in ,

Korkunç Şekilde Kundaklanan Kyoto Animation’a Destek Yağıyor!

Japonya’da ateşe verilen Kyoto Animation stüdyosuna, dünyanın dört bir yanından destek yağıyor. Zanlı Shinji Aoba, kitabındaki fikirleri çaldıkları iddiasıyla stüdyoyu ateşe vermişti.

Kyoto Animation destek
- Reklam -
- Reklam -

Geçtiğimiz hafta perşembe günü Japonya’da çok acı bir katliam gerçekleşti. Kyoto Animation şirketinin 1. stüdyosu ateşe verildi. Çıkan yangında 33 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi de yaralandı.

Japonya’nın Kyota şehrindeki korkunç olayın zanlısı Shinji Aoba, yaklaşık 20 litre benzinle stüdyoyu ateşe vermişti. Nedeni ise stüdyonun kendi kitabını çaldığını düşünmesiydi!

Gerçekleştirilen bu saldırı, İkinci Dünya Savaşı sonrası Japonya tarihindeki en ağır toplu katliamlardan biri oldu. Saldırı yapıldığından beri dünyanın dört bir köşesinden, birçok farklı kurum ve kişiden Kyoto Animation’a başsağlığı ve destek mesajları yağmaya başladı.

- Reklam -

Gelin bunların bazılarına ve saldırı sonrası neler olduğuna birlikte göz atalım.

Japonya’daki Belçika Büyükelçiliği

Belçikalı çizgi film karakterlerimizle birlikte Japonya arkadaşlarımızın yasını tutuyoruz ve #KyotoAnimation’daki trajedide hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve sevdiklerine en içten başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz.

Justin Trudeau, Kanada Başbakanı

Kanadalılar olarak Kyoto’da yaşanan kundakçı saldırısında ölen birçok masum insanın ailelerine en derin başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Japonya halkına: Bu trajik kayıplarınız için bizler de sizinle birlikte yas tutuyoruz ve yaralanan herkesin hızlıca iyileşmesini diliyoruz.

Tim Cook, Apple CEO’su

Kyoto Animasyon dünyanın en yetenekli animatörleri ve hayalperestlerinin bazılarına ev sahipliği yapıyor. KyoAni sanatçıları, başyapıtlarıyla tüm dünyaya nesiller boyunca neşe yayacaklar. Ruhları için en içten şekilde dua ediyoruz.

Women in Animation

FUNimation Entertainment

Toei Animation

Eserlerin dünyaya çok fazla neşe getirdi. Düşüncelerimiz ve kalplerimiz senile. Seni tekrar görmek için sabırsızlanıyorum.

Nickelodeon Animation

Kyoto Animation’da bu sabah kaybettiğimiz inanılmaz yetenekleri hatırlamak için bir dakikanızı ayırın. Kalplerimiz oradakilerle.

Aniplex of America

Aki Toyosaki, Seslendirme Sanatçısı

K-ON kanalında seslendirme yapan Aki Toyosaki 18 Temmuz’da tam olay sırasında radyo programındaydı. Ve konuyla ilgili duyumlarından hemen sonra şöyle konuştu:
“Şu an kendimi korkunç derecede kötü hissediyorum ve burada karışıklığın ortasında konuşmaya çalışıyorum. Dürüst olmak gerekirse, şu an sahip olduğum karmaşık duyguları ifade etmek için hangi kelimeleri kullanmam gerektiğini bilmiyorum.”

Sunrise Animasyon Stüdyosu

“Kyoto Animasyonu Stüdyosunda’ki yangında ölenlerin huzur içinde uyumalarını diliyoruz ve acı çeken tüm yakınlarına en içten dileklerimizle başsağlığı diliyoruz. Ayrıca, yaralananların hızlıca iyileşmeleri için içtenlikle dua ediyoruz. Bir animasyon şirketi olarak bu konuda yapabileceğimiz her şey için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz.”

Makoto Shinkai, Yönetmen

Saldırıdan hemen sonraki cuma günü yönetmenliğini üstlendiği Weathering With You filminin galasında konuşan Makoto Shinkai duygularını dile getirdi.
KyoAni’den yeni işler görmek istiyorum ve -aynı sektörde çalışanlar olarak- korkmadan, çekinmeden anime yapmaya devam edeceğimizi umuyorum. Yapmamız gerektiğine inanıyorum. Bizim işimiz, ortaya iyi eserler çıkararak insanları mümkün olduğunca eğlendirmek. Hepimiz aynı gemideyiz.
Son olarak anime dünyasının en önemli isimlerinden Hayao Miyazaki de yanan stüdyoyu ziyaret ederek Kyoto Animasyon’a olan desteğini göstermiş oldu.

Hayao Miyazaki Kyoto Animasyon

Sentai Filmworks şirketi, GoFundMe sitesinde hayatını kaybeden çalışanların yakınları için para toplamak amacıyla bir bağış sayfası hazırladı. Kampanyada şimdiye kadar yaklaşık 2 milyon dolar gibi bir bağış toplandı. Sentai Filmworks sayfada, “Katliamda etkilenen KyoAni çalışanlarına ve ailelerine bu yardımı doğrudan sağlamak ve aradaki köprüyü kurmak için aktif olarak çalıştığını” belirtti.

Sentai Filmworks, toplanan parayla tam olarak ne yapacağını ya da kime gideceğini şimdilik belirtmedi. Son olarak Kyoto Animation şirketinin ya da çalışanlarının parayı kabul edip etmeyeceğine dair herhangi bir bilgi henüz yok.

Benzer şekilde, Japonya’daki en büyük anime, video oyunları ve manga satıcısı olan Animate şirketi de geçtiğimiz cuma yaptığı açıklamada, mağdurlar için Japonya çevresindeki tüm mağazalarında bağış toplamaya başladığını duyurdu.

Crunchyroll firması da kendi sitesinde fotoğraflar ve çizimler dahil olmak üzere Kyoto Animasyon’a destek mesajlarını internet sitesi üzerinden kabul etmeye başladı. Crunchyroll, gelen mesajları stüdyoya ve bu trajediden etkilenenlerin arkadaşlarına ve ailesine nasıl sunacaklarını da rapor edeceklerini belirtti.

Bu üzücü ve acı katliam sonrası hayatını kaybedenlerin ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz. Ve yaralıların da hızlıca iyileşip toparlanacaklarını umut ediyoruz.

Olayla ilgili soruşturma ise sürüyor.


Kyoto Animation Stüdyosu Ateşe Verildi, Ölü ve Yaralılar Var

Kaynak: https://soranews24.com/2019/07/20/animation-studios-fans-share-messages-of-hope-after-kyoto-animation-studio-arson/

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Behzat Ç.

Behzat Ç. Son Fragmanıyla Bizi Kaybolan Yıllara Götürüyor

Godard Makinesi

Yazarının Kaleminden: Godard Makinesi