in , ,

Amazon Prime Fiyatları Değişmeyecek: 7,90 TL’den Devam!

Amazon Prime fiyatları değişmeyecek. Türkiye’de yayın hayatına resmi olarak başlayan platform, 7,90 TL’lik fiyat politikasını korumayı hedefliyor.

Amazon Prime Fiyatları
- Reklam -

Amazon Prime fiyatları ilk açıklandığı şekilde kalmaya devam edecek! Müjdeli haber şirketin başkan yardımcısı Jamil Ghani’den geldi.

Tek bir hafta içerisinde kullanıcıları sevindirecek ikinci hamlesini de yapan Amazon Prime, fiyat politikasında değişikliğe gitmeyeceğini açıkladı. Geçen gün Türkiye’de resmi olarak kullanıma sunulan servis, ilk açıkladığı 7,90 TL’lik fiyatıyla devam edecek.

Amazon Başkan Yardımcısı ve Amazon Prime’ın başındaki isim olan Jamil Ghani, Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. Ülkemizdein önemli sorunlarından biri olarak görülen sansürle ilgili de konuşan Ghani, fiyat politikaları hakkında kullanıcıları sevindirecek açıklamalarda bulundu.

- Reklam -

Altaylı’nın kendisine yönelttiği “Amazon Prime tam olarak ne vadediyor?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Amazon prime müşterilerimize sunduğumuz farklı hizmetleri tek çatı altında toplayan ve bu hizmetlerden çok daha iyi koşullarda yararlanmalarını sağlayan bir sistem. Bir abonelik ücreti ile özellikle alışverişlerinizde büyük imkan sağlıyor. Tüm ürünlerde öncelik hakkınız var, belirli ürünlerde üyelere özel indirim hakkınız var, üyelere özel kampanyalardan faydalanma hakkınız var. Ve tüm alışverişlerinizde aynı gün teslimat yapılıyor. Yani sabah ısmarladığınız bir ürün öğleden sonra elinizde oluyor.”

Amazon Prime Fiyatları Jamil Ghani
Jamil Ghani

Şimdilik İstanbul, Bursa ve Kocaeli’de bulunan günlük teslimat servisinin kısa süre içerisinde farklı illere de yayılacağını söyledi. Ayrıca bu üç ilin de aralarında olduğu 8 ilde ise herhangi bir harcama limiti olmaksızın ertesi gün teslimat garantisi vereceklerini belirtti.

Türkiye’ye özgü orijinal içerikler olup olmayacağı sorusuna ise bir cevabı olmadığını; bu konuda karar verecek kişilerin Amazon Türkiye’yi yöneten isimler olacağını belirtti. Yine de temennisini dile getirmekten geri durmadı:

“Ben şu kadarını söyleyebilirim. Bütün dünyada yerel içerik üretiyoruz. Yerelin önemini biliyoruz. Etkisini biliyoruz. Türkiye’nin bu konudaki gücünü de biliyorum. Ama yine de bu soruya ben yanıt veremem. Buna Türkiye’deki arkadaşlarımız karar ve yanıt verebilir.”

Amazon Prime Başkanı Jamil Ghani: “Fiyat hep bu düzeyde kalacak”

Altaylı, Amazon Prime yöneticisine en merak edilen sorulardan biri olan sansür politikasını da sordu. Netflix’in daha önce nasibini aldığı gibi bir taleple karşılaşırlarsa ne yapacaklarını Ghani şöyle açıkladı:

- Reklam -

“Açıkçası biz politik bir duruşu olan bir şirket değiliz. Elbette değerlerimiz var ama politika ile ilgimiz yok. O kadar farklı politik sistemlere sahip ülkelerde iş yapıyoruz ki politik olma durumumuz yok. Bu konuda ancak şunu söyleyebilirim. Biz her türlü iyimizde o ülkenin kültürel ve sosyal değerlerine saygılı davranmak zorundayız ve öyle yapıyoruz. O ülkenin gelenekleri ve yasaları bizi bağlar ve sınırlar. Tabii ki evrensel doğrulardan ve ilkelerimizden taviz vermeyiz ama çatışma kültürü bizim şirkete ait bir şey değil. Burada da zannederim yerel ofisimiz daha doğru şeyler söyleyecektir.”

Amazon Prime Video Türkiye

Röportajın en can alıcı noktası ise, 7,90 TL’lik fiyat politikasının tanıtım ve müşteri çekme amaçlı olup olmayacağı sorulduğunda geliyor. Jamil Ghani bu konuda net konuşuyor:

“Hayır. Bu kalıcı fiyat. 1 dolara yakın bir paraya tekabül ediyor ve hep bu düzeyde kalacak. Türkiye şartlarına uygun bir fiyat olsun ve çok abonemiz olsun diye böyle uygun gördük. Bu düzeyde kalacak. Artmayacak. Tanıtım fiyatı falan değil’ diyor.”

Amazon.com.tr ile iki yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren şirketin ülkeyi iyi gözlemlediği fark ediliyor. Fiyat politikasıyla da iyi bir rekabet ortamı yaratacağı anlaşılıyor.

Siz Ghani’nin söylediklerini nasıl buldunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Our Flag Means Death: Taika Waititi’den Korsan Dizisi Geliyor

Kaynak: Habertürk

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Amazon artık e-kitap olayına da başlasa keşke. Bugün başlasa 3-4 sene sonra e-kitap yaygınlaşmış olur.

    E-kitap yaygınlaşmış olsa bugün satın aldığım karton kapak kitapların çok büyük bir kısmını satın almazdım. Ciltli ve Özel basımlar dışında olan baskılar yerine e-kitap alırdım. Kitaplığım da rahatlardı.

  2. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Evimde internet olsa paraya kıyıp alırdım denemek için.

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Fiyat politikası harika. Önümüzdeki hafta üye olacağım.

  4. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Hocam e-kitap elbet bir gün piyasayı ele geçirecek ben bu yüzden kitap almıyorum. Amazon bu olaya mutlaka el atacaktır Türkiye’de. Bence siz de bunu bilerek kitap almamalısınız. Karton kapak kitaplar bana göre tonla yük ve gereksiz.

  5. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Büyük konuşmak istemiyorum ama çok çok büyük olasılıkla kitaplar e-kitap olur ve basılı kitap bırakılırsa eğer kitap okumayı bırakırım. Bana gram zevk vermiyor. O kitap elimde olacak :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

CBS All Access Paramount Plus

CBS All Access Yeni İsmiyle Geliyor: Paramount+

the matrix 4 filmi

The Matrix 4 İlham Verici Bir Aşk Hikâyesi Olacak