in

Fullmetal Alchemist’in Yönetmeninden Yeni Anime Dizisi: Eden

Netflix, 2020’de yayınlanacak dört bölümlük yeni anime dizisi Eden için Fullmetal Alchemist: Brotherhood’un yönetmeniyle çalışıyor.

Fullmetal Alchemist - eden - netflix
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, dört bölümlük yeni bir anime dizisi için Fullmetal Alchemist: Brotherhood’un ünlü yönetmeni Yasuhiro Irie‘yle anlaştı. Yeni dizinin adı Eden olarak belirlendi.

Cowboy Bebop ve Mobile Suit Gundam gibi büyük işlerde çalışmış Irie, en çok Fullmetal Alchemist dizisiyle biliniyor. Özellikle 2009’da – bugün hala modern animenin yapı taşlarından biri olarak görülen – Fullmetal Alchemist: Brotherhood filmini yönetmişti.

Eden’de Irie’nin yanı sıra karakter ve konsept tasarımcıları Toshihiro Kawamoto ve Christophe Ferreira, yapımcı olarak Justin Leach ile arka plan sanat yönetmeni Clover Xie gibi büyük yetenekler yer alıyor. Netflix, Qubic Pictures ve CGCG’nin işbirliği olacak Eden’in senaryosunu Kimiko Ueno yazarken müziklerini de Kevin Penkin besteleyecek.

- Reklam -

Duyuru direkt olarak Netflix’in ikinci Twitter hesabı NXonNetflix’ten geldi. Paylaşımda ayrıca diziden bir kareye de yer verildi: İki robot figürü bir çocuğun ellerini tutuyorlar. Bu sırada üçü birden yeşil tarlaların üzerinde duran ve ne anlama geldiğini tam bilmediğimiz bir cam duvara bakıyorlar.

- Reklam -

Fullmetal Alchemist Yönetmeni İmzalı Eden Dizisi Hakkında Resmi Açıklama

Dizinin konusu şu sözlerle ifade ediliyor:

“Yakında yayınlanacak fantastik bilim kurgu dizisi Eden, günümüzden binlerce yıl sonra ve artık eski sahiplerinin yok olup sadece robotların iskan ettiği bir şehir olan Eden 3’te geçer. Rutin bir görev sırasında iki çiftçi robotu yanlışlıkla bir Havvakızı’nı uyandırırlar ve bu olay onlara öğretilen insanların yasaklanmış kadim efsanelerden ibaret olduğu inanışını sorgulamalarına yol açar. İki robot, bu kız çocuğunu Eden dışındaki güvenli bir limanda gizlice yetiştirmeye karar verirler.”

Eden, Netflix’in orijinal animelerini arttırması ve live-action içeriklerinin sayısına yaklaşması açısından önemli bir yere sahip. 90’ların sevilen animesi Neon Genesis Evangelion‘ı kataloğuna dahil etmesinin yanı sıra üretim sürecine de giderek daha fazla önem veriyorlar. Ayrıca Netflix Original etiketiyle yeni animeler üretmek için Japon animasyon stüdyolarıyla çalışıyor. Castlevania ve Devilman Crybaby başta olmak üzere birçok projeleri beğeni topladığı için Eden’in de bu yükselişi sürdüreceğine inanılıyor.

Şu anda proje hakkında bildiklerimiz çok az olmasına rağmen Eden oldukça merak uyandırıcı ve görsel olarak çarpıcı bir bilim kurgu serüveni izlenimi uyandırıyor. Bu dört bölümün Castlevania‘da olduğu gibi dizinin sadece ilk sezonu mu olacağı yoksa bütün dizinin bu dört bölümden mi oluşacağı ise hala bilinmiyor. Yayın tarihi yaklaştıkça daha fazla bilgi edineceğimizi umduğumuz Eden’in 2020’nin ilk çeyreğinde yayınlanması planlanıyor.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Netflix’in orijinal anime üretme çabası Hulu ve Amazon gibi rakipleri karşısında önemli bir koz olabilir mi? Ülkemizde çok yaygın olmayan anime kültürü de bu şekilde yaygınlaşmaya başlar mı dersiniz?

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for kittysmew kittysmew dedi ki:

    Hulu ve Amazon karşısında avantajlı olmasının yanı sıra bence bu tarz Netflix yapımları Japon’ları dünyaya açıyor. Netflix’in “Original Series” yapımlarını pek sevmesem de en azından animeleri bu şekilde dünyaya daha çok açmak için güzel bir fırsat oluyor. Çünkü Japonlara kalınca bu durum oyunlarında “Bunu Japonya dışında bir ülkeden oynuyorsanız çabuk bunu kapatın” tadında uyarılar çıkarıyorlar.

    Düşünsenize Netflix’e kadar izlediğimiz animeler (eğer bir şekilde TV’de yayınlanmadıysa) tamamiyle korsan içerik. Gerçi Netflix’te hâlâ oldukça az anime olduğundan bizim izlediklerimiz yine korsan. Bunu resmileştirmeleri güzel olur bir yandan. Umarım daha çok yaygınlaşır!

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

tolkien movie ust

Tolkien Filminin Yapımcısından Cevap: Bu Filmle Gurur Duyuyoruz

avengers endgame poster

Avengers: Endgame – Spoiler’sız Ön İnceleme Videosu