in ,

Avatar Karakterlerinin Zaman İçindeki Değişimleri

Avatar: The Last Airbender çizgi dizisindeki karakterlerin zaman içerisinde geçirdiği değişimlere birlikte göz atalım.

Avatar: The Last Airbender
- Reklam -
- Reklam -

İlk çıktığında hepimizi televizyon ekranına kitleyen, çoğumuzun Cnbc-e kanalında izlediği ama aslen bir Nickelodeon yapımı olan Avatar: The Last Airbender çizgi filmini hatırlayanlarınız olacaktır.

3 sezonluk harika bir yapım, sonrasında çekilen berbat filmle ne yazık ki rezil edilmişti. Daha sonrasındaysa 4 sezonluk bir Korra Efsanesi izlemiştik. Korra’nın seveni çok olsa da elbette bu ilk yapımın yerini hiçbir zaman tutamadı. Biz de bu çizgi dizideki karakterlere çok ısınmış ve zaman içerisinde birçok hâllerini görmüştük.

Reddit’ten bir kullanıcı, tüm bu karakterlerin zaman içinde nasıl değiştiğini, çocukluktan erişkiniğe kadar olan zamanlarını çizelge hâlinde hazırlamış. Bizler de Avatar kahramanlarının bu değişiminlerine birlikte göz atalım istedik.

- Reklam -

Aang

avatar aang

Baş karakterimiz, son hava bükücümüz Aang’in gerek Avatar serisinde gerekse de Korra’da birçok hâlini gördük. Kendisini ilk bölümde 12 yaşında izlemiştik, seri boyunca da 15 yaşına kadar çıktı. Hatta bu görselde gözükmese de 3. sezonda bir süre saçlı hâlini de görmüş ve garipsemiştik. Bebekliğinden, Korra’da da gözüken Avatar ruhuna kadar tüm hâlleri listelenmiş.

Katara

avatar katara

Favori su bükücümüz sadece su bükmekle kalmamış, kan bile bükmüş olan Katara’yı da ilk olarak 14 yaşında görüyoruz. Korra’nın 85 yaşındaki haliyle karşılaşıyor ve flashbackler’de de en genç 9 yaşına iniyoruz.

Sokka

avatar sokka

Üçlümüzün olmazsa olmazı, ekibin sakarı ve bir bükücü olmamasına rağmen grupta önemli bir yere sahip Sokka’yı da unutmamak gerekir. Kendisini ilk olarak 15 yaşında görüyoruz. Korra serisinde maalesef ölmüş olduğu için sadece flashback’ler ile erişkin hâllerine bakabiliyoruz.

- Reklam -

Toph

avatar toph

Gözleri görmemesine rağmen hepimizden iyi gören, çelik bükmeyi kendi kendine öğrenen ve her karakteriyle kendisini çok daha fazla sevmemizi sağlamış toprak bükücümüz Toph’un da birçok hâlini bu çizelgede görmek mümkün. Ekibimize 2. sezonda ve 12 yaşındayken katılan Toph’u daha sonra Korra efsanesinde de görme şansına erişmiştik.

Zuko

avatar zuko

Hayattaki tek amacı Avatar’ı bulup babasına teslim etmek ve onun gözüne girmek olan sinirli ateş bükücümüz Zuko’yu da unutmamak lazım elbette. Neyse ki bu hâllerini bir kenara bırakıp Aang’in en iyi dostlarından biri ve ülkesinin kralı konumuna gelmişti. Biz yine de onu yakışıklı prensimiz olarak bildiğimiz hâlleriyle anmak istiyoruz. Yine de ilk sezonda gördüğümüz o kafasının belli kısmını kazıttığı sahneler bu çizelgede gösterilmiş. İyi de olmuş gibi. Siz ne dersiniz?

Suki

avatar suki

Son olarak Suki’yi görüyoruz. Sokka’nın âşık olduğu Suki’ye ait çok fazla bir geçmiş bulunmuyor. Avatar’da 15 yaşındaki hâlini görüyoruz. Maalesef Korra Efsanesi’nde kendisiyle ilgili bir görüntüye rastlayamıyoruz.

Gördüğünüz üzere zaman hiçbirimize iyi davranmıyor. Bir şeyleri bükebiliyor olsanız bile…

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Şu karakteri Night Shyamalan’ın elinde batırdılar ya tek üzüntüm bu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kayip rihtim trivia

Yeni Yarışma Konseptimiz “Kayıp Rıhtım Trivia!” Yayında

altkitap 2019 oyku odulu

altKitap 2019 Öykü Ödülü’nde Sonuçlar Açıklandı!