in

Anime Yayın Servisi Crunchyroll 5 Milyon Aboneye Ulaştı

Anime ve manga yayın servisi Crunchyroll 5 milyon aboneye ulaştı. Alanında lider şirket, 6 ayda 1 milyon yeni abone kazandı.

Crunchyroll Abone Sayısı
- Reklam -
- Reklam -

Crunchyroll abone sayısı yükselmeye devam ediyor. Dev anime yayın şirketi abone sayısını, bu yaz sezonunda büyük bir hızla artırarak 5 milyona kadar çıkartmayı başardı.

Koronavirüs pandemisi sebebiyle evde geçirilen zamanın artması, dijital yayın platformlarının abone sayısını oldukça artırdı. Bundan kârlı çıkan bir diğer şirket Crunchyroll oldu.

Tüm dünyadan anime izleyicilerine ve manga okurlarına hizmet sağlayan yayın servisi Crunchyroll şu an 5 milyon ücretli aboneye ve kayıtlı 120 milyon kullanıcıya sahip. Diğer yandan yayın servisi sadece 6 ay önce 4 milyon aboneye sahipti. Yaz sezonu tanıtılan yeni animelerle birlikte tek bir ayda 5 milyon aboneye ulaştı. Crunchyroll tüm dünyadan izleyicilerle ulaştıkları abone sayısını şu cümlelerle kutladı:

- Reklam -

“Böyle bir başarı yalnızca bizi destekleyen inanılmaz bir anime hayran kitlesi ile mümkün oldu. Site 200 ülkenin farklı bölgelerinden anime izleyicileri tarafından ziyaret edildi. İnsanları önem verdikleri hikâyelerle ve sanatla buluşturabilmek bizim için bir onur.”

2006’da kurulan Crunchyroll, başlarda hayranlar tarafından gerçekleştirilen çeviri içeriklerle ilerliyordu. Şirket 2008-2009’da Naruto gibi serilerin lisansını satın almaya başladı ve o zamandan beri sadece resmi ve yasal yayınlara devam ediyor.

Abone Sayısı Artan Crunchyroll, Türkiye’ye Özel Hizmet Vermeye Başlayacak mı?

Crunchyroll abone sayısı anime

2018’de Warner Media ve AT&T tarafından satın alınan şirket, 2020’de Japon teknoloji devi Sony’ye 1.1 milyar dolar karşılığında satıldı. Farklı bir yayın servisi olan Funimation’ın da sahibi olan Sony, anime alanında iki büyük şirketi bünyesine katmış oldu.

- Reklam -

Diğer yandan şirket kendi anime serileri üzerinde de çalışıyor. En son tanıtılan yapım ise Fena: Pirate Princess oldu. Anime, Fena Houtman isimli yetim bir kızın 18.yüzyıla ait alternatif bir tarih akışı içindeki hikâyesini konu alıyor. Fena: Pirate Princess animesinin ilk iki bölümü ise 15 Ağustos’ta Crunchyroll’da yayınlanacak.

Son yıllarda dijitale olan eğilimin artmasıyla yayın platformlarının abone sayısı gün geçtikçe artıyor. Deadline verilerine göre, çeşitli yayın servislerinin pazardaki payı 2019’da %49 iken 2020’de %61’e yükseldi. Birçok anime yapımı tekrar gündeme geldi ve Japon ve Asya medyası daha fazla değer görmeye başladı.

Anime için en çok tercih edilen sitelerden olan Crunchyroll’a Türkiye’den erişim sağlanabiliyor fakat maalesef içeriklerin Türkçe altyazı veya dublaj seçeneği bulunmuyor. Yine de sitenin gün geçtikçe artan abone sayısına bakılırsa, farklı dil seçenekleri pek uzak gözükmüyor. Amazon Prime servisi de Türkiye’ye resmi olarak gelmeden önce benzer şekilde erişim sunuyordu.

Sizler Crunchyroll kullanıyor musunuz? Sizce, abone sayısının artması diğer dil seçeneklerini etkiler mi? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

    Bu servisi kullanan kişiler varsa bazı sorularım var. Çok güzele benziyor ama sorularımın cevaplarını bir türlü bulamadım. Bunlardan birisi Türkçe altyazı seçeneği var mı?

  2. Avatar for Buggy Buggy dedi ki:

    Hayır yok, ne yazık ki yakın zamanda Türkiye’ye gelecek gibi de durmuyor.

    Şu Crunchyroll, Funimation ve Adult Swim acaba kaçıncı yüzyılda gelmiş olur Türkiye’ye. Şu 3 büyük platform gelse de bizim ülkenin insanları da garipsemese artık anime izlemeyi.

  3. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

    Başınızı ağrıtmış gibi olmayayım ama hangi animelerin olduğuna ve hangilerinin olmadığına nasıl bakabilirim? Site aşırı karışık geldi.
    https://www.crunchyroll.com/library/xxxHolic
    Mesela bu var mı? 24 bölüm diyor ama bölümlerini göstermiyor. Alttaki linklerden başka animeler açılıyor.

    “Note: There are no videos for this Series. This page is only for discussion and informational purposes.” yazmışlar.

    Sorun çözüldü. :smiley:

  4. Avatar for nefarrias_bredd nefarrias_bredd dedi ki:

    Türkçe altyazı bir yana, Türkiye’de sunulan içerik miktarı bile acınası. Yani en azından 3-4 yıl önce öyleydi, neye tıklasam bu içerik senin bölgende yok diyordu. Bir kaç ay sonra iptal etmiştim ben de üyeliğimi.

  5. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Orijinal bir Anime yayın platformunu kendi çapımda fund etmek için birkaç ay üyelik açmıştım, sonra ben de kapattım. Netflix ve Amazon Prime gibi alternatiflere göre pahalı olduğundan dolayı ileride ülkemize gelebileceğini pek sanmıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

Cry Macho fragmanı Clint Eastwood

91 Yaşındaki Clint Eastwood’un “Rodeo Yaptığı” Cry Macho Filminden Fragman Yayınlandı

Cobra Kai 4. Sezon

Cobra Kai 4. Sezon Fragmanı ve Çıkış Tarihi