in ,

Anime Efsanesi Bleach, Yıllar Sonra “Thousand-Year Blood War” ile Geri Döndü

Bleach: Thousand-Year Blood War başladı. Yıllar sonra geri dönen anime serisi, Dünya genelinde Disney+ üzerinden yayınlanıyor. Peki neden Türkiye’de yok?

BLEACH: Thousand-Year Blood War ilk bölüm
- Reklam -
- Reklam -

Bleach: Thousand-Year Blood War animesi sonunda ilk bölümü ile macerasına başladı. Yıllar sonra bir kez daha ekranlara dönen anime, sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.

Tüm zamanların en popüler anime serilerinden biri olan Bleach, ilk olarak 2004 yılında yayınlanmaya başlamış ve toplamda 366 bölüm sonunda Mart 2012’de sona ermiştir. Tite Kubo’nun aynı adlı manga serisinden uyarlanan ve Studio Pierrot tarafından hazırlanan animenin yönetmenliğini de Noriyuki Abe üstlenmişti.

TV Tokyo’da yayınlanan Bleach, 15 yaşında ve hayaletleri görme yeteneği olan Ichigo Kurosaki adlı karakterin, bir Shinigami (Ölüm Meleği) olan Rukia Kuchiki’nin yaralanması sonucu güçlerini Kurosaki’ye vermesini ve sonrasında yaşadığı maceraları anlatıyor. Ichigo ortaya çıkan yeni güçleri nedeniyle insanları kötü ruhlardan koruma ve ölen ruhları öbür dünyaya yönlendirme görevlerini üstlenmeye zorlanır. Dayandığı manga serisini uyarlamanın yanı sıra, anime periyodik olarak mangada bulunmayan orijinal hikâyeler ve karakterler de içerir.

- Reklam -

BLEACH: Thousand-Year Blood War poster

Şimdi de ilk olarak Mart 2020’de duyurulan ve 2004 çıkışlı orijinal animenin devamı niteliğinde olan ve Türkçeye “Bin Yıllık Kan Savaşı” olarak çevrilebilecek yapım nihayet ilk bölümü ile başladı. Tomohisa Taguchi tarafından yönetilen ve yine orijinal olarak TV Tokyo’da yayınlanan anime, ilk olarak 13 bölüm sürecek ve aralıklarla dört kısım halinde yayınlanacak. Şu an için toplam bölüm sayısı belli olmasa da Bleach: Thousand-Year Blood War animesi Amerika Birleşik Devletleri’nde Hulu üzerinden, geri kalan bölgelerde ise Disney Plus üzerinden yayınlanacağı duyuruldu.

Bleach: Thousand-Year Blood War Henüz Disney Plus Türkiye’de Yer Almıyor

11 Ekim 2022 itibarıyla ilk bölümü yayınlanan anime için hayranlar oldukça olumlu ve duygusal tepkiler verdiler. Genel olarak beğenilen macera için orijinal anime dizisinin arkasındaki yaratıcı ekibin birkaç üyesi de geri döndü. Buna besteci Shiro Sagisu (Shin Godzilla) ve karakter tasarımcısı Masahi Kudo (The Legend of the Galactic Heroes) dahil. Orijinal seriden farklı olarak Tomohisa Taguchi (Persona 4: The Golden Animation) yönetmen olarak Noriyuki Abe’nin yerini aldı.

Masakazu Morita, yeni seride de bir kez daha Ichigo Kurosaki karakterini seslendiriyor. Geri dönenler arasında Rukia Kuchiki’nin sesi olarak Fumiko Orikasa, Uryu Ishida’nın sesi olarak Noriaki Sugiyama, Orihime Inoue’nun sesi olarak Yuki Matsuoka ve Renji Abarai’nin sesi olarak Kentaro Ito bulunuyor.

- Reklam -

Viz Media, Twitter hesabı üzerinden 3 Ekim 2022 günü yaptığı açıklamada animenin Amerika’da Hulu, uluslararası olarak ise Disney Plus üzerinden yayınlanacağını duyurmuştu.

