in ,

Avatar: The Last Airbender Yaratıcıları, Korra’yı Neden Sinirli Bir Genç Olarak Tasarladı?

Avatar: The Last Airbender yapımcıları Bryan Konietzko ve Michael Dante DiMartino, Korra’nın sinirli ruh hâlinin bilinçli olarak taslarlandığını açıkladılar.

Avatar: The Last Airbender The Legend of Korra
- Reklam -
- Reklam -

The Legend of Korra dizisinin başkarakteri Korra; cesareti, ruhu ve biraz da sinirli olmasıyla izleyicilerin kalplerini kazanmıştı. Avatar The Last Airbender yaratıcıları yıllar sonra karakteri tercihen sinirli yaptıklarını belirtti.

Nickelodeon kanalında, Avatar: Son Hava Bükücü dizisinin devamı olarak yayınlanan The Legend of Korra’nın hikâyesi; ana diziden 70 sene sonrasında Avatar Aang tarafından kurulan yeni Toprak Krallığında geçiyor. Korra ışık ve barışın ruhu olan Raava’nın Avatar’ının yeni bir bedende canlanmış hali. Avatar rolünü kabul etmek konusunda Aang’e kıyasla çok daha aceleci, hırslı ve istekli. Bu haliyle Aang’ın çekingen ve isteksiz olduğunu göz önüne alınca aralarında tam bir zıtlık vardı. Korra dizi ilerledikçe dört element ateş, su, toprak ve havanın kontrolünü ele geçirerek mirasına sahip çıkmıştı.

Bryan Konietzko: “Aang’ın Kopyası Bir Karakter İstemedik”

Polygon ile yaptıkları söyleşide dizinin yapımcıları Bryan Konietzko ve Michael Dante DiMartino, Korra’nın atılgan ve sinirli karakterinin direkt olarak Aang’a zıt olması için yazıldığını söyledi. Korra’yı kendi ayakları üstünde durabilecek bir karakter olarak yazdıklarını ve farklı hikâyeler, gelişmeler ve dinamikleri anlatabilmek için de Aang’den oldukça farklı yapmak istediklerini belirtti:

- Reklam -

Avatar: The Last Airbender The Legend of Korra
“Korra’yı Aang’den çok farklı bir karakter yapmak bilinçli bir seçimdi. Hikâye ve karakter dinamikleriyle ilgili pek çok yeni fırsat yarattı. Kopya bir karakter yaratsaydık Aang’ı sevmemizi sağlayan şeyleri sulandırırdık. Aang biraz şapşal ve optimistik bir çocuktu. Halefini inatçı, sinirli bir ergen yapmanın bazı hayranları uzaklaştıracağını biliyorduk.

Diğer yandaysa Korra karakteriyle derin bir bağ kuran hayranlar vardı, ben de onlardanım. Karakterimin Korra’ya benzeyen tarafları kesinlikle Aang’dan daha fazla. Korra’nın gelişiminde kendilerinden bir şeyler bulduklarını belirten hayranların sözleri Zuko hayranlarının söylediklerine benziyordu. Bunları söyleyenlerin bazıları ilk dizinin de hayranıydı ve Korra’yla en başta hiç bağ kuramamışlardı. Aynı dünyayla başka insanlara ulaşabilmek harika bir his.”

Konietzko, Korra’nın sık sık görülen küstah hareketleri çok sayıda kişiyi rahatsız etmiş olsa da, birçoklarının da bu nedenle karakterle güçlü bir bağ kurduğunu düşünüyor. Ayrıca Korra’nın kişisel sorunları ve büyüme hikâyesinin hayranların bağlandığı başka bir nokta olduğuna inanıyor. Bu Konietzko ve DiMartino’nun yarattıkları karakterler eksik, kusurlu ve mükemmellikten uzak da olsa, seyircilerin onlara ne kadar bağlandıklarını gösteriyor.

the legend of korra avatar

- Reklam -

The Legend of Korra 2014 yılında final yapsa da dizinin hayranları Korra’yı hâlâ ateşli kişiliği ve ruhu ile hatırlıyor. Avatar’ın sihirli dünyasına dönmek isteyen seyirciler çekimleri devam eden canlı aksiyon dizisini bekliyor ancak bu yapımda Bryan Konietzko ve Michael Dante olmayacak. Avatar: Son Hava Bükücü ve The Legend of Korra çizgi dizilerinin yapımcılarının görevi olmayan bu yeni projeyi önceki filmin ağzımızda yarattığı kekremsi his ve bir kaş kalkık bekliyoruz.

Korra’nın kişiliği sizde empati uyandırmış mıydı? Yeni diziden umutlu musunuz? Kayıp Rıhtım Forum’dan tartışalım.


* Yeni Avatar: The Last Airbender Videosu, Zuko ve Azula Dövüşünün Nasıl Hazırlandığını Gösteriyor

Kaynak: Screen Rant

Nazmi Uçar

Mardin’in bir köyünde doğup büyüdüm. Yapacak çok şey bulamayınca film izledim, oyun oynadım ve kitap okudum. Biraz fazla film izledim. İzlediğim bazı filmler güzeldi, ben de neden güzel olduklarını merak ettim ve Sinema diye bir şey olduğunu öğrendim. Şu aralar İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde bazı kitapların neden güzel olduğuna bakıyorum. Güzel şeyler görüp üzerine yazmayı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for WakerGentleman WakerGentleman dedi ki:

    Çünkü Korra bir ergen. Dizi boyunca triplerini izliyoruz. Zaten güzelim mistik atmosferlerden metropol çöplüklerine düştük, bi de onunla uğraşıyoruz. Bir dizi nasıl rezil edilir bir kez daha gösterdiler. Bu yapımcılar bizim Avatar’ı neden sevdiğimizi hiç düşünmemişler mi? Avatar’daki o modern olmayan ama samimi ortam, insanların yanlış yapmaları ve bundan ders çıkarmaları bunların hiçbiri doğru düzgün Korra’da devam ettirilmemiş. Eski karakterleri geçtim onlara yakın olgunlukta kimse yok neredeyse. Teknolojik aletleri sokup hayran kaldığımız bükücülüğü de daha geriye çektiniz. Biz teknolojik aletleri hayatımızda çokça görüyoruz. Bilim-kurgu izlemek istediğimiz için Avatar’ı açmıyorduk biz. Bükücü hareketleri Avatar’da doğu dövüş stillerinden alınmaydı, Korra’da ise herhangi bir estetiği olmayan Batı dövüş stilleri temel alınmış. Bildiğin batılılaştırmışsınız diziyi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hogwarts Legacy: Yeni Harry Potter Oyunu

Hogwarts Legacy Fragmanı: Yeni Harry Potter Oyunu 2021’de Geliyor!

Violet Evergarden filmi

Violet Evergarden Filmi ile Macera Devam Ediyor