in

Esrarangiz Kasaba’nın Yapımcılarından Yeni Bir Yetişkin Animasyonu: Inside Job

Esrarengiz Kasaba’nın yaratıcılarından her tür komplo teorisinin gerçek olduğu, Inside Job adlı yeni bir animasyon serisi geliyor.

Esrarangiz Kasaba - inside job
- Reklam -
- Reklam -

Esrarengiz Kasaba’yı yaratarak popüler kültüre damga vuran Alex Hirsch, Inside Job adlı yeni bir yetişkin animasyon dizisi için Netflix‘le anlaştı. Hirsch diziyi Esrarengiz Kasaba‘nın (Gravity Falls) yapımcısı olan Shion Takeuchi ile birlikte yürütecek. Takeuchi, Pixar’ın Monsters University ve Inside Out filmlerinde çalışmış bir isim. Daha sonra kendisini yazmaya vermiş, Esrarengiz Kasaba’daki başarısıyla Annie Award ödülünü almıştı. Animasyon dünyasında ünlenmeye başlayan isim, Regular Show’da ve Netflix’in orijinal içeriği Disenchantment’ta da çalıştı.

Yukarıda da yazdığımız animasyonlardan anladığınız gibi Hirsch ve Takeuchi çoğunlukla genel izleyici kitlesine hitap eden işler yapıyorlar. Bu göz önüne alındığında bir yetişkin dizisine nasıl yaklaşacakları merak konusu. Güzel haber ise, Netflix’in Inside Job’u onaylaması ve 20 bölümlük siparişi şimdiden vermesi. Hollywood Reporter diziyi şöyle tanımlıyor:

“İnsansı sürüngenlerden İlluminati’ye kadar her tür komplo teorisinin gerçek olduğu ve bir kadının bu karmaşayı kontrol altında tutmak için mücadele ettiği, Ulusal Komplo Bakanlığı’nda geçen bir işyeri komedisi.”

- Reklam -

Inside Job hakkındaki ilk bilgi kırıntılarına baktığımızda Esrarengiz Kasaba’daki bazı unsurların izini taşıdığını görüyoruz. Esrarengiz Kasaba gizli komplolarla ve garip ilişkilerle dolu bir çizgi diziydi bildiğiniz gibi. Bu yönüyle Inside Job onun manevi bir halefi gibi dursa da bu sadece ilk söylentilere göre yaptığımız yorum. Şu an yapabileceğimiz en iyi şeyse çizgi dizinin ilk bölümlerini görene kadar beklemek.

- Reklam -

Peki, siz ne düşünüyorsunuz? Netflix’in BoJack Horseman, Big Mouth, F Is for Family gibi kendi yetişkin animasyonlarını yaratmaya başlaması Hulu, Amazon, Disney+ gibi rakipleri karşısında fark yaratır mı? Love, Death & Robots gibi bir şaheseri de bize sunmuş Netflix’in animasyon işlerini nasıl buluyorsunuz?

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for kittysmew kittysmew dedi ki:

    En sevdiğim çizgi filmlerden biri Esrarengiz Kasaba’dır. Tüm o hikayesi ile göndermeleri ile zaten çocuk çizgi filminden ziyade gençler ve yetişkinler içindi bence. Burdan yargıya varacak olursak, Alex Hirsch’ten güzel bir yapım geliyor demektir. Anladığım komplo teorileriyle alay edecek olan bir yapıma benziyor. Zaten Esrarengiz Kasaba’da ki Bill Cipher tam bir illuminati göndermesi idi tipi ile. :grin:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kurt adam 2 kanli dolunay ust

Kurt Adam Serisi “Kanlı Dolunay” ile Devam Ediyor

korluk inceleme

Körlük: Gözlerimi Kapattım ve Bir Anda Gördüm