in ,

Netflix Kütüphanesine Yeni Animeler Ekleniyor: Nippon TV ile Dev Ortaklık

Netflix, Nippon TV ile 13 anime için anlaşma yaptı. Dijital yayın devi Hunter x Hunter, Claymore ve birçok sevilen animeyi bünyesine ekliyor.

Hunter x Hunter netflix nippon tv anime
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, Nippon TV ile anime ortaklığını genişletiyor ve 13 sevilen yapımı daha bünyesine eklemeye hazırlanıyor.

Japonya’nın önde gelen kanallarından olan Nippon TV, daha önce de Netflix ile drama ve eğlence dizileri için bir ortaklık kurmuştu. Yayın ağı, şimdi ortaklığı sevilen anime yapımlarıyla genişletmeye hazırlanıyor.

İlk 38 bölümü 1 Eylül’de Türkiye, İspanya, İtalya, Finlandiya, Güney Afrika, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri dahil 104 ülkede Netflix’e eklenecek olan Hunter x Hunter başta olmak üzere birçok yapım anime severlerle buluşacak. Aynı gün High School Host Club 190 ülkede ve Claymore ise 136 ülkede yayınlanmış olacak. Yayınlanacak olan diğer animeler arasında şunlar yer alıyor:

- Reklam -
  • Death Note
  • Death Note: Relight 1
  • Death Note: Relight 2
  • From Me to You
  • From Me to You 2. Sezon
  • Berserk
  • Parasyte: The Maxim (Kiseiju)
  • Nana
  • Hajime No Ippo: The Fightaing!
  • Monster

netflix anime nippon tv

Netflix ve Nippon TV Arasındaki Anime Ortaklığı Büyüyerek Devam Edecek

Nippon TV ve Netflix arasındaki yeni ortalık, aynı zamanda iki firmanın daha önce Asya pazarında yayınlanan 30 büyük drama dizisi ve şov programlarına dayanıyor.

Nippon TV’de anime lisanslamasıyla ilgili isim olan Akane Inoue, yeni anlaşma hakkında şunları söyledi:

- Reklam -

Old Enough’ın dünya çapındaki muazzam başarısı göz önüne alındığında ve Asya’daki geniş kitlelere yayın yapan drama dizilerimiz ve eğlence şovlarımızla birleştiğinde, kataloğumuzdaki en sevilen anime dizilerimizden bazıları için Netflix ile bu yeni anlaşmayı duyurmaktan gerçekten onur duyuyoruz. Animeler, uzun yıllardır Hunter X Hunter, Death Note ve daha pek çoğunda olduğu gibi Nippon TV’de itici bir güç olmuştur. Anime yapımları dünya çapında popülaritesini artırmaya devam ederken, Netflix ile bu heyecan verici ortaklık için zamanlama bundan daha iyi olamazdı. Anime hayranlarının dünyanın her yerinde bu yapımlar hakkında konuşacağından şüphem yok.”

Monster Netflix

Şu sıralar Disney Plus ile bir rekabet halinde olan Netflix, anime yapımları konusunda daha büyük adımlar atmaktan çekinmiyor. 2020 yılının başlarında Studio Ghibli ile de anlaşma yapan firmanın anime direktörü Kohei Obara, 2021 yılında abonelerinin yarısının anime izlediğini açıklamıştı. Aynı yıl içerisinde 40’tan fazla anime yayınlamıştı. Ayrıca doğrudan Netflix orijinal içeriği olan Eden gibi yapımlarla da sektörü desteklemişti. Bunlarla da yetinmemiş ve Studio Ghibli ile tanınan Hitomi Tateno’nun tasarladığı anime öğrenim kursu için burs vereceğini duyurmuştu.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Netflix Original animelerinin tamami olmasa da buyuk bir kismi ya Anime demeye bin sahit isteyecek gorsellere sahip, ya konu/kurgu olarak rezalet, ya bolum sayisi acisindan yetersiz ve yeni sezon cikisi konusunda istikrarsiz. Netflix hesabi acma sebebim bile uzakdogu yapimlarini kendi capinda finanse edebilmek olan birisi olarak, Netflix Original islerdense ismini ispat etmis serilerden saygin bir yayin yelpazesi olusturulmasina oncelik verilmesini destekliyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Opus - Orkun Uçar | Yazarının Kaleminden

Opus – Orkun Uçar | Yazarının Kaleminden: “Bazı Kitaplar Var Olmak için Sizi Aracı Kılar”

My Best Friends Exorcism fragman

80’li Yıllardaki ‘Satanist Paniği’ne Farklı Bir Bakış Açısı Getiren “My Best Friend’s Exorcism” Filminden Fragman