in ,

Türkiye Yayıncılar Birliği’nde Yeni Dönem (25. Dönem Çalışma Raporu Yayımlandı)

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin 25. Olağan Genel Kurulu yapıldı ve yeni yönetim belirlendi.

Türkiye Yayıncılar Birliği'nde Yeni Dönem
- Reklam -
- Reklam -

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin 25. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Yapı Kredi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Genel Kurul, Türkiye’nin önde gelen yayıncıları ve edebiyat dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi.

TÜRKYAYBİR’in 25. Dönem Çalışma Raporu, Mali Rapor ve Denetim Raporları, Genel Kurul üyelerine sunuldu. Bu raporlar, geçmiş dönemde yapılan faaliyetlerin ve mali durumun ayrıntılı bir değerlendirmesini içeriyordu. Ayrıca, yeni yönetim kurulu ve komisyonların seçimi de önemli bir gündem maddesiydi. Üyeler, gelecek dönemde birlikte çalışacak olan yetenekli ve deneyimli bir yönetim kurulu oluşturmak için oylama gerçekleştirdi.

Genel Kurul’da, yayıncılık sektörüne ve Türkiye Yayıncılar Birliği’ne önemli katkılarından dolayı Mehmet Atay, Abdullah Özkan, Gürer Uğurlu, Fahri Aral ve Muzaffer Erdoğdu’ya onur plaketleri takdim edildi. Bu plaketler, yayıncıların özverili çalışmalarının ve edebiyat dünyasına yaptıkları değerli katkıların bir ifadesiydi.

- Reklam -

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin 25. Olağan Genel Kurulu aynı zamanda, gelecek dönemde birliğin hedeflerini ve stratejilerini belirlemek için önemli bir platform oldu. Dernek üyeleri, yeni yönetim kurulu seçimi için oy kullandı. Seçim sonucunda, 2023-2025 yılları arasında görev yapacak olan yönetim kurulu üyeleri belirlendi. Kenan Kocatürk, Servet Düz, Mustafa Nemutlu, Nazlı Berivan Ak, Gülgün Çarkoğlu, Baha Sönmez ve Erkan Akpınar, yeni dönemde birliğin yönetimini üstlenecek isimler oldu.

Türkiye Yayıncılar Birliği’nde Yeni Dönem

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Önceki Dönem Çalışma Raporu Yayımlandı

Genel Kurul öncesinde yapılan hazırlıklar kapsamında, 25. Dönem Çalışma Raporu ve ilgili bilgiler, Türkiye Yayıncılar Birliği’nin internet sitesinde “25. Olağan Genel Kurul Çalışma Raporu” adı altında yayımlanarak kamuoyuyla paylaşıldı. Bu sayede birliğin faaliyetleri ve gelecek hedefleri hakkında daha geniş bir kitleye bilgi verilmiş oldu.

Türkiye Yayıncılar Birliği Nedir? Amacı ve Hedefleri…

Türkiye’nin en eski ve köklü yayıncı birliklerinden biri olan Türkiye Yayıncılar Birliği, 1985 yılında İstanbul’da kuruldu. 400’den fazla üyesi bulunan birlik, ülkemizde yayıncılık sektöründe faaliyet gösteren yayıncıları ve yayın dağıtımcılarını temsil ediyor.

- Reklam -

Birliğin başlıca amaçları arasında yayıncılık mesleğinin geliştirilmesi, kaliteli basılı yayınların yapılmasının sağlanması, mesleki sorunlara çözümler üretilmesi, kamuoyu ve üyelerin aydınlatılması, yayıncıların haklarının korunması ve desteklenmesi yer alıyor. Ayrıca, korsan yayıncılıkla mücadele etmek, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması için çalışmak, kültür, edebiyat ve sanatın geliştirilmesine yardımcı olmak gibi önemli görevleri üstleniyor.

Türkiye Yayıncılar Birliği 25. Olağan Genel Kurul

Türkiye Yayıncılar Birliği, uluslararası alanda da etkin bir rol oynuyor. Uluslararası Yayıncılar Birliği’nin (International Publishers Association – IPA) Türkiye’yi temsil eden tek üyesi ve Türkiye’deki yayıncıları uluslararası etkinliklerde temsil edilmesinde de yardımcı oluyor. Ayrıca EDItEUR gibi uluslararası organizasyonlara üye ve  uluslararası standartların kullanımını yaygınlaştırmak ve sektör paydaşları arasında bilgi alışverişini ve iş birliğini sağlamak için çalışıyor.

Benzer haberler için bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Twitter

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kıssalar Kitabı - Ambrose Bierce | Haftanın Kitabı #271

Kıssalar Kitabı – Ambrose Bierce | Haftanın Kitabı #271

Quentin Tarantino Dijital Yayın Platform Filmleri

Quentin Tarantino Dijital Platform Filmleri Hakkında Konuştu: “Zamanın Ruhunu Yansıtmıyorlar”