in ,

Avatar: Azula Hakkında Akılda Kalan 10 Detay

Avatar: The Last Airbenders çizgi dizisinin unutulmaz karakterlerinden Azula hakkında akılda kalanlara dair keyifli bir liste sizlerle.

Avatar - Azula Hakkında Bilgiler
- Reklam -
- Reklam -

Nickleodeon’ın Avatar: The Last Airbender (Avatar: Son Hava Bükücü) dizisi yıllar sonra bile severek anılmaya ve hâlâ izlenmeye devam ediyor. Çizgi dizide karşımıza çıkan Aang Takımı, dünyaya barışı ve dengeyi getirme görevi sırasında unutulmaz pek çok kötüyle mücadele ediyor. Aang ilk düşmanı olarak kendisine Zuko’yu belliyor ve çok geçmeden kendilerini ölümcül bir kedi-fare oyunu içinde buluyorlar. Ancak Zuko, Ateş Lordu Ozai’nin Aang’in peşine gönderdiği tek kişi değil. Prenses Azula 2. sezonda ortaya çıkıyor ve ateş bükücülüğe yeni bir boyut kazandırmayı başarıyor.

Erkek kardeşi gibi, güçlü Ozai-Roku’nun soyunun ferdi olan Azula, bir bükücü, suikastçı ve askeri stratejiler için etkin bir güç kaynağı olduğunu kısa sürede kanıtladı. Ama bu prensesin ellerinde alevlerinden çok daha fazlası var.

Peki Ateş Ulusu’nun en korkulan bükücüsü için bilmeniz gereken başka neler var?

- Reklam -

10. Tam Anlamıyla Bir Dâhi

avatar azula facts 10

Sadece onun dedesi olan Ateş Lordu Azulon -ona adını verdiği- bir ateş bükme dehası olarak adlandırılma onuruna sahipti. Son Hava Bükücü’de, Jeong-Jeong’dan Amiral Zhao ve Zuko’ya kadar çok sayıda yetenekli ateş bükücü ortaya çıkıyor. Ama Azula hepsinden bir adım önde. O nadir ve güçlü mavi ateşler çıkartabiliyor. Bu prenses savaşta zarif ve ölümcül olmakla beraber Aang Takımı’nı avlarken her türlü yenilikçi ateş bükme tekniklerini kullanıyor.

9. Akıl Oyunlarıyla Arası İyi

avatar azula facts 9

Prenses gerçekten zihninizin içine girebilir, özellikle Prens Zuko iseniz. Çocukken bile Azula, kardeşini ve arkadaşlarını, bazen kızdırmak, bazen de düşmanlarını birbirine düşürmek için nasıl kışkırtacağını her zaman tam anlamıyla biliyordu. 14 yaşında olan prenses Azula, Long Feng’e sadık olan Dai Li de dahil olmak üzere herkesi korkutabilir ve zorlayabilir. Long Feng’in Azula’yı tutuklamak için verdiği hararetli emir bile onun akıl oyunlarına karşı işe yaramadı. Alay etme konusunda oldukça başarılı ve bunu dövüş sırasında düşmanının hareketlerini kontrol etmek için kullanıyor.

8. Pragmatik Tarafı

avatar azula facts 8

Azula görkemini ve kraliyet statüsünü göstermeyi severken, yakın zamanda bunun bazı işler için yeterli olamadığını fark eder. 2. sezonun başlarında Azula, büyük ve ihtişamlı Ateş Ulusu gemisi ile kendisini kolayca ele verir. Aang Takımı bunu bir mil öteden fark edebilirdi. Böylece Azula, herhangi bir yere gizlice gidip işini başarabilecek “küçük, seçkin bir ekibe” ihtiyacı olduğunu fark eder. Azula, akrobat Ty Lee’yi ve bıçak fırlatan Mai’yi işe alır. Av başlar.

7. En İyi Şimşek Bükücü

avatar azula facts 7

Şimşek bükebildiğini bildiğimiz tek isim Azula değil. Iroh (sonra nasıl yönlendireceğini de öğrendi) ve yedi yıl sonra Mako iyi birer şimşek bükücü olarak tarihe geçiyorlar.

