in ,

Yüzüklerin Efendisi Evreninde Geçen Yeni Bir Çevrimiçi Açık Dünya Oyunu Geliyor

Yüzüklerin Efendisi evreninde geçen açık dünya MMO oyunu geliyor. Amazon Games, Hobbit ve kitap üçlemesine dayanan yeni bir uyarlama hazırlıyor.

Yüzüklerin Efendisi Açık Dünya Oyunu
- Reklam -
- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi evreni yeni oyunlarla genişlemeye devam ediyor. New World’ü geliştiren stüdyo, The Hobbit ve The Lord of the Rings eserlerine dayalı yeni bir oyun için çalışmalara başladı.

Amazon Games, Yüzüklerin Efendisi markasına dayanan yeni bir çok oyunculu çevrimiçi oyun hazırlığında olduğunu duyurdu. Yeni yapım, 2021 yılında çıkış yapan MMORPG oyunu New World’ü hazırlayan Amazon Games Orange County tarafından geliştirilecek.

Hakkındaki ayrıntıları kısıtlı olan oyuna dair Amazon, yapımın J.R.R. Tolkien’in Hobbit kitabı ve Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden hikâyeler içereceğini ve Orta Dünya’da geçen bir açık dünya MMO macerası olacağını aktardı. Henüz geliştirme aşamasında olan oyun birkaç yıl sonra PC ve konsollarda çıkış yapacak.

- Reklam -

Amazon Games başkan yardımcısı Christoph Hartmann yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yüzüklerin Efendisi’ne yeni bir bakış getirmek, ekibimiz için uzun zamandır bir arzu olmuştur ve Middle-earth Enterprises’ın bize bu ikonik dünyayı emanet etmesinden dolayı onur ve minnet duyuyoruz.”

Yüzüklerin Efendisi Açık Dünya Oyunu - Amazon Games

Hartmann ayrıca bu yapımın Amazon’un 2021’de iptal ettiği bir diğer açık dünya LotR oyunundan herhangi bir malzeme kullanmadığını da belirtti.

“Bu tamamen yeni. Eski projenin geliştirilmesi çok uzun sürmedi. Oyunun belirli bir bölümü için çalışan çok küçük bir ekip vardı ancak tam olarak gelişmiş bir yapım ortada yoktu.”

Açık Dünya Yüzüklerin Efendisi Oyunu Geliyor

Amazon, yakın zamanda İsveçli şirket Embracer Group tarafından satın alınan ve Yüzüklerin Efendisi’nin uyarlama hakkını elinde bulunduran Middle-earth Enterprises ile oyunu yayınlamak için bir anlaşma gerçekleştirdi. Amazon, TV hakları için Tolkien’in kitaplarındaki bütün haklara sahip değil. Bu sebeple Prime Video’da yayınlanan The Rings of Power dizisi kitaplarda detaylıca işlenmeyen bir çağa odaklanıyor. Ancak Embracer Group anlaşmasının ardından iş video oyun dünyasında okurların daha aşina olduğu bir kanal üzerinden genişletilecek.

- Reklam -

Yeni açık dünya LotR oyunu, Amazon ile Embracer’ın ilk işbirliği değil. Daha önce Amazon’un Tomb Raider’ın dizi ve film uyarlama hakları için 600 milyon doları gözden çıkarttığı söylenmişti. Embracer, Crystal Dynamics’i ve Tomb Raider’ın haklarını önceki yıl Square Enix’ten satın almış; Amazon’u da Lara Croft’u küresel bir markaya çevirme yolunda ortağı olarak seçmişti.

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü Yeniden Vizyona Giriyor Özel Versiyon

Öte yandan bu yapım The Lord of the Rings dünyası için ilk çevrimiçi iş olmayacak. The Lord of the Rings Online oyunu, World of Warcraft’ın başarısının ardından 2007’de çıkış yapmış ve iyi bir kitle yakalamayı başarmıştı.

Tolkien eserleri yakın gelecekte farklı çatılar altında oyunseverlerle buluşmaya devam edecek. Geçen şubat ayında Deadalic imzalı Gollum oyunu, Free Range Games’in geliştirdiği hayatta kalma temalı Return to Moria ve Electronic Arts’ın Heroes of Middle-earth adlı mobil oyunu dahil 2 yıl içinde toplam 5 yeni LotR oyunu geliştirildiği biliniyor.

Sizin yeni Yüzüklerin Efendisi oyunu hakkında beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından daha fazla haber için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Polygon

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 Yorum

Yorum Yap
  1. Yav halihazirda lotro oyunu var oyuncular da oyun ici lotro point kasarak yada vip alarak tam erisimle oyunu oynuyor mevcut oyunun grafik ve oynanisini yenilemeye gitseniz daha iyi degil mi hatta tarihin ilk mmorpg rebootunu atin (bdo gibi degil o sadece grafik update yedi ) yapsaniz daha iyi olmaz mı yillardir lotro oynayanları gözardi etmek bu ayrica two words un yapimida ortada rings of power diziside ortada daha neyi zorluyolar bu kadar para goz olmayin yav

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vişnenin Cinsiyeti - Jeanette Winterson | Haftanın Kitabı #269

Vişnenin Cinsiyeti – Jeanette Winterson | Haftanın Kitabı #269

Hellboy: The Crooked Man Çekimleri Bitti

Yeni “Hellboy” Filmi “The Crooked Man”de Çekimler Sona Erdi