in , ,

Vişnenin Cinsiyeti – Jeanette Winterson | Haftanın Kitabı #269

Haftanın Kitabı köşesinde bu hafta Jeanette Winterson’ın kadınların toplumdaki yerini tarihsel bir kurgu içinde ele aldığı “Vişnenin Cinsiyeti” romanı var.

Vişnenin Cinsiyeti - Jeanette Winterson | Haftanın Kitabı #269
- Reklam -
- Reklam -

Vişnenin Cinsiyeti | Künye

Yazar: Jeanette Winterson
Çeviri: Pınar Kür
Orijinal Adı: Sexing the Cherry
Yayınevi: Kafka Yayınevi
Sayfa Sayısı: 176
Çıkış Tarhi: Nisan 2021


Vişnenin Cinsiyeti – Jeanette Winterson | Arka Kapak Tanıtımı

Vişnenin Cinsiyeti - Jeanette Winterson

- Reklam -

 

Jeanette Winterson’ın baş döndürücü bir hızla akıp okuyucunun zihnine kök salan romanı, Pınar Kür’ün eşsiz çevirisiyle yeniden Türkçede!

Annem bir matematik denklemi gibi; hep var ve olmadığını kanıtlamak imkânsız. Belki o beni bulmadan yıllar yıllar önce birisi de onu bulmuştu. Irmağın kıyısında, bir şişe içinde gözlerimin önüne getiriyorum onu. Şişenin rengi kobalt mavisi, deliği bezle tıkanmış, üstüne bir de balmumundan tıkaç konulmuş. Oradan geçen bir kadın, şişenin içinden sesler geldiğini duyuyor, bıçağıyla balmumunu kesiyor ve annem kavanozdan fırlayan bir cin gibi çıkıyor dışarı.

Bunlar, hem on yedinci yüzyıl İngiltere’sini anımsatıp hem de öyle olmadığı iddia edilen, hayli fantastik bir atmosferde, bir sepet içinde Thames nehrinde yüzerken bulunan bebek Jordan’ın büyüdüğünde söyledikleri… Hiçliğin içindeki salınımı oldukça garip bir kadın tarafından kurtarılmasıyla son bulmuş, onu anne bellemesiyle dünyanın en tuhaf maceralarından birine adım atması bir olmuştur. Ancak tıpkı Gulliver gibi dünyayı dolaşmaktan başka tutkusu olmayan Jordan için asıl hikâye, onu anakaradan ayıracak geminin yelkenini şişiren ilk rüzgârla başlayacaktır.

- Reklam -

Jeanette Winterson Kimdir? | Hayatı ve Özgeçmişi

Jeanette Winterson Vişnenin Cinsiyeti Roman Sansür

Jeanette Winterson, 27 Ağustos 1959 doğumlu İngiliz bir yazardır. Edebiyat dünyasında özellikle deneysel tarzıyla tanınır ve eserleri genellikle cinsel kimlik, cinsellik, aidiyet, aşk ve aile gibi temaları ele alır. Winterson, 1985 yılında ilk romanı olan “Oranges Are Not the Only Fruit” (Tek Meyve Portakal Değildir) ile büyük bir çıkış yapmıştır. Roman, otobiyografik unsurlar taşır ve Winterson’ın cinsel kimlik arayışını anlatır.

Winterson’ın diğer önemli eserleri arasında “The Passion” (Tutku), “Sexing the Cherry” (Vişnenin Cinsiyeti), “Written on the Body” (Bedene Yazılı) ve “The PowerBook” (Güç Defteri) gibi birçok roman yer alır. Eserleri, sıra dışı anlatı teknikleri, dilin yaratıcı kullanımı ve derin duygusal katmanlarıyla dikkat çeker.


Jeanette Winterson imzalı Vişnenin Cinsiyeti kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

* * *

* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Bear 2. Sezon Fragmanı

FX Dizisi “The Bear”ın 2. Sezonundan İlk Fragman Yayınlandı

Yüzüklerin Efendisi Açık Dünya Oyunu

Yüzüklerin Efendisi Evreninde Geçen Yeni Bir Çevrimiçi Açık Dünya Oyunu Geliyor