in ,

Vision’ın Eisner Ödüllü İlk Cildi Sonunda Türkçe

Vision’ın kendisine bir aile “kurup” normal bir yaşam sürmek için sıradan bir mahalleye taşındığı, ödüllü macerası Marmara Çizgi aracılığıyla bizlerle.

Vision Marmara Çizgi
- Reklam -
- Reklam -

Marvel çizgi romanlarında “farklı olanın dışlanması” konusu pek çok kereler işlenmiştir. Bilhassa da X-Men maceralarında… Ama bunun en güzel örneklerinden biri hiç şüphesiz 2015’te yayınlanmaya başlayan yeni Vision serisi.

All New All Different Marvel kapsamında kendine yepyeni bir yol çizen Vision, kendine ait maceralarının ilkinde yıllardır hasretini çektiği şeyi yapmaya karar veriyor: Bir aile kurmak. Böylece soluğu Ultron’un laboratuvarında alıyor ve kendisine çok benzeyen bir eş ile iki çocuk yaratıyor. Sonra mı ne yapıyor? Sıradan bir Amerikan mahallesine taşınıp normal bir hayat sürmeye çalışıyor…

İnsanlık, normallik ve aile kavramları üzerine yoğunlaşan serinin ilk cildinin arka kapak yazısı şöyle:

- Reklam -

Vision Arka Kapak Tanıtımı

vision marmara cizgiVISION insan olmak istiyor; peki bir aile kurmak, insana özgü en temel eylemlerden biri değildir de nedir? Vision da bu yüzden her şeyin başladığı yere, Ultron’un kendisini yarattığı laboratuvara dönüyor. Kaderine ilk kez baş kaldırdığı, bir insan olabileceğini hayal ettiği o yerde ailesini kuruyor. Bir eş, Virginia. Lise çağındaki ikizler, Viv ile Vin. Hepsi Vision’a benziyor. Hepsi onun güçlerine sahip ve en büyük dileğini paylaşıyor: Sıradan olmanın önlenemez arzusu. Onlar artık komşumuz ve hepimizi öldürebilecek güce sahipler. Ne sorun çıkabilir ki?

Her ailedeki gibi Vision ailesinde de sırlar var ama onlarınki ölümcül ve bu yüzden de mutlu aile tabloları dağılmakta. Yalanlar, yalanları izleyecek; ceset, ceset üstüne yığılacak. Trajedi kapıda ve bu trajedi, gerçekleştiği takdirde android Avenger ile Dünya’nın En Kudretli Kahramanları arasında yıkıcı bir yüzleşmeye yol açacak, Vision bir daha eskisi gibi olamayacak.

- Reklam -

Tom King’in yazdığı, Gabriel Hernandez Walta, Michael Walsh & Jordie Bellaire’in resimlediği, Eisner ödüllü Vision (2015) #1-12 serisi bütünüyle ilk kez bu ciltte toplanıyor.

Çevirisini Emre S. Taşkıran‘ın, editörlüğünüyse Berna Sirman‘ın yaptığı çizgi roman Marmara Çizgi etiketiyle bizlerle buluşuyor. Süper kahraman çizgi romanlarında farklı bir tat arıyorsanız yurt dışında hayli olumlu yorumlar alan bu cildi kaçırmayın deriz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for galeme galeme dedi ki:

    İlk cildi deyince bir an acaba iki cilt olarak mı yayımlayacaklar diye düşündüm. Fakat bütün sayıları olması gerektiği gibi tek seferde veriyorlar.

    Muazzam bir seridir. Kesinlikle kütüphaneme ekleyeceğim iş başı yapınca.

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Devamı gelmedi mi bu serinin? Tüh… Ben 12’den sonra devam etmiştir diye düşünmüştüm. Kontrol etmeden yazarsam olacağı bu işte :expressionless:

  3. Avatar for galeme galeme dedi ki:

    Yok gelmedi. 12 sayılık bir seri olarak yazıldı.

  4. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Aynen bütün çıkmış sayıları içinde tek cilt halinde basıldı.Hikayesi nasıl visionu ben avengers’den hatırlıyorum fazla ahım şahım bir karekter değildi.

  5. Avatar for galeme galeme dedi ki:

    Evet biraz arka planda kalan bir karakter. Ve böyle bir karakteri Tom King çok güzel yazıyor. Rahat bir şekilde hareket edince göze batmıyor çünkü, Batman serisinin aksine.

    Hikâyesi de şöyle. Vision biraz insanlar gibi yaşamak istiyor. Bu nedenle kendisinin yaratıldığı laboratuvara giderek Virginia isminde bir eş ve Viv ile Vin isimlerinde ikiz çocuklar yaratıyor. Ailesiyle birlikte yaşadığı hayat, diğer insanlarla ilişkisi vs. çizgi romanın konusunu oluşturuyor. Tabii işler hiç umulduğu gibi gitmiyor. Oldukça karanlık yerlere doğru sürüklüyor bizi hikâye.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Mitoloji Kâbus Varlıkları

Dünya Mitolojisinden Kâbuslara Neden Olan 30 Varlık

siradisi yazarlar ust

Ünlü Yazarların Tuhaf Alışkanlıklarını “Sıradışı Yazarlar” Kitabıyla Keşfedin