in

Amazon’un Sahibi Dünyanın İlk Dolar Trilyoneri Olabilir

Yapılan bir araştırmaya göre Amazon’un sahibi Jeff Bezos, 2026 yılında dünyanın ilk dolar trilyoneri olmayı başarabilir.

Amazon
- Reklam -
- Reklam -

Milyonlar, milyarlar artık bir kenara kalkmak üzere. Yeni bir tanımla tanışın: trilyoner. Comparisun adlı şirketin analizlerine göre “Amazon”un sahibi Jeff Bezos 2026 başlarında dünyanın ilk trilyoner insanı unvanını kazanabilir.

Son boşanma davasıyla 38 milyar dolar kaybetmiş olsa da Amazon’un sahibi Bezos beş yıl içinde gelirlerini net olarak %34 oranında artırdı. Comparisun’a göre araştırma için analiz edilen 25 kişinin sadece 11’i, yaşamlarının son döneminde servet artış hızlarına bağlı olarak gerçekçi bir şekilde trilyoner olma şansına sahip.

Tahmini serveti 100 milyar dolar olan Bezos, 62 yaşında trilyoner olabilir. Bezos’tan sonra, 2027 yılında 68 yaşında trilyoner olabilecek Çinli emlakçı, Evergrande Group’un başkanı ve en büyük hissedarı olan Xu Jiayin var.

- Reklam -

Diğer taraftan bu ay 55 yaşında Alibaba başkanı olarak emekli olan Jack Ma, 2030 yılında bir trilyoner olabilir. Mark Zuckerberg ise 51 yaşında dünyanın en genç trilyoneri olarak anılma şansına sahip. Bu olay büyük ihtimalle 2036 yılına kadar gerçekleşmeyecek.

Araştırmacılar, New York Borsası’nda en yüksek değere sahip 25 şirketin piyasadaki sermayesini, Macrotrends’e ve 16 Eylül itibariyle Forbes’e göre dünyanın en zengin 25 kişisinin net değerini analiz etti. Comparisun, trilyon dolar seviyesine ulaşmanın ne kadar süreceğini tahmin etmek için gelecek beş yılda ortalama yıllık yüzde büyüme oranı üzerinden tahminler yürüttü.

İlk Trilyoner Şirket Apple’dı

Apple, geçtiğimiz yılın ağustos ayında dünyanın ilk trilyon dolarlık şirketi oldu, daha sonra bu unvanı kaybetse de, bir ay sonra onu Amazon takip etti. Microsoft ise trilyon dolarlık şirketler grubuna bu yıl nisan ayında katıldı.

- Reklam -

Comparisun, yaptığı analizle birlikte yakın gelecekte trilyonluk şirketlerin sayısının artacağını tahmin ediyor. Trilyoner tahminlerinin diğerleri arasında, teknoloji devi Tencent’in kurucusu ve baş yöneticisi Ma Huateng; Hindistan’ın Reliance Industries başkanı Mukesh Ambani; Fransız LVMH genel müdürü Bernard Arnault; eski Microsoft genel müdürü Steve Balmer; Dell kurucusu ve icra kurulu başkanı Michael Dell; Google kurucu ortakları Larry Page ve Sergey Brin var.

Zenginliğiyle tanınan Bill Gates şu an 105 milyar dolarlık bir servete sahip. Eğer gelirini yılda %5 ortalamasıyla artırmaya devam ederse Gates ömrünün sonuna kadar trilyoner olamayacak gibi görünüyor.

Şirketlere yeniden dönersek Google’ın 2020 yılında trilyon dolarlık şirketler arasına katılacağı ve Amazon’un da listeye geri döneceği öngörülüyor. Bugün piyasa değeri 533 milyar dolar olan Facebook, son beş yılda ortalama %24 büyüme kaydetmişti. Facebook listeye 2022 yılında katılmayı başarabilir.


* Rönesans Tablosu Yaşlı Kadının Mutfağından Çıktı

Ozan Ercan

2002 yılında İstanbul'da doğdum. Büyükçekmece Recep Güngör Anadolu Lisesi'nin dil bölümünden mezun oldum. Marmara Üniversitesi’nde Fransızca Öğretmenliği okuyor, günlerimi büyük oranda müzik dinleyerek ve kitap okuyarak geçiriyorum. Oscar Wilde ve That '70s Show seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Spider-Man Madame Web

Madame Web, Spider-Man Sinema Dünyasına Katılabilir

James Joyce

James Joyce’un Ulysses’i Yeniden Türkçede