Ancak Azula, ateş bükmesinde olduğu gibi, bunu bir adım daha ileriye taşıyor. Prenses ateşi olağanüstü bir yetenek ve güçle bükebiliyor, hatta az kalsın onunla Aang’i öldürüyordu ve böylece Avatar Döngüsü neredeyse tamamen sona erecekti. Neyse ki dünya için, Katara’nın şifalı suyu, Aang’i iyileştirip görevini sürdürmesine yetecek kadar hasarı düzeltti.

6. Güvensiz Hissettiği Yönü

avatar azula facts 6

Hemen hemen Prenses Azula ile tanışan herkes onun gururlu, kibirli ve kendine güvenen tarafını görecektir. Hatta bundan dolayı müttefikleri bile ondan korkabilir. Ama derinlerde, Azula diğerleri gibi bir genç kız ve Ember Adası’ndaki bir ev partisi sırasında savunmasız yanını gösteriyor.

Mahkemelerden ve savaş alanından uzakta bir yerlerde, Azula sadece bambaşka bir kız ve kötü bir flörttü. Aslında erkeklerle tanışmak ve onları etkilemek istiyor, ama garip övünmeleri yüzünden başarılı olamıyordu. Hiç olmazsa Ty Lee ona biraz yol göstermeye çalıştı. Aynı zamanda Azula’nın annesi Ursa ile olan soğuk ilişkisi de pek heyecan verici sayılmazdı, ancak daha sonra işler değişiyor.

5. Drama Konusunda Yetenekli

avatar azula facts 5

Azula’nın müttefiklerini ve düşmanlarını etkilemek için sert oynaması gerekiyor, ancak bundan gayet keyif aldığı ve sırf gösteriş için yapmadığı aşikar. Bir plaj tatili sırasında, Azula diğer gençlerle voleybol oynamaya davet edilir, fakat günün sonunda bunu ölüm kalım oyununa dönüştürmeyi başarır. Ağı ateşe verip zaferini garantilemek için rakip kızın sakat ayağından faydalanır ve bununla bağıra çağıra övünür. Ayrıca bir sirkte, Azula’nın Ty Lee’nin güvenlik ağını tutuşturduğu zamanı da unutmamak lazım.

- Reklam -

4. Üstünlüğü Konusunda Gösterişçi

avatar azula facts 4

Dramaya olan tutkusuna ek olarak, Azula başkalarına kıyasla ne kadar üstün olduğunu (veya hissettiğini) göstermekten hiç çekinmez. İkinci sezonun sonlarında, Azula duvarlarla çevrili Ba Sing Se şehrine sızar ve Dai Li’nin komutasını Long Feng’in ayaklarının altından alır.

Daha sonra, plan tamamlandığında Long Feng diz çöküp, “Beni kendi oyunumda alt ettin,” sözleriyle itiraf ediyor. Fakat Azula bunu kabul etmiyor ve, “Kendini övme. Sen bir oyuncu bile olmadın,” diyor. Acı verici olmalı.

3. Kaybetmek Üzere

Avatar: Azula

Azula’nın bir prenses ve Avatar’ın baş avcısı olarak yapacağı çok sayıda işi var. Çoğunlukla Azula birçok sorumluluğunun üstesinden gelmek için mental bir dayanıklılığa sahip, ancak işler daha sonra tersine dönüyor.

Zuko, tamamen Avatar’ın tarafına geçiyor ve Boiling Rock hapishanesinde Mai ve Ty Lee, son anda Zuko ve Sokka’nın kaçışını garantilemek için Azula’yı karşısına alıyor. Azula durumu şok olarak karşılıyor ve öfkeden gözü dönüyor. Sonra içten içe harap oluyor. Bütün bu ihanetleri, artan baskı ve annesine karşı derinleşen kini bir araya getirince aslında Azula’nın nasıl kaybettiği çok açıktır.

