in ,

Netflix, Studio Ghibli Filmlerinin Yayın Haklarını Satın Aldı

Netflix, Hayao Miyazaki’nin kurucularından olduğu Studio Ghibli’ye ait filmlerin Amerika dışındaki tüm yayın haklarını satın aldı.

Netflix, Studio Ghibli Filmleri Yayın Hakları
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, Studio Ghibli filmlerinin global yayın haklarını satın aldı.

Kurucuları arasında efsanevi isimlerden Hayao Miyazaki’nin de bulunduğu Studio Ghibli bugüne kadar çok önemli yapımlara imza atan Japonya merkezli bir film yapım şirketi oldu. Özellikle Miyazaki’nin yönetmenliğinde, Oscar da kazandıran ve dünya çapında ses getiren filmleriyle ünlü yapım şirketine ait 21 filmin yayın hakları Kuzey Amerika ve Japonya hariç artık Netflix’e ait.

Geçtiğimiz günlerde yapılan anlaşma, Hayao Miyazaki’nin Prenses Mononoke, Spirited Away ve Howl’s Moving Castle gibi kült yapımları da dahil olmak üzere 21 Ghibli filminin tümünün dünya çapında çevrimiçi yayın yoluyla ilk kez sunulacağını gösteriyor. Ortaklığın bir parçası olarak Netflix, Ghibli filmlerine 28 dilde altyazı yapacak ve 20 dile kadar dublaj desteği sunacak.

- Reklam -

Studio Ghibli’nin Amerika Birleşik Devtletleri’nde bulunan filmlerinin yayın hakları geçtiğimiz yıl HBO Max tarafından satın alınmıştı. Ancak Netflix’in attığı bu son adım, şirketin küresel çapta elde edeceği rakamsal başarıların önüne geçmesini sağlayabilir. Özellikle Ghibli filmlerinin Asya pazarında oldukça ilgi görmesi Netflix’in hanesine artı puan yazacak gibi görünüyor.

studio ghibli filmler kolaj netflix

3 Ay İçerisinde Tüm Studio Ghibli Fimleri Netflix’te Olacak

Netflix’in orijinal animasyon yönetmeni Aram Yacoubian anlaşmayla ilgili şunları söyledi:

“Bu anlaşma, Netflix ve milyonlarca üyemiz için gerçekleşen bir rüya gibi. Studio Ghibli’nin efsanevi animasyon filmleri 35 yılı aşkın süredir dünyanın dört bir yanında hayranlara sahip. Onları Latin Amerika, Avrupa, Afrika ve Asya’da daha fazla dilde sunmaktan heyecan duyacağız. Böylece daha fazla insan bu animelerde bulunan harika ve tuhaf dünyaların tadını çıkarabilir.”

Netflix’in, Kuzey Amerika ve Japonya dışındaki dağıtım pazarlarında Studio Ghibli filmleri için yayın programı aşağıdaki gibidir:

1 Şubat 2020: Castle in the Sky (1986), My Neighbor Totoro (1988), Kiki’s Delivery Service (1989), Only Yesterday (1991), Porco Rosso (1992), Ocean Waves (1993), Tales from Earthsea (2006)

- Reklam -

1 Mart 2020: Nausicaä of the Valley of the Wind (1984), Princess Mononoke (1997), My Neighbors the Yamadas (1999), Spirited Away (2001), The Cat Returns (2002), Arrietty (2010), The Tale of The Princess Kaguya (2013)

Netflix, Studio Ghibli Filmleri Yayın Hakları

1 Mart 2020: Pom Poko (1994), Whisper of the Heart (1995), Howl’s Moving Castle (2004), Ponyo on the Cliff by the Sea (2008), From Up on Poppy Hill (2011), The Wind Rises (2013), When Marnie Was There (2014).

Peki ya sizler Studio Ghibli filmlerini izlediniz mi? Favorileriniz hangileri? Netflix Türkiye’ye geldiği takdirde tekrar izleyeceğiniz yapımlar var mı?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Buyici Buyici dedi ki:

    Bugünün duyduğum en güzel haberi idi.

  2. Avatar for GkiraraJ GkiraraJ dedi ki:

    Tekrar izlemek istiyordum uzun zamandır, netflixe düşünce izlerim artık. :krs:

  3. Avatar for Yalibuk Yalibuk dedi ki:

    Bu haber beni çok mutlu etti. :blush:

  4. Avatar for meetraolorin meetraolorin dedi ki:

    Çok sevindim.Uzun zamandır tekrar izlemeyi düşünüyordum

  5. Avatar for haku haku dedi ki:

    Kimi zaman özellikle Rüzgar Yükseliyor ve Ruhların Kaçışı filmlerini izlemeyi bildiğiniz canım çekiyor. Bugünün en güzel haberlerinden biri.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Walking Dead: World Beyond

The Walking Dead: World Beyond Yayın Tarihi Açıklandı

The Witcher - Game of Thrones

The Witcher 2. Sezonu, