in ,

“Kaptan Gezegen” Beyazperde Yolunda

Çocukluğumuzun çizgi dizilerinden Kaptan Gezegen, Leonardo DiCaprio tarafından sinemaya uyarlanıyor.

captain planet
- Reklam -
- Reklam -

“Ateş, hava, su, toprak, sevgi! Hadi Kaptan Gezegen!” 90’ların ortasında farklı kanallarda yayınlanan Kaptan Gezegen (Captain Planet) çizgi dizisi akranlarından biraz farklıydı. Çünkü dünyanın ruhu olan Gaia’nın gezegenin dört bir yanından topladığı ve her birine belirli bir elementin gücüne sahip yüzükler verdiği beş gencin çevre kirliliğine karşı verdiği mücadeleleri konu alırdı. Gençlerimiz başarısız olduğundaysa yüzüklerinin gücünü birleştirir ve seriye adını veren, mavi tenli süper kahramanımız Kaptan Gezegen’i çağırırlardı. O da çevreyi kirleten kötü adamları durdurur, her bölümün sonunda da bize öğütler verirdi.

O dönemlerde hepimiz ateş, su, toprak vb. gibi güçlere sahip yüzüklere sahip olmanın hayallerini kurmuştuk. Tam bu sırada su püskürten plastik yüzüklerin çıkması ya kaderin bir cilvesi ya da çok zekice bir pazarlama hamlesiydi, bilemiyoruz… ama keyifle hatırlıyoruz.

İşte bu çizgi dizinin yıllar sonra bizlerle yeniden, bu kez sinemalarda buluşmak üzere. Üstelik Leonardo DiCaprio’nun yapımcılığıyla. The Hollywood Reporter’da yer alan habere göre filmin çizgi diziden yıllar sonrasını konu alması, şaşaalı günlerini geride bırakan Kaptan Gezegen’in çocuklara bel bağladığı bir dönemde geçmesi planlanıyor.

- Reklam -
- Reklam -

Leonardo DiCaprio aktif bir çevreci olduğundan ve küresel ısınma gibi konularda sık sık demeçler verdiğinden bu filme özel bir ilgi gösterdiği verilen bilgiler arasında. Eh… dünyanın Kaptan Gezegen’e artık eskisinden daha çok ihtiyacı olduğu ortada. Dileriz bu proje gerçekleşir de hem güzel bir film izleriz hem de mavi tenli kahramanımız yeni nesle bu konuda rehber olabilir. Tıpkı bize olduğu gibi…

YouTube video

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

William Faulkner - Dilek Ağacı - Çocuk Kitabı

Faulkner’ın Bilinen Tek Çocuk Kitabı Raflardaki Yerini Aldı

pitircik

“Pıtırcık” Serisinin Efsanevi Çizerinden Hicivli Karikatürler: “Çocuklar ve Diğer Şeyler”