in ,

Cowboy Bebop Anime Serisi Netflix’e Geliyor: Yayın Tarihi Belli Oldu

Cowboy Bebop anime serisi Netflix ile geliyor. 26 bölümden oluşan macera, merakla beklenen live action dizisi öncesi izleyici ile buluşacak.

Cowboy Bebop anime Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Cowboy Bebop anime serisi tüm bölümleri ile Netflix’e geliyor.

Senaryo, kurgu ve müzikleriyle oldukça beğenilen ve ilk bölümü 1998 yılında yayınlanan dizinin yönetmenliği ve yazarlığını Shinichiro Watanabe yaptı. Yayınlandığı tarihten itibaren izleyiciler tarafından oldukça sevildi. Pek tabii bu sevgi karşılıksız kalmadı ve Netflix tarafından canlı aksiyon uyarlamasının geleceği belirtildi. Yakında yayınlanacak olan dizinin giriş jeneriği ise geçen günlerde düzenlenen TUDUM etkinliğinde paylaşıldı.

Uzun yıllar boyunca en başarılı anime serilerinden biri olarak anılan Cowboy Bebop, bir grup ödül avcısının 2071 tarihinde yaşadığı garip maceraları konu alıyor. Grup, liderleri ve kiralık katil olan Spike Spiegel, geçmişini hatırlamayan dolandırıcı Faye Valentine, emekli Yıldızlararası Sistemler Polisi Jet Black, 13 yaşındaki bilgisayar dâhisi Edward ve son olarak grubun evcil hayvanı Corgi Ein’den oluşuyor. Suçluları ve katilleri yakalarken Bebop adını verdikleri merkezden operasyonları idare ediyorlar. Tabii ki bu sırada türlü tehlikeleri de başlarına açmayı ihmal etmiyorlar.

- Reklam -

Serinin yaratıısı Shinichiro Watanabe aynı dönemde yayınlanan diğer animelerden farklı olarak serinin yıllar boyu devam etmesini uygun görmedi. Dolayısıyla 26 bölüm sonrasında seriyi bitirme kararı aldı. Sadece 2001 yılında Cowboy Bebop: Knockin’ On Heaven’s Door isimli orijinal yazar ve çizer kadrosunun elinden çıkan uzun metrajlı bir anime filmi yayınlandı. Filmle birlikte Cowboy Bebop’un maceraları son buldu.

Cowboy Bebop Anime Serisi Tüm Bölümleri ile 21 Ekim’de Netflix’e Geliyor

Netflix Türkiye, yayınlanacak olan live action uyarlamasından önce anime serisinin tüm bölümleri ile yayın servisinde yer alacağını duyurdu. Duyuru ile birlikte bir video da yayınlandı. Hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

21 Ekim 2021 tarihi itibarıyla animenin bütün bölümlerine Netflix üzerinden ulaşmak mümkün olacak. Böylelikle live action öncesi anime severler seriyi tekrar izleyebilme fırsatı bulabilecek. 2001 yapımı animasyon filminin ise Netflix’e gelip gelmeyeceğine dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Netflix tarafından hazırlanan gerçek oyunculu Cowboy Bebop dizisi 19 Kasım 2021 tarihinde çıkacak. Toplamda 10 bölüm sürecek ilk sezonda Spike Spiegel rolünde John Cho, Jet Black rolünde Mustafa Shakir ve Faye Valentine rolünde ise Daniella Pineda yer alacak. Shinichiro Watanebe dizinin yapım aşamasında danışman olarak bulunurken, müzikler ise tıpkı animede olduğu gibi Yoko Kanno tarafından hazırlandı.

Cowboy Bebop’un anime serisini daha önceden izleme fırsatı bulmuş muydunuz? Seriyle ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Yıllar önce izlemiştim ve çok sevmiştim, halen de seviyorum :slight_smile: Son iki bölümünü ve “The Real Folk Blues” şarkısını unutmak mümkün mü :expressionless:

  2. Avatar for Chikyujin Chikyujin dedi ki:

    Ayarlanabiliyor mu bilmiyorum ama bazen bunun gibi haberlerler anime forumunda yer almıyor, orada da görünse iyi olurdu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Selim İleri

Usta Yazar Selim İleri Hastaneye Kaldırıldı

La Casa de Papel 5. Sezon 2. Kısım Fragmanı

La Casa de Papel 5. Sezon 2. Kısım Fragmanı: Final Vakti