in , ,

Optimus Prime ve Megatron’un Köken Hikâyesini Anlatan Yeni “Transformers” Animasyon Filmi Duyuruldu

Transformers One filmi resmi olarak duyuruldu. Yapımın seslendirme kadrosunda Chris Hemsworth, Scarlett Johansson ve Brian Tyree Henry gibi yıldızlar yer alıyor.

Transformers One Filmi Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

Transformers One animasyon filmi geliyor. Seslendirme kadrosunda Chris Hemsworth, Scarlett Johansson ve Brian Tyree Henry gibi ünlü isimlerin yer aldığı yapım Optimus Prime ve Megatron arasındaki erken dönem ilişkiyi ele alacak.

Yeni başlığın duyurusu CinemaCon’daki Paramount paneli sırasında yapıldı. Animasyon filmin ilk olarak 2019’da duyuruldu, Nisan 2020’de Toy Story 4 yönetmeni Josh Cooley tarafından yönetilecek bir öncül olacağı söylendi. Yönetici yapımcılığında ise Steven Spielberg yer alacak. Senaryoyu Andrew Barrer ve Gabriel Ferrari yazdı. Yapımcılar Lorenzo di Bonaventura, Tom DeSanto, Don Murphy, Michael Bay, Mark Vahradian ve Aaron Dem. Spielberg ile birlikte yürütücü yapımcılar Brian Goldner, Brian Oliver, Bradley J. Fischer ve Valerii An.

Önemli ayrıntılar hâlâ gizli tutulsa da, filmin Transformers’ın ana gezegeni Cybertron’da geçecek bir öncül olacağı açıklandı. Filmin animasyonu, live-action Transformers filmlerinin yanı sıra 2012 En İyi Animasyon Film Oscar’ını kazanan Rango gibi önceki animasyon filmlerinde de çalışan ve ILM olarak da bilinen görsel efekt şirketi Industrial Light & Magic tarafından gerçekleştirilecek.

- Reklam -

Transformers One Animasyon Filmi Yıldız İsimlere Ev Sahipliği Yapacak

Transformers One filmi seslendirme kadrosu

Yeni animasyon filminin seslendirme kadrosu aynı zamanda yıldız isimleri bir araya getiriyor. Söz konusu isimlerin arasında Chris Hemsworth, Brian Tyree Henry, Scarlett Johansson, Keegan-Michael Key, Jon Hamm ve Laurence Fishburne yer alıyor.

Collider’a verdiği bir röportajda, uzun süredir Transformers yapımcısı olan Lorenzo Di Bonaventura şunları söyledi:

“Kökenini biliyorsunuz, aslında arkadaş olarak başladılar ve zamanla işler onlar için farklı şekilde gelişti ve iki ayrı taraf hâline geldiler. Biz de genç Optimus ve genç Megatron’un köken hikâyesini ele alıyoruz. Gerçekten de tüm Transformer’ların hem başlangıçta ne olduklarını, hem nasıl büyüdüklerini, hem de nasıl ayrı düştüklerini anlatıyoruz.”

Yapımcı aslında bunu live-action’da yapmayı düşündükleri bir fikir olduğunu ama çok pahalıya mal olacağını söyledi.

Transformers One Filmi Geliyor

- Reklam -

Transformers One Filmi, Ünlü Serinin 40 Yıl Sonra Gelen İlk Animasyon Yapımı Olacak

80’li yılların ortalarında yayınlanan ve çok sevilen The Transformers dizisi de dahil olmak üzere, kılık değiştirmiş robotlar hakkında on yıllar boyunca birçok dizi yayınlandığı için animasyon ortamı Transformers serisinde önemli bir rol oynadı. Bu sayısız animasyon dizisinin etkisi, live-action’da bile etkisini gösteriyor.

Gişe rekorları kıran serinin yeniden başlatması olacak olan Canavarların Yükselişi, 1996’dan 1999’a kadar yayınlanan Beast Wars animasyon serisinden büyük ölçüde ilham alıyor. Hatta yeni canlı aksiyonun son fragmanı da kısa süre önce paylaşıldı. Son yıllarda birçok animasyon dizisi çekilmiş olsa da, bu proje 1986 yapımı beğenilen Transformers The Movie filminden bu yana uzun soluklu serinin ilk animasyon filmi olacak ve Transformers One sinemalarda gösterime girdiğinde 38 yaşını doldurmuş olacak.

Optimus ve Megatron'un Köken Hikâyesini Anlatan Yeni "Transformers" Animasyon Filmi Duyuruldu

Yeni animasyon filmi Transformers One, 19 Temmuz 2024’te sinemalarda gösterime girecek.

On yıllar sonra gelen yeni bir animasyon fikrine sizler nasıl yaklaşıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yavaşlamak - Danny Dorling

Danny Dorling İmzalı “Yavaşlamak” Çıktı: Hız Çağının Sonu mu Geliyor?

The Exorcist: Believer Filmi

“The Exorcist” Serisinin Yeni Üçlemesi “Believer” ile Başlıyor