in , ,

Anime Gösterimlerinde Sezonun Son Filmi: Miss Hokusai

Anime ve mangalara gönül vermiş olanların uğrak adresi “mangAnime Türkiye” sitesinin “Anime Film Gösterim ve Atölyeleri” sonbahar sezonunda son kez karşımıza çıkıyor.

mangaanime sonbahar 2016 gosterim
- Reklam -
- Reklam -

mangAnime Türkiye sitesinin anime film gösterim ve atölye çalışmaları, kasım ayı etkinliği ile sonbahar sezonunu tamamlıyor. Sezonun son animesi, uluslararası festivallerde birçok ödül kazanan ve en önemli klasik Japon sanatçılarından Hokusai’nin ve kızının hayatının anlatıldığı  “Sarusuberi: Miss Hokusai” olacak.

Animenin konusu kısaca şöyle:

1814 yılının Japon başkenti Edo, her türden insana evsahipliği yapmakta. Samuraylar, tacirler, soylular, köylüler, sanatçılar… ve belki de doğaüstü varlıklara bile. Şehrin sakinlerinden ikisi, ünlü sanatçı Tetsuzo ve 23 yaşındaki üçüncü kızı O-Ei. Tetsuzo’yu tüm dünya uzun zaman sonra Katsushika Hokusai olarak tanıyacak; hatta Renoir, Van Gogh, Monet ve Klimt gibi dev ressamları bile etkileyecek. Ama pek az kişi, ona tüm hayatı boyunca destek olan kızını bilir. İşte bu hikaye, Usta Hokusai’nin kızının bilinmeyen öyküsü…

- Reklam -

Etkinlik dizisinde seçilen anime filmin gösterimine ek olarak çözümlemesi de yapılıyor. Atölye bölümlerinde filmlerin yapımından konularına, temalarından hikayelerine, karakterlerinden çeşitli ayrıntılarına dek bahsediliyor ve bunun sonucunda ortaya çıkan sohbetler ilgilileri etkinliğe çekmeye devam ediyor.

Etkinliklerin tüm sinema ve anime meraklılarına açık ve aynı zamanda ücretsiz olduğu, etkinliğe katılanlar arasından bir kişininse Kuzgun Çizgiromanevi’nin hediyesi olan bir Türkçe manga seti kazanacağı açıklanan bilgiler arasında.

- Reklam -

12 Kasım Cumartesi günü, Tasarım Atölyesi Kadıköy’de düzenlenecek olan gösterim 13.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek ve Japonca seslendirmeli, Türkçe altyazılı olarak izleyiciyle buluşacak.

Sarusuberi: Miss Hokusai anime film gösterim ve atölyesi için Facebook etkinlik sayfasına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Bahri Doğukan Şahin

1995, Erzurum. Küçük yaşlarımdan itibaren fantastik şeylere merakım vardı. Bunun önünü açan ve bugünkü ben olmamı sağlayan Pokemon, Digimon, Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi serilere minnettarım. Zamanla bu ilgi bilimkurguya kaydı. Sinemaya ve sürpriz yumurtalara olan ilgim de azımsanmayacak boyutta. Şu sıralar amatör haberci ruhumu profesyonel boyuta taşımak uğruna çabalıyor, Kayıp Rıhtım ve Bilimkurgu Kulübü gibi platformlarda yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kimyager - Stephenie Meyer

Stephenie Meyer’dan Yeni Roman: “Kimyager”

Amazon Türkçe

Amazon Artık Türkçe Dil Seçeneğine Sahip