in ,

Peter May’in Çin Polisiyesi Serisi Yılanbaşı ile Devam Ediyor

İskoç yazar Peter May’in Çin Polisiyesi serisi 4. kitabı “Yılanbaşı” ile macerasına devam ediyor.

Çin Polisiyesi #4: Yılanbaşı - Peter May
- Reklam -
- Reklam -

Peter May imzalı Çin Polisiyesi serisi 4. macerası Yılanbaşı ile Türkçedeki macerasına devam ediyor. Seri, Alfa Kitap tarafından yayımlanıyor.

Alfa Kitap 2021 yılında başladığı yayımlamaya başladığı Peter May’in Çin Polisiyesi serisine dördüncü macera Yılanbaşı ile devam ediyor.

Orijinal adı The China Thrillers Series olan Çin Polisiyesi serisi, toplam 7 kitaptan oluşuyor ve Çinli dedektif Li Yan ve Amerikalı patolog Margaret Campbell’ın maceralarını konu alıyor.

- Reklam -

1951 doğumlu İskoç yazar ve senarist Peter May, özellikle Lewis Üçlemesi ve Çin Polisiyesi serileriyle tanınıyor. May modern polisiye edebiyatta derin atmosfer yaratımı, güçlü karakter analizleri ve İskoç kültürünü yansıtan özgün hikâyeleriyle öne çıkıyor. Yazarın polisiye türünde edebi bir çıta oluşturan eserleri, hem eleştirmenler hem de okuyucular tarafından takdir görüyor.

Çin Polisiyesi serisinin kendi dilinde ilk kez 2002 yılında Snakehead adıyla yayımlanan Yılanbaşı romanı; Teksas’ta işlenen ürpertici bir cinayetle başlıyor ve hikâye, insan kaçakçılığından uluslararası suç ağlarına uzanan uzun soluklu bir maceraya dönüşüyor.

Çin Polisiyesi #4: Yılanbaşı – Peter May | Arka Kapak Tanıtımı

Çin Polisiyesi #4: Yılanbaşı - Peter May

- Reklam -

Amerikalı adli tıp uzmanı Margaret Campbell ve Çinli dedektif Li Yan bu yeni macerada yeniden bir araya geliyor. Bu kez karşı karşıya oldukları düşman, yalnızca ülkelerin sınırlarını değil, tüm insanlığı tehdit ediyor.

Teksas’ta tüyler ürpertici bir olay yaşanır; bir kamyonun kasasında onlarca Çinli göçmenin cansız bedeni bulunur. Olayın ardındaki sırrı çözmek için çağrılan Campbell, eski ortağı ve unutamadığı aşkı Li Yan ile tekrar birlikte çalışmak zorunda kalır. Ancak bu kez soruşturma, onları milyar dolarlık yasadışı insan ticareti ağının karanlık dehlizlerine çeker. Bu kirli ticaretin başında, “Yılanbaşı” olarak bilinen biri vardır. Kaçakçılık yetmezmiş gibi göçmenlerin aynı zamanda ölümcül bir biyolojik silaha da dönüştürüldükleri anlaşılır. Bu “biyolojik saatli bomba,” Çin’den ABD’ye uzanan, siyasetin ve gücün ağlarıyla örülmüş son derece karmaşık bir tehdittir.

İnsan kaçakçılığı, uluslararası suç ağları ve zamanla yarış…
Peter May, okurunu her sayfasında nefesleri kesecek bir maceraya davet ediyor.

Toplamda 424 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini serinin diğer üç kitabında olduğu gibi Dilek Şendil üstleniyor. Editörlüğü Çiğdem Şentuğ tarafından, kapak tasarımı ise Adnan Elmasoğlu imzası ile gerçekleştirilen eser, Ocak 2025 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Çin Polisiyesi Serisi Okuma Sırası

1. Kitap: Kundakçı
2. Kitap Dördüncü Kurban
3. Kitap Ölüm Odası
4. Kitap Yılanbaşı

Çin Polisiyesi serisi hakkındaki görüşlerinizi yorumlarda veya Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan polisiye kitapları kaçırmamak için bizleri Google News ve WhatsApp’tan takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Practical Magic 2 Film - Aşkın Büyüsü

Nicole Kidman ve Sandra Bullock, Yıllar Sonra Practical Magic 2 Filminde Yeniden Buluşuyor

Shogun Kitap - James Clavell

James Clavell’in Emmy Ödüllü Shogun Dizisine İlham Olan Kitabı İlk Kez Tam Metin Olarak Türkçede