in , ,

Hayao Miyazaki Belgeseli Ücretsiz Olarak Yayında

Hayao Miyazaki hakkındaki 4 bölümlük belgesel dizi “10 Years with Hayao Miyazaki” ücretsiz olarak dijital platformdaki yerini aldı. Üstelik Türkçe altyazılı!

10 Years with Hayao Miyazaki Belgeseli
- Reklam -
- Reklam -

Japonya’nın en önemli manga ve anime sanatçısı Hayao Miyazaki’nin hayatına odaklanan 10 Years with Hayao Miyazaki adlı belgesel dizisi, ücretsiz olarak internete geldi.

Koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın birçok yanında #EvdeKal çağrıları yapılıyor. Kültür dünyası da bu noktada dikkat çeken adımlarla öne çıkıyor. Birçok dizi, film, tiyatro oyunu, dergi, kitap dijital ortamda ücretsiz olarak kitlelerle paylaşılıyor. Bunlar arasına yeni katılan ise 10 Years with Hayao Miyazaki adlı 4 bölümden oluşan belgesel oldu.

Japonya’nın milli kamu yayın kuruluşu NHK tarafından üretilen, toplamda 4 bölümden oluşan belgesel serisi; sinemanın büyük isimlerinden Hayao Miyazaki’nin yaratım sürecine odaklanıyor.

- Reklam -

10 Years with Hayao Miyazaki Belgeseli Ücretsiz Olarak Dijital Ortamda İzlenebiliyor

79 yaşındaki Miyazaki, dijital çağa kolay ayak uydurabilmiş birisi değil. Hâlâ sinemanın büyüsüne inanan usta sanatçı, Studio Ghibli işlerinin Netflix benzeri dijital yayın platformlarına gelmesine uzun süre sıcak bakmamıştı. Nihayetinde elbette o da çağın gereklerine uymuş ve ortağı olduğu stüdyonun işlerinin dağıtım haklarını belirli bir süreliğine Netflix’e devretmeyi kabul etmişti.

Spirited Away

Şimdiyse tüm dünyayı etkisi altına alan, 800 binden fazla insanı enfekte eden ve binlerce insanın hayatını alan Corona Virüsü salgını; dijitalleşme sürecini de hızlandırıyor gibi gözüküyor.

Bu noktada, ünlü sanatçıya odaklan belgeselin internet ortamında ücretsiz olarak paylaşılması oldukça sevindirici.

Türkçe Altyazılı Olarak İzleme İmkânı

Efsane Japon film yapımcısının yaratıcı sürecini gözler önüne seren 4 bölümlük belgeselde Miyazaki’yi tutkulu bir zanaatkâr, sarsılmaz bir öncü ve oğluyla kafa kafaya vermiş bir baba olarak görüyoruz.

- Reklam -

Belgeselin ilk bölümünün adı Ponyo is Here, ikinci bölümünün adı Drawing What’s Real, üçüncü bölümünün adı Go Ahead – Threaten Me ve final bölümünün adı No Cheap Excuses.

10 Years with Hayao Miyazaki Belgeseli

Belgesel Türkçe de dahil olmak üzere pek çok dilde altyazı desteği ile erişime açılmış durumda. Çevrimiçi olarak vakit kaybetmeden izlemeye koyulmak için BURAYA tıklamanız yeterli.

Yönetmenliğini Kaku Arakawa’nın üstlendiği dizi ilk olarak 2019 yılında yayınlandı. Arakawa, 2013 yılında Miyazaki’nin (kısa süren) emeklilik dönemini ve sonrasını konu alan Never-Ending Man (Owaranai hito: Miyazaki Hayao, 2016) belgeselini de çekmişti.

Siz bu belgeseli nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Samurai Jack Tüm Sezonları ile Ücretsiz Olarak Yayında

Kaynak: Altyazı

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for merveriii merveriii dedi ki:

    İki gündür bu belgeseli izliyorum. Harika! Muhteşem bir ustanın yaratım aşamasına dahil olmak büyüleyici. Bu arada ilk iki bölümde Türkçe altyazı var ama son iki bölümde yok. Ha ben Türkçe altyazı olduğunu ikinci bölümün ortasında farkettim o başka. :rofl: Son zamanlarda izlediğim en ilham verici belgeseldi. Artık Miyazaki animelerini çok çok başka bir gözle izleyeceğim. Mesela her animesinde kesinlikle annesinden bir parça var. Annesini hiçbir zaman unutamamış, onunla sağlıklı şekilde geçiremediği zamanlar yaratıcılığına başka bir boyut katmış ama hep içinde yara olarak da kalmış. Saatlerce konuşabilirim bu belgesel hakkında!

  2. Avatar for Asude Asude dedi ki:

    Haber için çok teşekkür ederim…yarın izleyince geri döneceğim

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

DC Universe İçerikleri

DC Universe Platformundaki Tüm Dizi, Animasyon ve Filmler

Rick and Morty 4. Sezon Yeni Bölümler

Rick and Morty 4. Sezon 2. Kısım Çıkış Tarihi ve Fragman