in

Charlotte Animesi 2. Sezon Potansiyelini Nasıl Harcadı?

Charlotte animesi 2. sezon için yeterli potansiyele sahip olduğu halde devam etmedi. Peki hikâye devam etseydi olaylar nasıl şekillenirdi?

charlotte 2. sezon
- Reklam -
- Reklam -

Aniplex ve P.A Works tarafından hazırlanan Charlotte, dikkat çekici karakterleri ve hikâyesiyle birçok hayran edinmiş olsa da 2. sezon hiçbir zaman gelmedi. Bu da birçok izleyiciyi hayal kırıklığına uğrattı. Sonuç olarak animenin altyapısı, hikâyenin devamı için birçok seçenek sunuyordu.

Charlotte, her 75 yılda bir geçen kuyruklu yıldızın dünyaya dağıttığı tozlarını soluyan çocukların, ergenliğe girdiklerinde özel yeteneklerin ortaya çıkmasını konu alıyor. Bu yetenekler yetişkinliğe eriştiklerinde kaybolsa da tehlike arz ediyor. Çünkü çevrelerindeki insanlar bu güçlerden faydalanmaya çalışıyor. Bu yüzden yeteneği olanlar için özel bir okul bulunuyor. Hikâye Yu Otosaka isimli ve başkalarının güçlerine sahip olabilen bir karakter çevresinde şekilleniyor.

Başkalarının yeteneklerini ele geçirebilme yeteneğine sahip olan Yu, tüm dünyayı dolaşarak herkesin yeteneğini almaya ve böylece diğer insanlar tarafından sömürülmelerini önlemeye çalışmaktadır.

- Reklam -

Hiçbir zaman uyumama ve her dili konuşma yeteneğini elde eden Yu, çok fazla zorlukla karşılaşmadan planlarını uygulamaya devam eder. Bazen güçlerini vermek istemeyen ve direnen insanlarla karşılaşsa da, neredeyse hiç yenilmez.

Charlotte 2. Sezon İhtimali Yu’nun Maceraları ile Devam Edebilir miydi?

charlotte 2. sezon anime

Yu’nun tüm dünyayı dolaştığı yolculuğu 2. sezon için aslında birçok seçenek sunuyordu. Hikâyenin sağladığı bu koşullar göz ardı edilmeseydi, izleyiciler Yu’nun planlarını gerçekleştirirken değişen ve gelişen karakterine ortak olabilirlerdi. Planını gerçekleştirmek adına birçok engelle karşılaşması ve tüm dünyadan farklı insanlarla tanışması ikinci sezona daha kapsamlı bir olay örgüsü ve yeni karakterler kazandırabilirdi.

Yu ve Nao karakteri arasındaki bağ ise Yu görevi için ayrıldığında açığa çıkıyor. Nao, Yu yolculuğa çıkmadan önce ona yardımcı olacak şeylerin yazılı olduğu kağıtlar verir. Birçok gücü bünyesine almak Yu’yu zihinsel olarak oldukça yıpratır ve kazandığı güçlerle hem zihinsel hem de fiziksel olarak başa çıkamaz duruma gelir.

- Reklam -

Nao, aldığı her güçle anılarını da yitiren Yu’ya yardımcı olacak notlar hazırlar. Yu kartların kimin hazırladığını hatırlamasa da, derinlerde kaybolduğunu hissettiğinde kalbi o notları hazırlayan kişiyi çağırmaktadır.

Finalde, son yeteneği elde etmeye çalışırken ölümün kıyısından dönen Yu, evine ulaşmayı başarır ve bir hastanede uyanır. Fakat Nao’yu hâlâ hatırlamamaktadır.

Konusu yeni karakter ve olaylara açık bir şekilde sonlanan anime, 2. sezonu ile devam etseydi belki de izleyiciler Yu’nun hafızasını zamanla geri kazanarak Nao’yu hatırlama sürecine ve yeni anılara şahit olabilecekti.

Peki ya sizler Charlotte’u izlediniz mi? Sizce anime dizisi 2. sezonu ile devam edebilir miydi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

8. GİO Ödülleri 2021 Fabisad

8. GİO Ödülleri’nde Başvuru Tarihleri ve Şartlar Belli Oldu

Vakıf İleri - Isaac Asimov

Isaac Asimov’un Vakıf Serisinde Eksikler Tamamlanıyor: “Vakıf İleri” Çıktı