in ,

16. Tudem Edebiyat Ödülleri İçin Başvurular Başladı

İlk kez 2003 yılında verilen ve edebiyatımıza çağdaş ve özgün eserler kazandırmayı amaçlayan Tudem Edebiyat Ödüllerinin 16.’sı, bu sene ilk kez iki dalda veriliyor.

16. Tudem Edebiyat Ödülleri
- Reklam -
- Reklam -

Tudem Yayın Grubu tarafından 2003 yılından beri çocuk ve gençlik edebiyatı alanında verilen Tudem Edebiyat Ödülü, bu sene ilk kez iki dalda birden verilecek. Geçen sene ilk kez yetişkin edebiyatı alanında sahibini bulan ödül, bu sene hem yetişkin edebiyatı hem de çocuk edebiyatı dalında sahiplerine kavuşacak.

16tudem

Her iki yarışma da 18 yaşını doldurmuş herkesin daha önce yayımlanmamış eserlerine açık olacak. Çocuk edebiyatı alanında seçici kurulda Karin Karakaşlı, Miyase Sertbarut, Nilay Özer, Safter Korkmaz ve Toprak Işık yer alırken; yetişkin edebiyatı alanında jüri Ali Bulunmaz, Fatih Altuğ, Mehmet Atilla, Seval Şahin ve Sezgin Kaymaz’dan oluşacak. Her iki alanda da birincilere 10.000 TL, ikincilere 7.500 TL, üçüncülere 5.000 TL para ödülünün yanı sıra, İzmirli heykeltıraş Ozan Ünal tarafından tasarlanan ödül heykelleri verilecek. Ayrıca kazanan eserlerin, Tudem Yayın Grubu’nun markaları olan Delidolu ve Tudem Edebiyat aracılığıyla kitaplaştırılması da planlanıyor.

- Reklam -
- Reklam -

Son katılım tarihinin 2 Kasım 2018 olarak belirlendiği yarışmanın kazananları TÜYAP 24. İzmir Kitap Fuar’ında açıklanacak. Yarışmaya katılacak herkese başarılar diliyor, sonuçların edebiyatımıza yapacağı katkıyı heyecan ve merakla bekliyoruz.

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

wonder woman savasgetiren ust

Wonder Woman Romanı “Savaşgetiren” Raflardaki Yerini Aldı

Orta Dünya'da Önemli Gün ve Haftalar - Frodo ve Bilbo

Orta Dünya’da Önemli Gün ve Haftalar