in ,

Avatar: The Last Airbender Yaratıcıları, Netflix Dizisinden Ayrıldı

Avatar: The Last Airbender yaratıcıları Michael DiMartino ve Bryan Konietzko, Netflix’in canlı aksiyon Avatar dizisinden ayrıldıklarını duyurdu.

Avatar: The Last Airbender Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Orijinal Avatar: The Last Airbender yaratıcıları Michael DiMartino ve Bryan Konietzko, Netflix’in uzun süredir üzerinde çalıştığı canlı aksiyon Avatar dizi uyarlamasından ayrıldıklarını duyurdu.

Nickelodeon için 2000’lerin başında hazırlanan ve 2005-2008 arasında 3 sezon boyunca yayınlanarak hatırı sayılır bir hayran kitlesi elde eden Avatar: The Last Airbender, bu başarıyı bir sinema filmiyle taçlandırmıştı. 2010 yılında sinemalarda vizyona giren ve M. Night Shyamalan tarafından yönetilen film ne yazık ki animasyon serisinin tam zıttı bir başarısızlık örneğiydi. Hem sinema eleştirmenleri hem de hayranlar tarafından topa tutulan filmin bu nedenle devamı da gelmedi.

Ardından, Avatar: The Last Airbender serisi hem devamını anlatan çizgi romanları hem de Konietzko ve DiMartino’nun 2012-2014 yılları arasında 4 sezon boyunca devam eden The Legend of Korra serisini yaratmasıyla geri döndü. Her ne kadar hakkında çok fazla bilgi gelmiyor olsa da seri yıllar içerisinde popülaritesini korumaya devam etti. Geçen aylarda da Koronavirüs ile birlikte Netflix’te yükselen bir trend yakaladı.

- Reklam -

avatar netflix

Her iki serinin ardından 2018’de duyurulan canlı aksiyon uyarlaması hayranları oldukça heyecanlandırmıştı. Oyuncuların bile kötü olduğunu belirttiği filmden sonra dizinin hakkını vererek gerçeğe uyarlanması bir yana, işin başında üçlemeyi de hazırlayan DiMartino ve Konietzko bulunuyordu. Ancak talihsiz bir haberle, orijinal serinin yaratıcıları Netflix dizisinden ayrıldıklarını açıkladılar.

“Avatar: The Last Airbender Uyarlaması Bizim Planladığımız Şey Olmayacak”

DiMartino, kişisel web sitesinde hayranlarına açık bir mektupta ayrılışlarının nedenlerini yazdı. Yapımcı, Konietzko ile Netflix’in kendilerine özgür alan sundukları için bu projeye dahil olduklarını ancak bunun gerçekleşmediğini yazdı. Her ne kadar ayrılışlarının nedenlerini açıkça yazmasa da yazarlar ve Netflix arasındaki yaratıcı farklılıklardan kaynaklandığını belirtti.

“Bryan ve ben 2018’de projeye katıldığımızda, yönetici yapımcı ve dizi sorumlusu olarak işe alındık. Netflix, dizi için ortak bir duyuruda, bu yeniden çekim için vizyonumuzu onurlandırmaya ve diziyi oluşturmada bizi desteklemeye kararlı olduğunu söyledi. Ve dümende olma fırsatı için ne kadar heyecanlandığımızı ifade ettik. Ne yazık ki işler umduğumuz gibi gitmedi.”

Michael DiMartino Bryan Konietzko Avatar: The Last Airbender
Michael DiMartino ve Bryan Konietzko

DiMartino, projenin devam etmesiyle ilgili de şunları yazdı:

- Reklam -

“Netflix’in geliştirdiği canlı aksiyon uyarlaması belki de çok iyi olacak. Sonuçta böyle bir potansiyele sahip. Çoğunuzun zevk alacağı bir dizi olabilir. Kim bilir? Fakat emin olduğum tek şey, ekranda göreceğiniz şey ne olursa olsun Bryan ve benim tasarladığımız veya yapmayı planladığımız şey olmayacak.”

Avatar: Son Hava Bükücü’nün canlı aksiyon uyarlamasından ayrılan DiMartino ve Konietzko’nun haberleri, orijinal dizinin başarısı için ne kadar etkili oldukları düşünüldüğünde inanılmaz derecede hayal kırıklığı yaratıyor. Özellikle hayranlar daha şimdiden sosyal medya üzerinden Netflix’i etiketleyerek ikilinin tekrar işe geri dönmesi için çağrı yapıyorlar.

Sessiz sedasız yürütülen projenin şu an ne aşamada olduğu veya ne zaman yayınlanacağı ise henüz bilinmiyor.

Orijinal diziyi yaratan ikilinin projeden ayrılmasını sizler nasıl karşıladınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* The Patrick Star Show: SüngerBob’un Kadim Dostu Kendi Dizisine Kavuşuyor

Kaynak: Tor

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Devil All the Time Fragmanı

The Devil All the Time Fragmanı: Netflix’in Kadrosu ile Heyecanlandıran Filmi Yolda

20th Century Fox - Disney - 20th Television

85 Yıllık 20th Century Fox Markası Tarih Oluyor: Disney Fişi Çekti