in

Hayat Kitabı’nın İkinci Filmi Yolda!

Meksika’nın Ölüler Günü Festivali’nden yola çıkılarak hazırlanan ve animasyon severlerin kalbinde koca bir taht kuran Hayat Kitabı’nın (The Book Of Life) ikinci filmi resmen duyuruldu.

the book of life ust
- Reklam -
- Reklam -

2014’te vizyona giren Hayat Kitabı (The Book Of Life) adlı animasyon filmini izlemiş miydiniz? Eğer cevabınız hayırsa kendinizi çok ama çok büyük bir keyiften mahrum bırakmışsınız demektir. Çünkü Guillermo del Toro ve Jorge Guiterrez ikilisi tarafından hazırlanan film kült klasik payesine erişmeyi sonuna kadar hak eden, müthiş bir yapımdı. Abartmıyorum, cidden… Kayıp Rıhtım ekibi olarak filmi izler izleme vurulmuş, günlerce hatta haftalarca birbirimize sahnelerden alıntılar yapmıştık.

Ne mi peki bu animasyonu bu kadar özel kılan? Özet olarak, her şey! Bir kere Meksika’nın ünlü Ölüler Günü Festivali‘ni konu alıyor ve nedendir bilinmez, hepimizin bu temayı baz alan yapımlara müthiş bir zaafı olduğu su götürmez bir gerçek. Yoksa Grim Fandango‘yu, Guacamelee’yi ya da aynı ekolün Amerikan kültürüyle yoğrulmuş Ölü Gelin‘i, Beterböcek‘i ve daha nice ölümden sonraki yaşam, dostluk ve ölümsüz aşk hikâyelerini bu kadar çok sevmemizin başka bir açıklaması olamaz. Hayat Kitabı sırtını sadece buna yaslamıyor, üstüne klişe karakterleri çok başarılı bir şekilde farklı açılardan ele alarak akranlarından sıyrılıyordu. Esas oğlan-en iyi dost-güzel kız aşk üçgeni hiç beklemediğiniz bir şekilde sonlanarak keyfinize keyif katıyordu. Kukla görünümü verilmiş karakterlerin görüntüleri, esprileri ve filmin konusu da çok sağlamdı. Dahası Elvis‘ten tutun da Radiohead‘e kadar müthiş bir müzik yelpazesi de vardı. Kısacası… izleyin!

İşte öve öve bitiremediği, hatta haberi yazarken fena hâlde tekrar izleyesim gelen Hayat Kitabı’nın devam dün Annecy Uluslararası Film Festivali‘nde resmen duyuruldu. Yönetmen Guiterrez başından beri filmi bir üçleme olarak çekmek istediğini, birinci filmin Manolo’yu , ikincinin Joaquin’i, üçüncününse Maria’nın öyküsünü anlatmayı hedeflediğini belirtmiş. Yani sıradaki film boğa güreşçisi olamayıp müzisyenliği seçen Manolo’nun en iyi dostu, kasabanın kahramanı, gözü pek Joaquin hakkında olacak. Ayrıca ilk filmde tanışıp sevdiğimiz karakterlerden çoğunun hikâyesinin de ikinci filmde devam edeceğinin müjdesi verilmiş. Hatta bir posterimiz bile var!

- Reklam -

The Book of Life 2 Poster

- Reklam -

Üç kahramanımızın da neden “ölü” olduğunu sormayın, ben de meraktayım. İkinci filmde farklı bir 3D çekim tekniği kullanılacakmış. Umarım karakterlerin kukla görünümünü değiştirmezler, çünkü atmosfere çok şey katan bir görsel özellikti bu. İlk filmde karakterlere sesleriyle hayat veren kadronun dönüp dönmeyeceği ise henüz belirsiz. Hayat Kitabı 2, Ölüler Günü’nde (2 Kasım) vizyonda olacak.

YouTube video

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir Yorum

Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Maveraunnehir Nereye Dokulur Ust

Engin Barış Kalkan’dan “Maveraünnehir Nereye Dökülür?” Çıktı!

tilsimli yuzuk ust

Tolkien’in İlhamlarından Biri Olan “Tılsımlı Yüzük” Şimdi Türkçe