in

Minyonların Yapımcısından Super Mario Animasyonu Geliyor

Nintendo’nun dünyaca meşhur oyun karakteri Super Mario yıllar sonra yeniden sinemalara dönüyor. Üstelik bu kez animasyon filmi olarak.

super mario animated movie
- Reklam -
- Reklam -

Oyun dünyasıyla az çok ilgiliyseniz, geçen yılın kasım ayından beri Nintendo ile Illumination Entertainment‘ın uzun metrajlı bir Super Mario animasyonu için görüştüğüne dair söylentileri de duymuş olabilirsiniz. Söylenti diyoruz çünkü her iki cepheden de konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmemişti. Ta ki dün geceye kadar…

Nintendo Amerika’nın resmi Twitter hesabından paylaşılan bir duyuruya göre Minyonlar, Çılgın Hırsız ve Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı gibi sevilen animasyonların yapımcısı olan Illumination’ın sahibi Chris Meledandri, Super Mario’nun Japon yaratıcısı Shigeru Miyamoto ile birlikte Mario ile Luigi’nin başrolü paylaşacağı bir yapım için kolları sıvadı.

Aslında bu haber pek de sürpriz sayılmaz. Zira Nintendo bir-iki yıl evvel Mario temalı bir eğlence parkı için Universal Studios ile bir anlaşma yapmıştı. Illumination Entertainment da Universal’ın alt stüdyolarından birini oluşturuyor.

- Reklam -
- Reklam -

Super Mario’yu en son 1993 yılında çekilen ve başrollerini Bob Hoskins, John Leguizamo ve Dennis Hopper’ın paylaştığı “Super Mario Bros.” adlı hayli alakasız bir filmle beyazperdede görmüştük. Her ne kadar çocukluğumuzun güzel hatıralarından birini oluştursa da pek de başarılı bir film olduğu söylenemezdi. O zamandan beri de Nintendo firması karakterlerinin film haklarını batılı film stüdyolarına devretmekte çekimser davranıyordu. Bakalım bu sefer kaplumbağanın bacağını kırabilecekler mi? İşin ucunda Minyonlar’ın yapımcısı olunca insan heyecanlanmadan edemiyor doğrusu…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Ah, emin olamıyorum. Illumination’ın işlerinde hep bir eksiklik hissetmişimdir. Yetişkinlere yönelik olmakla çocuklar için olmak arasındaki ayarı pek tutturamıyorlarmış gibime geliyor. Yetişkinlerde çocukları bahane ederek izlesinler mantığını Pixar daha iyi kıvırıyor.

    Çıkaracakları işin sonucu felaket olmayacaktır. Ama bir Mario animasyonu için bile, olmasaymış keşke dedirtecek biçimde eklemelerde bulunabilirler diye şüpheleniyorum.

    Her zaman ki gibi, ancak izlediğimizde sonucu öğreneceğiz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Güç - Naomi Alderman İnceleme

Güç: Tarihi Kazananlar Yazar

gamli baykus ust

Gamlı Baykuş Dergisi’nin Yeni Sayısı Raflarda!