in ,

42 Yıldır Kayıp Olan “Power Of The Daleks” Animasyon Filmi Oluyor

Doctor Who’nun en ünlü kayıp bölümlerinden Power Of The Daleks, çekimlerinin ellinci yılı şerefine BBC tarafından animasyon filmine dönüştürülüyor.

power of the daleks animation
- Reklam -
- Reklam -

İlk kez 1966 yılında, altı bölümden oluşacak şekilde yayınlanan Power Of The Daleks (Daleklerin Kudreti), oldukça ünlü bir Doctor Who serüvenidir. İkinci doktor Patrick Troughton’ın ilk kez başrol oynadığı bu tam macera ne yazık ki günümüze kadar ulaşamamıştır.

BBC o yıllarda şimdiki kadar titiz bir kurum olmadığından “daha değerli” görünen materyallere arşivlerinde yer açmak için bazı eski kayıtları çöpe atarlarmış. Power Of The Daleks de bu uygulamanın kurbanı olmuş ve 1974 yılında tüm film negatifleri yok edilmiş. Diziden geriye ise sadece ses kayıtları ve fotoğraflar kalmış.

BBC bugün yaptığı bir açıklamayla dizinin ilk kez yayınlandığı tarihte, yani 5 Kasım’da Power Of The Daleks animasyonunu izleyicilerle buluşturacağı müjdesini verdi.

- Reklam -
- Reklam -

İlk etapta sadece BBC Store üzerinden dijital olarak sunulacak dizi daha sonra diğer ülkelerde de DVD olarak satışa sunulacak. Doctor Who hayranlarına duyurulur…

YouTube video

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fan camii

İslam Coğrafyasının Bilimkurgu Antolojisi İlk Sayısıyla Yayında

batman arkham timarhanesi ust

Batman: Arkham Tımarhanesi’ni Okuduk, Ürperdik ve İnceledik