in , ,

Amerikan Halkının En Çok Etkilendiği Yazarlar Belli Oldu

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırma, Amerikan halkında derin etkiler bırakmış olan yazarları ve kitapları gün yüzüne çıkardı.

amerikali yazarlar
- Reklam -
- Reklam -

Amerikan Kongre Kütüphanesi’nin düzenlediği bir ankette Amerikalılara kendi yaşamlarında iz bırakan kitaplar ve yazarları soruldu. Ortaya çıkan tabloda edebiyatın önde gelen ustalarından birçok isim kendine yer bulamazken beklenmedik kişiler de yok değildi.

Mahşer romanı ile Stephen King listede kendine ön sıralarda yer bulurken, Dune isimli bilimkurgu serisiyle eşine az rastlanır bir dünya tasarlayan Frank Herbert ve The Moon Is a Harsh Mistress romanının sahibi, Amerikan bilimkurgusunun 3 büyük ustasından biri olarak anılan Robert A. Heinlein da yine ABD’lileri en fazla etkileyen yazarlar arasında görünüyor.

Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı isimli kitabıyla ülkemizde de bir hayli okunan yazar Robert M. Pirsig ve Anthem, Hayatın Kaynağı, Atlas Silkindi gibi kitaplarıyla Ayn Rand da halk nezdinde etkileyici kitaplara imza atan yazarlar olarak ön plana çıkıyorlar.

- Reklam -

Ernest Hemingway, Güneş Yine Doğar ve Yaşlı Adam ve DenizJohn Steinbeck ise Fareler ve İnsanlar ve Cennetin Yolu adlı romanlarıyla listede ikişer kez karşımıza çıkarken, Sylvia Plath Sırça Fanus, Kurt Vonnegut Jr. da Mezhaba No: 5 isimli kitaplarıyla okurları etkileyen eserlere imza atmayı başaran yazarlar olarak görünüyorlar.

- Reklam -

17.200 kişinin katıldığı ankette toplamda 65 kitap oylamaya sunuldu. Kitapların 40’ı direkt bu kamusal anket sonuçlarının ardından belli olsa da, 25 kitap 2012 yılında Kongre Kütüphanesi’nde bizzat halk tarafından oluşturulan bir seçkiden alınarak listeye eklendi.

2012 yılında seçilen ve oylamada da kendine yer bulan yazar ve eserlerden bazıları ise şunlar: Bülbülü Öldürmek (Harper Lee), Huckleberry Finn’in Maceraları (Mark Twain), Tom Amca’nın Kulübesi (Harriet Beecher Stowe), Çavdar Tarlasında Çocuklar (J.D. Salinger), Muhteşem Gatsby (F.S. Fitzgerald), Moby Dick (Herman Melville).

Bahri Doğukan Şahin

1995, Erzurum. Küçük yaşlarımdan itibaren fantastik şeylere merakım vardı. Bunun önünü açan ve bugünkü ben olmamı sağlayan Pokemon, Digimon, Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi serilere minnettarım. Zamanla bu ilgi bilimkurguya kaydı. Sinemaya ve sürpriz yumurtalara olan ilgim de azımsanmayacak boyutta. Şu sıralar amatör haberci ruhumu profesyonel boyuta taşımak uğruna çabalıyor, Kayıp Rıhtım ve Bilimkurgu Kulübü gibi platformlarda yazmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bir Yorum

william golding

William Golding’in Romanı “Serbest Düşüş” Raflarda

m4y4 ust

M4Y4: İhtiyacın Olan Güç Senin İçinde