in ,

Strateji Türünün En Ünlü Serilerinden “Total War”un Antik Mısır’da Geçen Yeni Oyunu “PHARAOH” Duyuruldu

Total War: PHARAOH oyunu resmi olarak duyuruldu. Ünlü strateji serisinin devam macerasında çıkış tarihi ve fiyat da belli oldu.

Total War: PHARAOH - Çıkış Tarihi - Fiyatı
- Reklam -
- Reklam -

Total War: PHARAOH oyunu ufukta gözüktü. Strateji türünü sevenlerin en sık tercih ettiği seri olan Total War evreni genişlemeye devam ediyor. Yeni maceranın çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu. Yapımdan ilk fragman da yayınlandı.

Antik Mısır temalı Total War: PHARAOH hakkında Türkiye’deki oyuncuları sevindiren bir diğer haber ise oyunun Türkçe dil desteği ile çıkış yapacak olması.

Creative Assembly ve Feral Interactive tarafından geliştirilen ve günümüzde SEGA tarafından yayınlanan sıra tabanlı strateji oyunu Total War evreni genişlemeye devam ediyor. İlk oyunu Shogun: Total War ile 2000 yılında başlayan macera, 2022’de yayınlanan Total War: Warhammer III ile 15 adımlık devasa bir külliyata dönüşmüştü.

- Reklam -

Oyundan yayınlanan sinematik fragman Tunç Çağı’nın son dönemlerine dayanacak ve Mısır’ın Yeni Krallık zamanında geçecek.

Total War: PHARAOH Fragmanı

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Total War: PHARAOH oyununun yönetmeni Todor Nikolov yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Antik Mısır kadar simgesel başka bir dönem yoktur; politik entrikalar, felaketlere sebep olan olaylar ve büyük savaşlarla doludur. Bu, bir Total War bölümü için mükemmel bir ortam. Firavun olarak, Mısır’ı yok olmanın eşiğinden kurtarmalı ve halkınızı felaketlerle dolu Tunç Çağı’nın çöküşü boyunca yönlendirmelisiniz. Ya hayatta kalmak ya da tarihin içinde kaybolmak size bağlıdır.”

Total War: PHARAOH

Bununla birlikte oyunda üç ana kültür etrafında inşa edilmiş sekiz Mısır fraksiyonu olacak:

- Reklam -
  • Mısır: Ramesses, Seti, Tausret ve Amenmesse
  • Kenan: Körfez ve Irsu
  • Hitit: Kurunta ve Şuppiluliuma

Gelen bilgilere göre Phoraoh’un çeşitli aşamalarda taktiksel girişim gerektireceği bildiriliyor – ve bunlar sadece politik veya savaşla ilgili olmayacak. Oyunda en elverişsiz anlarda tamamen oyunu etkileyecek yoğun bir hava sistemi olacak ve serinin ilk defa Pharaoh’u ‘Sefer Özelleştirme’ özelliğiyle birlikte sunacak.

Oyunun Steam ve Epic Games sayfaları açılsa da Total War: PHARAOH’un fiyatı bu platformlar üzerinden henüz belirlenmiş değil. Ancak yapımın resmi sitesi, standart sürüm için 1,099 TL’lik bir etiket fiyatı sunuyor.

Total War: PHARAOH - Çıkış Tarihi - Fiyatı - Fragman

Total War: PHARAOH oyunu Ekim 2023 tarihinde PC platformunda oyuncularla buluşmaya başlayacak.

Total War: PHARAOH hakkında sizin beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından daha fazla içerik için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Insider Gaming

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

UFO Gördüğünü Söyleyen Akademisyenler Çoğalıyor

ABD’de Her Beş Akademisyenden Biri Kendilerinin ya da Tanıdıklarının UFO Gördüğünü Söylüyor

Yeni Barbie Fragmanı - Rüya Evi

Oppenheimer ile Aynı Gün Vizyona Girecek: Margot Robbie’li “Barbie” Filminden Yeni Fragman