2. Azula ve Akrobasi

Avatar: Azula

Azula, akrobatlıkta pek Ty Lee’nin olduğu uzmanlıkta olmasa da kendi gittiği yolda yetenekli bir akrobat. Bunu dövüşürken, ustalıkla hareket ederek ve saldırmak için doğru açıyı bularak büyük bir etki yaratmak için kullanıyor. Aynı zamanda saldırıları kolayca savuşturmasını ve savaş meydanında manevra yapmasını da kolaylaştırıyor.

1. Azula ve Ursa

Avatar: Azula

Ursa, oğlu Zuko’nun üzerine titrerken, bir anne olarak kızı söz konusu olduğunda işleri biraz farklı bir boyuta taşıdı. Ursa, genç Azula’nın sürekli sataşan, alay eden, entrikacı ve genel gaddarlığından son derece rahatsız oldu ve Ursa her seferinde onu azarladı. Ancak Azula bundan ders almadı. Annesine karşı gitgide daha çok sinirlendi. Onun yerine babasının kendisine karşı duyduğu sonsuz hayranlığıyla kendini avuttu.

Ursa, Azula histerik bir ruh halindeyken, bir halüsinasyon olarak tekrar belirdi. Hayali annesinin ona, “Seni seviyorum,” dediğini duydu. Azula bunu bir alay olarak kabul etti ve hayali Ursa’nın göründüğü aynayı parçaladı.

Avatar: Son Hava Bükücü (Avatar: The Last Airbender) çizgi dizisinin meşhur karakterlerinden Azula hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Avatar: The Last Airbender’ın 4. Sezonu Nasıl Olurdu?

Kaynak: Screen Rant

Aylin Gümüş

Kendisi bildi bileli hem oyun hem de teknoloji ile içli dışlı. İki yaşından beri oyun oynayan bir yazılımcı. Lovecraft ve Sherlock başta olmak üzere fantastik, bilim kurgu, korku, gerilim ve polisiye türlerini severek takip eder.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for YTarik YTarik dedi ki:

    Severek izlediğim harika bir karakter. Zuko nun melankolikligi, Ozai nin klişe bir kötü olmasının yaninda parlayan bir kötü. En sevdiğim karakterlerden.

  2. Avatar for Inquixty Inquixty dedi ki:

    Bir de usta bir yalancı idi. Toph bile yalan söylediğini hissedemiyordu :grinning:

  3. Avatar for serotonin serotonin dedi ki:

    İzlerken asla Azula’cı olamadım daimi Zuko’cuyum :smiley:

  4. Avatar for Solaris Solaris dedi ki:

    En sevdiğim avatar karakteri. Derin bir karakter, avatar da ki bir çok karakter gibi. Mental kırılmasının temel nedeni çocukluğundan beri babası tarafından pohpohlanması ile oluşan dünyaya dair yanlış algısı. Gücü ve korkuyu tek yol olarak görürken çocukluğunda yüzleşemediği Ursa ile ilişkisi , Ursa’nın Zuko’yu güçsüz olmasına rağmen sevmesi, büyüdüğü zaman da tylee ve mai’nin ihaneti ile karşısına çıkıyor. Bu da dünyaya karşı algısı ve gerçek dünya arasında bir çatışma yaratıyor. Aslında bir nevi “true prodigy” olup pohpohlanması onun laneti olmuş. Dizinin senaristleri üçüncü sezon bitince dördüncü kitabı da çıkarmak istiyorlarmış. Burada Azula’nın ruhsal gelişimine de değineceklermiş fakat o sıra o vasat Live action filmi ile uğraşıyorlarmış, olmamış. Umarım netflix’in yeni yapımında yer verirler. Avatar karakterlerin ruhsal değişimi ile öne çıkan bir dizi, buna yer verirlerse güzel olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Shang-Chi Marvel

Shang-Chi Oyuncularının Neredeyse Tamamı Asyalılardan Oluşacak

Ace Ventura Jim Carrey

Ace Ventura 3: Jim Carrey Meşhur Rolüne Geri Dönebilir