in ,

Avatar Studios Kuruldu: Nickelodeon Yepyeni The Last Airbender ve The Legend of Korra Yapımları Üretecek

Yeni Avatar: The Last Airbender yapımları için hazır olun! Nickelodeon, seriye yeni maceralar üretecek olan stüdyonun kurulduğunu duyurdu.

Avatar Studios The Last Airbender
- Reklam -
- Reklam -

Avatar Studios ile yeni The Last Airbender ve The Legend of Korra yapımlarına hazır olun! ViacomCBS, tamamen evrenle ilgili yapımlar üretecek yeni bir stüdyo kurduğunu duyurdu. Üstelik Michael DiMartino ve Bryan Konietzko önderliğinde yeni bir Avatar: The Last Airbender filmi için çalışmalar başlamış gözüküyor.

2005 yılında Nickelodeon kanalında sahneye çıkan Avatar: The Last Airbender serisi toplam 3 sezon sürdü. 61 bölümden oluşan ve 2008 yılında final yapan çizgi dizi, dünya çapında büyük bir beğeni ve hayran kitlesine ulaştı. Orijinal gösterinin sona ermesinden sonra, 2010 yılında M. Night Shyamalan’ın yönetmenliğinde bir canlı aksiyon filmi geldi. Ancak başarısız oldu ve birçok olumsuz yorumla karşılaştı. Normalde üç adet film yapılacakken kötü hasılat ve eleştiriler nedeniyle iptal edildi.

Ardından yine Nickelodeon kanalında, orijinal dizinin yaratıcıları Michael DiMartino ve Bryan Konietzko’nun başında olduğu Avatar: The Legend of Korra adlı bir devam dizisi yayınlandı. Dört sezon süren yapım Aang’ten sonraki Avatar olan Korra’nın maceralarını konu ediniyordu.

- Reklam -

Avatar: The Last Airbender The Legend of Korra

Stüdyo Yeni Bir Avatar: The Last Airbender Filmi Geliştiriyor

Avatar: The Last Airbender dünyasının popülaritesi muhtemelen hiç bu kadar yüksek olmamıştı. Dizinin 2020 yılında Netflix’e gelişi ile kısa sürede yayın servisinin en çok izlenen içerikleri arasına girdi. Birkaç ay sonra gösterime giren The Legend of Korra da yine Netflix’te oldukça iyi bir izlenme oranına ulaştı.

2018 yılında orijinal dizi yaratıcıları Michael DiMartino ve Bryan Konietzko’nun başında olduğu bir canlı aksiyon dizi uyarlaması duyuruldu. Ancak ikili yaratıcı farklılıklar nedeniyle projeden ayrıldı. O proje farklı isimler tarafından geliştirilmeye devam ederken şimdi seri daha büyük bir şekilde genişlemeye hazırlanıyor.

ViacomCBS, dijital yayın servisi Paramount+ için çevrim içi sunumu sırasında, yeni bir Avatar: Son Hava Bükücü animasyon filminin geliştirilmekte olduğu duyuruldu. Film, Nickelodeon’un popüler dünyada daha fazla içerik oluşturmak için tasarlanmış bir bölümü olan yeni başlatılan Avatar Studios’tan geliyor. DiMartino ve Konietzko, ortak yaratıcı olarak stüdyonun başında bulunuyorlar Ayrıca Avatar: The Last Airbender filminin gelişimini de denetleyecekler.

- Reklam -

Avatar: The Last Airbender Yayınlanmamış Pilot Bölümü

Şu an için ilk onaylanan filmin detayları açıklanmamış olsa da, orijinal yaratıcılarının ekibin başında olması ile ortaya heyecan verici bir proje çıkacağı hayranlarca tahmin ediliyor. Yapılan duyuruda geliştirilen filmin bir Paramount + orijinal içeriği olmayacağı, sinemalara da gelecek bağımsız bir yapım olarak hazırlanacağı açıklandı.

Sadece Avatar’a özel içerikler üretecek yeni bir stüdyonun kurulmuş olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce dijital yayın piyasasında söz sahibi olmak için bu yapılan doğru bir hamle mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Şu Avatarın adam gibi bir filmini çeksinler de başka bir şey istemiyorum.

  2. Avatar for decoder decoder dedi ki:

    İyi yapımlar geleceğine inanıyorum.

  3. Avatar for ahyoka_XD ahyoka_XD dedi ki:

    İyi yapımlar gelebilir tabi ki de buna karşı bir önyargım yok. Ama sürekli remake ya da yıllar sonra gelen devam niteliğinde yapımlar görmek çok hoşuma gitmiyor açıkçası. Hayır senaristlerin hayal gücü mü tükendi ya da uyarlayacak kitap mı kalmadı. İkinci bir Avatar filmi görmek, Last Airbender devamı görmek, süper kahraman filmlerinin remake halleri, Harry Potter ya da matrixin devamı açıkçası beni çok çok heyecanlandırmıyor. Keşke daha farklı eserler görebilsek. Kıyıda köşede kalmış bir sürü manga, çizgi roman, kitap ya da senaryolaşmayı bekleyen hikaye vardır bence. Fantastik ve bilimkurgu içeren film ve dizilerde farklı şeyler görmek istiyorum sanırım artık:(

  4. Avatar for decoder decoder dedi ki:

    Dediklerin artık çok yaygınlaşmaya başladı ben de katılıyorum. Gerek böyle animasyon olsun gerekse normal film. Sürekli bir yeniden çevirene olayı var. Bu olayı Türkiye’de orijinal bir yapımın Türk versiyonu olarak görüyoruz. Ben zaten izlemiyorum. İşin kolayına kaçmaya başladılar çok.

  5. Avatar for ahyoka_XD ahyoka_XD dedi ki:

    Teknolojinin de gelişmesiyle çok daha başarılı çekimlere görüntüye sahip olabilir belki bu yapımlar ama ciddi anlamda çok bilindik şeyler ve farklı senaryolar görmeyi özledim:(

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Kusursuz Bir Mesafe - Utku Yıldırım

Utku Yıldırım Yeni Romanı ile Okuru Kusursuz Bir Mesafe’de Ağırlıyor

Sinema Salonları Açılış Tarihi

Sinema Salonları Açılış Tarihi Bir Kez Daha Ertelendi