in ,

Çocukluğumuz Bir Yalan: Meğer Mufasa ve Scar Kardeş Değilmiş!

Yaklaşan Aslan Kral uyarlaması öncesi orijinal eserin yapımcıları, Mufasa ve Scar karakterlerinin ilişkilerine dair hayranları şaşırtan açıklamalarda bulundu.

lion king
- Reklam -
- Reklam -

Disney, gelişen animasyon teknolojisi ve olgunlaşan hayran kitlesinin etkisiyle klasiklerini yeniden uyarlama dönemine girmişken, tarihinin en başarılı filmlerinden biri olan Aslan Kral‘ın gözden kaçması beklenemezdi. 23 yıl önce gösterime girişinin ardından bir neslin zihninde ikonik bir yer edinen filmin Jon Favreau imzalı yeni uyarlaması hayranlarıyla buluşmak için 2019 yılını bekliyor. Yeniden yapım haberinin yarattığı heyecan sürüp giderken, orijinal eserin yönetmeni ve yapımcısı Rob Minkoff ve Don Hahn ise HelloGiggles‘a ilginç bir röportaj verdi. Eserin yapımı sırasındaki düşüncelerini ortaya döken ikili, vahşi doğadaki aslan sürülerinden örnek vererek Mufasa ve Scar’ın kardeş olmama olasılığının ‘oldukça muhtemel’ olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamaya göre, vahşi doğadaki aslan sürülerinde erkek aslan diğer tüm rakiplerini, yani kendi babasını ve erkek kardeşlerini öldürüyor. Dolayısıyla bir sürüde iki erkek aslanın bulunması nadiren rastlanan bir durum olarak tanımlanıyor. Bu iki aslanın aynı ebeveynlerden geliyor olması ise imkansıza yakın.

“Filmi çekerken her zaman aklımızda şu düşünce vardı: Aynı anda nasıl iki erkek aslan olabilir? Nadiren iki erkek aslan bulunduran sürüler olur, bu iki aslan ‘eşit’ konumlarda bulunmadığından ilgi çekici bir dinamik gösterir. İki aslandan biri her zaman gölgededir. Filme temel hazırlamak için hayvanlarla ilgili bu gerçekleri kullanmaya çalışıyorduk, bu nedenle bir noktada Scar ve Mufasa’nın aynı genetik havuzdan gelemeyeceğini anladık.”

- Reklam -

mustafa scar 2

Bu beklenmedik haber izleyici kitlesinde şaşkınlık uyandırsa da, Hahn bunun yeni bir durum olmadığı konusunda ısrarcı. Haberi yorumlayanlara göre iki karakterin kardeş olmadığı gerçeği, fiziksel görünümlerindeki farklılığı filmin tutarlı bir parçası haline getiriyor. Buna ek olarak Hahn röportajında eserdeki kimi repliklerin örtülü anlamlarına dikkat çekiyor. Bunun bir örneği, filmde Scar’ın “gen havuzunun sığ ucunda” bulunmaktan bahsetmesi. Yapımcıya göre bu tabir, Scar ve Mufasa’nın biyolojik bağı bulunmayışına dair bir dokundurma.

- Reklam -

Bu açıklamaların hayran kitlesi üzerindeki etkisi tartışmaya açık. Aslan Kral‘la büyümüş bir neslin, hayatlarında büyük bir önem arz eden bir eserin kökten değişimini görmek istememesi çok doğal. Bunun yanı sıra, eserin kurgusunun aile içi gerilimi yoğun olarak kullanması, belirtilen değişim nedeniyle filmin duygusal etkisinin azalıp azalmayacağı konusunda da soru işaretleri uyandırıyor. Çünkü bildiğiniz gibi filmin en can alıcı noktalarından ikisi Musafa’nın öz kardeşi tarafından öldürülmesi ve Simba’nın amcasının ihanetine uğramasıydı. Şimdi “Gözün aydın Simba!” mı demeli, yoksa “Katil mutlaka öz amcası olmalı!” diyerek kanımızdaki Yeşilçam geleneklerine mi sarılmalı? Hmm…

Üç boyutlu uyarlamanın yapısında bir değişikliğe gidilip gidilmeyeceğini görmek için 2019’u beklememiz gerekecek.


Yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Elif Laçin Aytaç

98, İstanbul. Küçükken Harry Potter sayesinde fantastik edebiyata giriş yaptım ve daha sonra hayal gücü içerikli her şey hayatımın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bunun yanısıra animasyonun her türlüsünü, özellikle bilgisayar animasyonunu çok seviyorum. İflah olmaz bir Disney ve Pixar hayranıyım. Boş vakitlerimde Fleet Foxes dinleyip hayal kuruyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

walking dead cook book ust

The Walking Dead’in Resmi Yemek Kitabı Duyuruldu (Ne!?)

jrr tolkien röportaj 1968

J.R.R. Tolkien’in 1968 Röportajı