BLEACH: Thousand-Year Blood War twitter

Haliyle ülkemizde de ilk bölümün şimdiye kadar yayınlanması bekleniyordu. Ancak ne yazık ki şu an için Disney’de animenin adı aratıldığında “Bu içerik bölgenizde kullanılamıyor” uyarısı veriyor. Animenin önümüzdeki günlerde platforma gelip gelmeyeceği henüz açıklanmadı. Yine de Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgelerde yayınlanacağı daha önceden söylendiği için geç de olsa geleceği tahmin ediliyor. Platformlar, bölgesel anlaşmalar nedeniyle bazı içerikleri kimi ülkelerde yayına sokarken belli tarihleri beklemek durumunda kalabiliyor.

BLEACH: Thousand-Year Blood War Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

Bleach: Thousand-Year Blood War animesinin ilk bölümünü sizler izleyebildiniz mi? İzlediyseniz nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for DragonRebornRand DragonRebornRand dedi ki:

    Tüylerim diken diken oldu be! Birkaç yıl önce Bleach’ in tüm bölümlerini izleyip bitirmiştim ve bayılmıştım. Hatta mangada devamı olduğunu ve çekilmediğini öğrenince de hüsrana falan uğramıştım. İlk sezonun tamamı Türkiye’ de Disney+ aracılığıyla yayına girerse Disney+ alıp kesin izleyeceğim. Bu arada sondaki bıyıklı eleman bana Gol D. Roger’ ı anımsattı. :smile:

  2. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Benzemiyorlar bile yav Roger ile. :rofl: Ancak ben de hypelandım tekrar Yhwach’a mangada ne olacağını bilmeme rağmen.

    Vay anam vay, 10 yıl ardından Biliç community tekrar canlandı ve seri zirveye oturdu.

  3. Avatar for driveinthenails driveinthenails dedi ki:

    Gerçekten benim de tüylerim diken diken oldu. Fairy Tail ilk başladığım animedir. Fakat Bleach, tamamladığım ilk animedir. Çok çok farklı duygular hissettim. Açıkçası mangadaki son arc’ı beğenmemiştim ama tarihte Bleach üzerine daha iyi dövüş sahnelerine sahip olan bir başka anime yoktur zannımca. İzlenir.

  4. Avatar for Tnuviel37 Tnuviel37 dedi ki:

    Çok özlemişiz be… Animenin ne olduğunu bilerek izlediğim ilk animedir ve bende yeri ayrıdır. 2005 gibi yurttaki arkadaşım överek anlatırdı ama çok takılmamıştım. Birkaç dövüş sahnesini izletmişti hatta. 1-2 sene sonra ise anime izlemeye karar verdim ve arkadaşımın önerisi aklıma gelince Bleach ile başlamıştım. Animeyi sonlandırdıklarında mecburen mangadan devam ettim ama geri döneceğinden de emindim. 10 sene beklememiz gerekse de değdi buna. Başka bir çok anime de izledim ve çok daha iyi olanlar vardı ama Bleach ile olan bağım her zaman ayrı oldu. Özellikle Shounen’ler içinde izlediklerimden ana karakter olarak farkı beni asıl çeken taraf olabilir.

  5. Avatar for Aviendha Aviendha dedi ki:

    Benimde anime olduğunun bilincinde izlediğim ilk animeydi. Hatta başladığım dönem Avatar’ı yeni bitirmiştim ve ardından arkadaşımın tavsiyesiyle Bleach’e başlamıştım.
    Avatar’ın ardından başlayınca hem çizimleri, hem dili hem de tarzı hiç hoşuma gitmemişti cidden sevmemiştim :d
    Arkadaşımın hatrına izlemeye devam ettikten sonra acayip sarmıştı. Hala en sevdiğim ve yeri bende ayrı olan animelerdendir.
    Yeni sezonunun ilk bölümünü henüz izlemedim haftasonuna saklıyorum😇

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

büyük yok oluş sonrası yaşam

252 Milyon Yıl Önce Yaşanan “Büyük Yok Oluş”un Ardından, Dünya’da Yaşamın Geri Dönüş Süreci Araştırıldı

house of the dragon 4 sezon sürmeli george r.r. martin

George R.R. Martin: “House of the Dragon’ın En Az 4 Sezona İhtiyacı Var”