in

Hayao Miyazaki, Demon Slayer Animesini Rakip Olarak Görüyor

Studio Ghibli kurucularından Toshio Suzuki, Hayao Miyazaki’nin Demon Slayer’ı (Kimetsu no Yaiba) rakip anime olarak gördüğünü söyledi.

Hayao Miyazaki Demon Slayer
- Reklam -
- Reklam -

Studio Ghibli kurucularından Toshio Suzuki, katıldığı bir televizyon programında Hayao Miyazaki ile Demon Slayer filmi Kimetsu no Yaiba the Movie: Mugen Train’in başarısı hakkında konuştuklarını söyledi.

Koyoharu Gotouge tarafından yazılan Demon Slayer’ın hikayesi, 100 yıl öncesinin Japonya’sında insan yiyen şeytanlarla savaşan ve şeytana dönüşen kardeşini tekrar insana dönüştürmeye çalışan Tanjiro Kamado’nun şeytan avcısı olma yolunda kardeşini koruma ve kendini geliştirme çabasını anlatıyor.

Büyük başarı yakalayan ilk sezonun devam filmi Mugen Train ise, diğer şeytan avcıları ile yolculuk yaptığı treni esir alan şeytanla savaşmalarını konu alıyor.

- Reklam -

Film, Ekim 2020’de yayınlandıktan kısa süre sonra Japonya’da ve dünya çapında en çok konuşulan filmlerden oldu. Studio Ghibli’nin Oscar ödüllü filmi Ruhların Kaçışı’nı 31 milyar yen hasılatla uzun süredir koruduğu tahtından ederek, 40 milyar yen kâr elde etti.

Studio Ghibli Kurucusu Hayao Miyazaki: “Demon Slayer benim için rakip”

Fuji TV kanalında katıldığı Bokura no Jidai kanalında konuşan Toshio Suzuki, Hayao Miyazaki’nin Demon Slayer hakkındaki görüşlerinden bahsetti:

“Kimetsu no Yaiba’yı izlemedim veya dayandığı mangasını okumadım. Ancak hakkında birçok kişiden çok fazla övgü dolu sözler duyuyordum. Haliyle söz konusu animeyi Miyazaki’ye de söyledim ve göz gezdirmesini istedim. O aşamada ciddi şekilde başını sallayarak böyle bir animenin başarılı olacağını söylemişti.”

Suzuki ayrıca Miyazaki’nin ona “Biliyorsun, Demon Slayer benim için bir rakip,” dediğini de açıkladı.

Demon Slayer Kimetsu no Yaiba

- Reklam -

Miyazaki’nin önceden, Demon Slayer’ın Ruhların Kaçışı’nı geçerek elde ettiği başarı hakkında sorulan soruya “endişe edecek bir şey yok dünyada her zaman böyle abartmalar oluyor” yanıtını vermişti. Bu cevap Suzuki ile aralarında geçen özel konuşmadan farklı olsa da, Miyazaki’nin popüler yapımlara karşı yorumları genelde olumsuz değerlendirmeler içeriyor. “Başarılı olacak bir anime” cümlesi bir övgü yorumu mu yoksa popüler olana karşı alaycı bir ret mi bilinmiyor.

Demon Slayer’ı rakip olarak gören bir diğer kişi ise Gundam’ın yapımcısı Yoshiyuki Tomino. Tomino da bir sonraki animesinin Demon Slayer ve Neon Genesis Evangelion’u geçeceğini ifade etmişti.

Miyazaki şu anlık diğer yapımları takip etmek yerine emeklilik işleri üzerine çalışıyor. 2013’te Rüzgar Yükseliyor filminden sonra emekli olduğunu açıklamasına rağmen Studio Ghibli’de çalışmaya devam etti.

Demon Slayer: Mugen Train Movie önümüzdeki ay dijital ortamlardaki yerini alacak. Hayao Miyazaki’nin yeni How Do You Live? filminin ise 2024’de yayınlanması bekleniyor.

Peki ya sizler Demon Slayer’ı veya son çıkan filmini izlediniz mi? Hayao Miyazaki’nin bile rakip olarak gördüğü anime serisini nasıl buluyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: SoraNews24

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Hayao Miyazaki vakti zamanında bir röportajı sırasında konu Yamato ve Gundam’a geldiğinde gayet gerilmiş ve konuyu hızlıca geçiştirirken, bu iki serinin “Anime’nin başına gelmiş en kötü iki şey” olduğu türevinde birşeyler söylemişti. Aynı Miyazaki’nin 10 yıl sonra hatırlanıp hatırlanmayacağı bile belirsiz dönemsel bir trende rakip olmak için seferberliğe gireceğini şahsen sanmıyorum.

    Yoshiyuki Tomino’yla 5-10 dakika olsa da konuşabilmiş birisi olarak onun bu açıklamayı da kitleleri peşinden sürükleyen yapımları es geçmediğini göstermek için yaptığını düşünüyorum. Yoksa zaten onun 1979’da yarattığı eserin yıllık marka değeri 2021 mali analizlerine göre 900 milyon doları aşmışken zaten Kimetsu no Yaiba’ya filan rakip olmasına gerek de yok.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sandman dizisi oyuncu kadrosu

Sandman Dizisinde Ölüm Karakteri Dahil 11 Rol Daha Açıklandı

Microsoft George Orwell 1984

Microsoft Başkanı: “George Orwell’in 1984 Romanı Yakında Gerçek Olabilir”