in ,

Büyük Panda ve Küçük Ejderha’nın Macerası “Yolculuk” ile Devam Ediyor

“Yolculuk” Türkçe raflarındaki yerini aldı. James Norbury, “Büyük Panda ve Küçük Ejderha”nın devam kitabı ile okurların karşısına çıkıyor.

Yolculuk: Bir Büyük Panda ve Küçük Ejderha Macerası - James Norbury
- Reklam -
- Reklam -

James Norbury imzalı Yolculuk Türkçede. Epsilon Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini alan kitap, Büyük Panda ve Küçük Ejderha’nın devam macerası olarak geliyor.

James Norbury, İngiltere’de bulunan Dean Ormanı’nda dünyaya geldi ve hayatının büyük bir kısmını hikâyeler uydurarak ve resimler çizerek geçirdi. Hayvanlara her zaman büyük bir sevgi besledi. Bakımları ile refahı kendisi için son derece önemliydi. Bu nedenle üniversite eğitimini Zooloji alanında tamamladı, ardından İrlanda’ya taşındı. Newcastle, Swansea ve Cheltenham gibi yerleri ziyaret ederek Birleşik Krallık’ı keşfetti. Hatta bir süre dar bir teknede yaşamını sürdürdü.

Yazar, kendini biraz kaybolmuş hissettiği bir dönemde, cevapları eski ruhani öğretilerde buldu ve bu öğretileri hayatının önemli bir parçası haline getirdi.

- Reklam -

Samaritans’ta gönüllü olarak çalışmaya başladığı Swansea’ye geri döndükten sonra, yalnızlık, depresyon ve umutsuzluk gibi çeşitli sorunlarla mücadele eden insanlarla telefonda konuşmaya başladı. Bu deneyimlerinden başkalarının da faydalanabileceğini fark etti ve yerel bir destek grubu kurma planları yapmaya başladı. Ancak Koronavirüs salgını bu planları sekteye uğrattı. Bunun yerine, fikirlerini anlatmak için resimler çizmeye ve bunları Facebook ve Instagram gibi platformlarda paylaşmaya başladı. Böylece “Büyük Panda ve Küçük Ejderha” adlı projeyi hayata geçirdi. Yazarın çok beğenilen ilk kitabı, devamı olan Yolculuk’un da gelmesini sağladı.

Orijinal adı The Journey: Big Panda and Tiny Dragon olan ve ilk olarak Ekim 2022’de yayımlanan kitabın tanıtım yazısına hemen aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yolculuk: Bir Büyük Panda ve Küçük Ejderha Macerası – James Norbury | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Yolculuk: Bir Büyük Panda ve Küçük Ejderha Macerası - James Norbury

“Burada oturup yabani otların kendi kendilerine yok olmasını bekleyemeyiz… Bazen bazı şeylerin değişmesi gerekir ve bu, çaba gerektirir.”

Tüm dünyada satış rekorları kıran “Büyük Panda ve Küçük Ejderha” ile yepyeni bir serüvene atılmaya hazırlanın! Küçük Ejderha, dağların tepesindeki eski bir tapınağı yuva hâline getirmelerinden memnunsa da bir şeylerin eksik olduğunu hisseder. Böylece biricik dostu Büyük Panda ile yeni ve uzak diyarlara doğru bir yolculuk yapmaya karar verirler.

- Reklam -

Tehlikeler ve zorluklarla karşılaştıkça, ihtiyaç duydukları gücün zaten içlerinde bulunduğunu, bazen korkutucu görünse de değişimin mümkün olduğunu ve var olandan çok daha iyi şeyler yaratabileceğini öğrenirler.

Budist felsefesi ve maneviyatından ilhamla yaratılmış bu sıradışı karakterlerin hikâyesi, biraz umut ve rahatlama arayan herkes için mükemmel bir eser!

Çizimler Winnie the Pooh’nun cazibesine, başlıklar ise eski atasözlerinin derinliğine sahip. – Guardian

Kitabın çevirmenliğini, ilkinde olduğu gibi Aslı Tunç üstleniyor. Editörlüğü ise Şebnem Soral Tamer’e ait. Toplamda 168 sayfadan oluşan eser, Mayıs 2023 itibarıyla raflardaki ve dijital kitap satış mağazalarındaki yerini almaya başladı.

Büyük Panda ve Küçük Ejderha’yı okumuş muydunuz? Yolculuk adlı yeni kitabın konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rosa Salazar "Captain America 4" Filminde Oynayacak

Alita’nın Yıldızı Rosa Salazar, “Captain America 4” Filmine Önemli Bir Rolle Katıldı

Kıssalar Kitabı - Ambrose Bierce | Haftanın Kitabı #271

Kıssalar Kitabı – Ambrose Bierce | Haftanın Kitabı #271