in ,

Amerikalı Cinayet Romanı Yazarı Kocasını Öldürmekten Tutuklandı

“Kocasını öldüren kadın” romanlarıyla ünlenen 68 yaşındaki Nancy Crampton Brophy, eşini öldürme suçundan tutuklandı.

polisiye yazarı cinayet
- Reklam -
- Reklam -

Kötü evlilikler, kendisini cinayete kurban gitmiş gibi göstererek evden kaçan kadınlar veya kocalarını öldüren ev hanımlarıyla ilgili kitaplar yazarak ünlenen, hatta bu konuda “uzman” sayılan Amerikalı polisiye yazarı Nancy Crampton Brophy, eşini silahla vurarak öldürme suçundan tutuklandı.

Genellikle kapaklarında çıplak göğüslü erkeklerin bulunduğu romanlara imza atan 68 yaşındaki Brophy, “The Wrong Cop” adlı kitabında “evliliğinin her gününü kocasını öldürdüğünü hayal ederek” geçiren bir kadını anlatmış. “How to Murder Your Husband” (Kocanızı Nasıl Öldürürsünüz) adlı bir makalesinde de eşini öldürmek isteyen bir kadının izleyebileceği en etkili beş yöntemden, olası cinayet silahlarından ve yakalanmamanın püf noktalarından bahsetmiş.

İşin ilginç yanı bu makalesinde okurlarına hiçbir zaman bir tetikçi tutmamaları gerektiğini çünkü yakalandıkları takdirde polise adınızı vermekten hiç çekinmeyeceklerini öğütlemiş. Bununla da kalmayıp eğer bu işin doğru yapılmasını istiyorsanız kocanızı kendi ellerinizle öldürmeniz gerektiğini tavsiye etmiş.

- Reklam -

“Eğer kocamdan kurtulup hür kalmak için bir cinayet işliyorsam yaptığım şeyin beni hapishaneye düşürmemesi ve özgürlüğümü elimden almaması gerekiyor elbette.”

Ancak Brophy bu makaleyi kaleme aldıktan bir süre sonra Portland polisleri tarafından tutuklandı. Mahkeme kendisini suçlu bulup kefaletsiz olarak hapse gönderdi. Brophy ise herhangi bir itirazda bulunmadığı gibi savunma da yapmadı.

- Reklam -

Brophy’nin eşi Daniel, geçtiğimiz haziran ayında iş yerinde yakın mesafeden vurularak öldürülmüş ama katili bir türlü bulunamamış. Polis tüm aramalara rağmen olası bir katil belirleyememiş. Ta ki karısı Brophy söz konusu makaleyi yazıp kocanızı kendi ellerinizle vurarak öldürmenin en ideal yollardan biri olduğunu açıklayana dek…

Hatırlarsanız daha önce de Çin’deki ödüllü bir polisiye yazarı dört kişiyi öldürmekten tutuklanmış ve yazdıklarının aslında kurgu olmadığı ortaya çıkmıştı.

Şimdi tüm gözler Stephen King’te…


Çinli Cinayet Romanı Yazarı 4 Cinayetten Tutuklandı

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ohyespatates ohyespatates dedi ki:

    Kadın gerçekten işinin uzmanı çıkmış :slight_smile:

    Teyzem bu kitap kapakları da nedir?

  2. Avatar for Lecter Lecter dedi ki:

    Bir de bakıyoruz ki Yu Hua da kanını satıyormuş.

  3. Avatar for bookdilemma bookdilemma dedi ki:

    Az önce okuduğum Harlan Ellison öyküsünden sonra manidar bir haber oldu;
    Nancy Crampton Brophy de bir çeşit yöntemi yaşayan kadın oluyor bu durumda :sweat_smile:
    Her şey bir yana, üzücü bir olay tabii, yaza yaza hıncını alamadı demek ki…

  4. Avatar for valarrr valarrr dedi ki:

    Cinayetten çok romance kitapları gibi. :slight_smile:

  5. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    O iş biraz zor işte. Uğursuz sırları varsa da, biz ölümlülerin bi’ gıdımlık huzurunu da kaçırmamak için saklamaktadır, muhtemelen.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

nohut oda melisa kesmez

Melisa Kesmez’in Üçüncü Öykü Kitabı “Nohut Oda” Bizlerle

the outer limits

Outer Limits 55 Yaşında