in , ,

ABD’de Her Beş Akademisyenden Biri Kendilerinin ya da Tanıdıklarının UFO Gördüğünü Söylüyor

ABD’de yapılan bir anket, ülkede her beş akademisyenden birisinin kendisinin veya bir tanıdıklarının UFO gördüğünü ortaya koyuyor.

UFO Gördüğünü Söyleyen Akademisyenler Çoğalıyor
- Reklam -
- Reklam -

ABD’de her beş akademisyenden biri, ya kendisinin ya da bir tanıdığının UFO gördüğünü iddia ediyor.

Amerika’daki 144 araştırma üniversitesindeki öğretim üyelerinin yaklaşık beşte biri, resmi terimi “tanımlanamayan hava fenomeni” olan UAP ve “tanımlanamayan uçan cisim” olan UFO’ları gördüklerini söyledi. Kısa bir süre önce Humanities and Social Sciences Communications dergisinde yayımlanan bir akademik anket, UFO’larla ilgili akademik araştırma ve değerlendirmenin sonuçlarını paylaştı.

Louisville Üniversitesi’nde psikoloji araştırmacısı olan Marissa Yingling, anket sonuçlarının UFO araştırmaları için çeşitli çıkarımlara işaret ettiğini belirtti. Farklı disiplinlerden gelen fakültelerin bu konuya temkinli bir şekilde ilgi duyduğunu ve birçoğunun araştırma yapmak istediğini ifade etti.

- Reklam -

Bir katılımcı, “Çocukken kardeşimle birlikte tanımlanamayan bir nesne gördük fakat ailem buna inanmadı. Haberlerde başkalarının da gördüğü bildirildi,” dedi.

UFO Gördüğünü Söyleyen Akademisyenler Çoğalıyor

Başka bir katılımcı ise “Onları iki kez gördüm,” dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Var olduklarını biliyorum. Ancak ispat edecek düzeyde yeterli bir teknolojiye sahip değiliz. Eskiden insanlara anlatırdım ama deli olduğumu ya da yalan söylediğimi düşünürlerdi, bu yüzden artık sessizim.”

UFO Gördüğünü Söyleyen Akademisyenler Araştırmaların Daha da Derinleşmesi Gerektiğini Düşünüyor

Diğer bir katılımcı ise şunları söyledi:

“Yüksek lisans okulundayken, yaşadığım yerin yakınında bir yerde, üzerimizde gezinen, alt kısmında dikdörtgen ışıklı pencereleri olan büyük, yuvarlak bir UFO gördüm. Kocamdan arabayı kenara çekmesini istedim, böylece inip daha yakından bakabilecektim. Hava oldukça karanlıktı ve aracın üzerindeki ışıklar dikkatimi çekmişti. 51. Bölge’den oldukça uzakta olduğu için bu görüntüye ne anlam vereceğimi hiç bilemedim.”

Anket, yaklaşık 40.000 akademisyene gönderildi ve %4’lük bir yanıt oranı elde edildi. Katılımcıların %63’ü erkekti ve fizik, psikoloji, siyaset bilimi ve mühendislik gibi 14 farklı araştırma disiplininden geliyorlardı.

ABD'de Her Beş Akademisyenden Biri Kendilerinin ya da Tanıdıklarının UFO Gördüğünü Söylüyor

- Reklam -

Katılımcıların yaklaşık %19’u UFO’ya tanık olduğunu veya tanık olan birini tanıdığını bildirdi. %9’u ise kendilerinin veya tanıdıklarının gözlemlemiş olabileceğini ifade etti.

