşılmasın, Witcher’ın kitaplarını çok severim, oyunları da internetten izlemiştim -malum oynayamıyorum- ancak Netflix Andrzej Sabkowski’nin hikâyesini olabilecek en vasat şekilde uyarlayıp bundan nasıl memnun olabiliyor anlamak güç. Witcher dizisi acilen iptal edilmeli.

  2. Avatar for ilkaysf ilkaysf dedi ki:

    Vasata yakın olan diziyi benim için Henry Cavill götürüyordu. Şimdi o da olmayacak. Eskisi kadar rağbet görüp izleneceğini pek düşünmüyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Thunderbolts Filmi Çekimleri Ertelendi

Thunderbolts, Çekimlere Günler Kala Senarist Grevi Nedeniyle Ertelendi

Çevrimici Oyun Oynayan Kadınlar Taciz Ediliyor

Yeni Araştırma: Çevrimiçi Oyun Oynayan Kadınların Yarısı Tacize Uğruyor