in ,

Cowboy Bebop Dizisi Hem Aslına Hem de Çağa Uygun Olacak

Cowboy Bebop dizisi kostümleri ile hem çağa hem de mangasındaki aslına uygun olacak. Netflix’in live-action uyarlaması merakla bekleniyor.

cowboy bebop
- Reklam -
- Reklam -

Spike Spiegel’in liderliğinde bir galaksilerarası kelle avcıları grubunun maceralarını anlatan Cowboy Bebop, 90’larda yayınlanmış animeler arasında en sevilenlerden birisi olmayı sürdürüyor. 26 bölümlük kısa yayın hayatına rağmen dizi, çeşitli farklı türleri harika müzik ve görüntülerle bir potada buluşturmasıyla oldukça övülmüştü. Cowboy Bebop, Adult Swim’de görücüye çıktığında, batının anime üzerindeki basmakalıp düşüncelerini kırmak gibi büyük bir başarı elde etmişti.

Animenin devasa mirasının baskısıyla başlayan Netflix live-action dizisinin çekimleri, Spike Spiegel’ı canlandıran John Cho’nun yaşadığı bir sakatlık dolayısıyla aksamıştı. Hayranlar, projenin Dragonball Evoluiton benzeri yetersiz bir uyarlamaya dönüşmesinden korkuyor. Dizinin yazarlarıysa aslına sadık kalan çağdaş bir yapım ortaya çıkaracakları konusunda ısrar ediyorlar.

Cowboy Bebop denince akla ilk gelenlerin arasında tabii ki Faye Valentine’in giydiği kostüm yer alıyor. Animeyle özdeşleşmiş kostümü; kısa şort, küçük bir gömlek, beyaz bot, ten rengi çoraplar ve kırmızı ceketten oluşuyordu. Her ne kadar bazıları bunu fazla açık bulsa da, dizi aslında mangadaki çizimlere sadık kalmayı hedefliyordu.

- Reklam -

Cowboy Bebop Orijinal Ruhu ve Tarzı Yakalayabilecek mi?

io9’a verdiği röportajda Javier Grillo-Marxuach, Netflix’in Faye kostümünü bilinçli olarak yumuşattığını söyledi. Kararı, “Kıyafeti gerçek bir insanın giyebileceği bir hale getirmemiz gerekiyordu,” cümlesi ile açıkladı.

cowboy bebop netflix

Netflix uyarlaması Cowboy Bebop’ta Faye karakterini Daniella Pineda canlandıracak. Animede Faye 23 yaşında gözüküyordu fakat kronolojik yaşı, 54 yılını ceza çekerek geçirdiği için, 77’ydi. Cezası sonrası tanımadığı bir dünyaya atılan karakterin kendisi dışında güveneceği kimsesi yoktu. Hedeflerinin dikkatini dağıtabilmek için bilinçli olarak böyle giyinmeyi tercih ediyordu. Ekibe katılmadan önce Spike ve Jet Black’le de tehlikeli birkaç karşılaşmaları olmuştu. Bu karşılaşmalara flört de dahil olsa da, Faye’in romantik anlamda biriyle ilgilendiği çok nadir görülmüştü.

- Reklam -

Cowboy Bebop izleyiciler tarafından kusursuz bir iş olarak tanımlanırken, karakterleri için aynı şeyi söylemek zor. Örneğin Faye tembel, kibirli ve yıpratıcı fakat öteki yandan komik, zeki ve kibar da. Faye dışındaki karakterlerin de kendi kusurları bulunmakta; hepsi çeşitli zararlı maddeler tüketiyor, kumar oynuyor ve tabii ki işleri gereği adam öldürüyorlar.

Orijinal serinin bölümleri 22 dakika sürerken Netflix, toplam 1 saatlik bölümler planlamakta. İlk sezon toplamda 10 bölümden oluşacak. Grillo-Marxuach, güçlü düşmanların ve ana karakterlerin hikâyesini güçlendirebilmek adına böyle bir karar aldıklarını söylüyor. Her ne kadar Faye ve bazı karakterler orijinalinden biraz farklı gözükse de izleyiciler onların geçmişlerinin daha derinlerine inme fırsatı bulacak.

Siz ne düşünüyorsunuz? Dizi aslına sadık kalabilecek mi? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Studio Ghibli ve HBO Max İş Birliğine Woody Allen İlham Olmuş

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Sapphique Sapphique dedi ki:

    Rezalet olur 1.05
    Asıl seriyi izlememiş kişiler izleyebilir 7.00
    Başarılı ve orjinaline uygun olur 14.00

    Söz konusu Netflix olduğunda zenci ve gay bir spike görmekten çekiniyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Witcher Yaratık Ansiklopedisi Netflix

The Witcher Yaratık Ansiklopedisi: Netflix’ten Türkçe Altyazılı Rehber

Suicide Squad Jared Leto Joker

Suicide Squad Yönetmeni: “Jared Leto En Tutarlı Joker Tasvirini Çizdi”