in ,

Hunter x Hunter: Bir Avcı’yı Avcı Yapan Özellikler

Hunter x Hunter evreni Avcıları aslında nedir ve ne yaparlar? Özel yetenekleriyle zorlu görevlerin peşinde koşan prestijli karakterlerin asıl amaçları ne?

Hunter x Hunter anime
- Reklam -
- Reklam -

Yoshihiro Togashi imzalı Hunter x Hunter, 12 yaşındaki Gon Freecss’ın babası Ging Freecss’ı bulmak için bir Avcı olma çabasını konu alıyor. Bu süreçte Avcı olan ve onunla tecrübelerini paylaşan birçok karakterle karşılaşıyor. Peki Gon’un olmak için bu kadar çabaladığı Avcı aslında nedir ve ne yapar?

Seri, Gon’un Avcı olmak isteyen adayların girmesi gereken çok aşamalı Avcılık Sınavı’na girmek için evden ayrılmasıyla başlıyor. Ona bebekliğinden beri bakan teyzesi Mito, Gon’un Avcı olmak için evden ayrılan babasına oldukça öfkeli olduğu için Gon’un sınavlara girmesini istemiyor. Bu yüzden gitmek istiyorsa, yakalamanın neredeyse imkansız olduğu bir balığı yakalamasını şart koşuyor. Gon kısa bir çalışmanın ardından balığı yakalıyor ve evden ayrılıyor.

Evinden ayrıldıktan sonra yolculuğu süresince yeni ve farklı Avcılarla tanışan Gon, Avcı Birliği ve üyelerinin gizemini yavaş yavaş öğrenmeye başlar.

- Reklam -

Girmek istediği Avcı sınavlarında amaç, zayıf olanları elemek ve Avcı Birliği’ne sadece güçlü olanları katmaktır. Çünkü Avcı Birliği’nin başı olan Isaac Netero güce önem veren ve bu yönden eksik gördüğü kişileri aşağı görmekten çekinmeyen bir karakterdir.

Bu zorlu süreçte ilk sınavı kazanan katılımcılar “Heaven’s Arena” olarak adlandırılan bir binada gerçekleşen gizli ikinci sınava girmeye hak kazanırlar. 251 katlı bu binanın 200. katında savaşan Avcılara “Nen”in ne olduğu tanıtılır. Nen, tüm Avcıların sahip olması gereken, başkalarının aurasını kontrol etme gücüdür. Eğer bir Avcı bunda usta olmazsa, diğer Avcılar tarafından saygı görmez. Bu gizli sınavı geçmek isteyen her Avcı adayı 4 Nen öğretisinde usta olmalıdır. Çeşitli türlerde Avcılar ve onların ilgi alanları ve yeteneklerine göre peşine düştükleri şeyler olsa da, her Avcı belirli kurallar çerçevesinde hareket etmek zorundadır.

Hunter x Hunter anime nen avcı

Hunter x Hunter Animesi Evreninde Avcı Kavramı

Manganın 328. bölümünde tüm Avcıların uyması gereken 10 kural açıklanmıştı. “Her avcı her zaman bir şeyin peşinde olmalıdır,” kuralı ise bir Avcı’nın ne olduğu ve ne yapması gerekeni gösteren ilk kuraldır. Yani bir avcı durmadan bir şeyin peşinde koşup durmalıdır.

- Reklam -

Zorlu süreçlerde kendini kanıtlayan Avcılara bir süre sonra birçok ayrıcalığa kapı açan Avcı Kartı verilir. Sınavları geçen Avcı adaylarının aldığı bu kart, çoğu kişinin yapamadığı ve ulaşamadığı birçok şeye ulaşma imkanı sağlar.

Hunter x Hunter dünyasındaki Avcılar, güçlerini kanıtlamış ve özel yetenekleriyle zorlu görevlerin peşinden koşan eşsiz özelliklere sahip karakterler.

Shonen türünün önemli örneklerinden Hunter x Hunter; Naruto, One Piece ve Bleach gibi serileri sevenler tarafından kaçırılmayacak bir anime olma özelliği taşıyor.

Peki ya sizler Hunter x Hunter animesini izlediniz mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Anime - manga kültürü çok ilgili olduğum ve bildiğim alanlar değil ama galiba ömrü hayatımda severek izlediğim tek anime.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Anne Hathaway Yeni Filmi The Idea of You

Anne Hathaway’in Yeni Filmi “The Idea of You” Olacak

Candyman Fragmanı: Şeker Adam'ın Laneti

Candyman Fragmanı: Şeker Adam’ın Laneti Geri Dönüyor