in ,

Cowboy Bebop Efsanesi Dizi Olarak Geri Dönüyor!

Batı’nın kült anime radarına bir efsane daha yakalandı. Çanlar bir Cowboy Bebop live-action dizisi için çalıyor.

cowboy bebop live action
- Reklam -
- Reklam -

Sevenlerinin her anime konulu sohbette en azından bir sahnesini bile olsa anmadan rahat edemediği, adının geçmediği bir “En İyi Animeler” listesi bulunmayan ve Dünya çapında geniş bir hayran kitlesine sahip olan 1998 yapımı kült anime Cowboy Bebop geri dönüyor.

2071’in uzay gemileri, kolonileştirilmiş gezegenler ve suçla dolu geleceğinde kelle avcılığı yapan Spike Spiegel‘ı ve onun renkli karakterlerle kalabalıklaşan ekibini konu alan Cowboy Bebop, izleyicisini bolca güldüren, mizahla yoğrulmuş bir anime olsa da onu asıl efsaneleştiren yönleri mizahın ardına saklanmış karanlığı ve felsefi dokusuydu.

Ghost in The Shell ile başlayan “Haydi klasik animeleri filmleştirelim/dizileştirelim!” dönemi tüm hızıyla devam ederken, bu yeni eğilimden nasibini alma sırası ise Cowboy Bebop‘ta. Genel olarak live-action’lara alerjisi olan anime izleyicilerinin bile bu fikre  -büyük oranda Ghost in the Shell sayesinde- yavaş yavaş ısınmaya başladığı bu sürece Cowboy Bebop’un nasıl bir etkisinin olacağı şu sıralar internet aleminin en merak edilen sorularından biri.

- Reklam -

Cowboy Bebop Live Action Dizi Uyarlamasına Kavuşuyor

Aslında batılı sinemacılar epeydir Cowboy Bebop’u gözlerine kestirmiş haldelerdi. Bu anime hakkında daha önce de bir live-action film projesi planlandığını hatta Spike rolünü Keanu Reeves’in üsteneceği iddialarının da havada uçuştuğunu hatırlarsınız. Bu proje hayata geçmeyince bir dizi projesinin temellerinin atıldığını duymak aslında çok da şaşırtıcı olmadı.

Thor: The Dark World ve Thor: Ragnarok ile izleyici karşısına çıkan senarist Chris Yost‘un senayosunu üstleneceği ve orijinal serinin ardındaki stüdyo olan Sunrise‘in da dizinin yapımında Tomorrow Studios’la gücünü birleştireceğini göz önüne alırsak ortaya çıkacak iş konusunda umutlu olmak için pek çok neden varmış gibi görünebilir ama animeseverler kuşkucudur. Sonuçta bu gözler Dragonball live actionları da gördü ve sevdikleri daha fazla serinin mahvedilişini izlemek istemiyorlar.

- Reklam -

Müziklerini bestelediği çoğu animede olduğu gibi Cowboy Bebop’a da ruhunun büyük kısmını bahşeden Yoko Kanno‘nun ya da serinin orijinal müziklerinin bu yeni projede yer bulup bulamayacağı da epey endişe uyandıran kısımlardan biri.

Şimdilik sosyal medyada büyük oranda karamsarlık söz konusu olsa da serinin hayranları bu yükü taşıyacak ve bekleyip neler olacağını görecekler.

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2017 Yasar Nabi Nayir Genclik Odulleri

2017 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri Sahiplerini Buldu!

oyku gazetesi 9

Öykü Gazetesi’nin 9. Sayısı Yayınlandı!