Anketin ana sonucu, her beş akademisyenden birinin başka gezegenlerden gelen potansiyel ziyaretçileri gözlemlediğini veya gözlemleyen birini tanıdığını belirtmesiydi. Bununla birlikte akademisyenlerin tanımlanamayan cisimlerle ilgili algılarına dair çok çeşitli görüş ve içgörüleri içeriyordu. Örneğin, katılımcıların %36’sı tanımlanamayan cisimlerle ilgili daha fazla araştırma yapılmasını istediklerini belirtirken, sadece %4’ü bu yönde bir araştırma gerçekleştirmişti. Katılımcıların %55’i, fon sağlanması halinde araştırma yapma olasılıklarının çok daha yüksek olacağını belirtti.

Anket Sonuçları Şaşırtıcı Detayları Ortaya Koyuyor

Ayrıca katılımcıların %64’ü akademik çevrenin UFO’larla ilgili araştırmalara dahil olmasının “çok önemli” veya “kesinlikle gerekli” olduğunu ifade etti. Bu durum, ABD hükûmetinin son yıllarda UFO gözlemleri konusunda giderek daha açık olmasının potansiyel olarak önemli olduğunu gösteriyor. NASA, Haziran 2022’de tanımlanamayan cisimlerle ilgili dokuz aylık bir çalışma başlattığını duyurdu. Ayrıca, Amerikan Kongre Binası’ndaki milletvekilleri ulusal güvenlik adına UFO araştırmalarına önem veriyor. Pentagon da ülke ordusu tarafından rapor edilen kayıtları araştırmak üzere bir ofis kurdu.

ABD'de Her Beş Akademisyenden Biri Kendilerinin ya da Tanıdıklarının UFO Gördüğünü Söylüyor

Marissa Yingling, çalışmayla ilgili gözlemlerini şu şekilde dile getirdi:

“Bu alanda gelecekte yapılacak her türlü araştırmaya farklı disiplinlerden öğretim üyelerinin dahil edilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum. Beşeri ve sosyal bilimler, örneğin kültürler ve güdüler, mevzuat ve raporların dili ve anlatıların nasıl yapıldığı konusunda daha iyi bir anlayış sağlar. Sanat, görüntü analizine ilişkin daha iyi bir fikir verebilir. Bilimin başka uzmanlık alanları da vardır ve önemli bir rol oynar.”

“Evrende yalnız mıyız?” sorusunun bir kez daha gündeme geldiği bu araştırma hakkındaki düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Benzer içerikler için bizi Google Haberler üzerinden takip etmeyi unutmayın.

Kaynak: The Daily Beast

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    Ufo gördüğünü iddia etmekten ziyade ufo olduğunu zannettiklerini iddia ediyorlar. Tamamen bir yanılsama. Her şeyin videosu fotoğrafı son çözünürlükte bulunabiliyorken neredeyse, ufo’lara gelince 144p :slight_smile:

  2. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Yıllardır Ergun Candan’ı - Haktan Akdoğan’ı - Farah Yurdözü’nü - Ali Bektan’ı ve başka bir kaç kişiyi daha takip ederim, gezegenimiz dışında başka gezegenlerde de yaşam olabileceğine hatta olduğuna inanan birisi olarak bu açıklamaları olumlu gördüm. Fakat son yıllarda çokça dile getirilen (örneğin Instagram’da gizemler ve bilinmeyenler kanalında bununla ilgili olarak sıklıkla kısa videolar yayınlanıyor) “Mavi Işık Projesi (Blue Beam Project)” kapsamında, başka bir şeyler denendiği ve bunun aracılığıyla kendi alt amaçlarını uygulamaya başladılar gibisinden iddialardan hareketle; bu açıklamanın ardından kuşkulanmadım da değil hani ^^’

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 Yorum

Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mantar Türü Evrimleşti: 20 Bin Kat Büyüdü

Yaygın Bir Mantar Türü Evrimleşerek Birkaç Yıl İçinde 20.000 Kat Büyüdü

Total War: PHARAOH - Çıkış Tarihi - Fiyatı

Strateji Türünün En Ünlü Serilerinden “Total War”un Antik Mısır’da Geçen Yeni Oyunu “PHARAOH” Duyuruldu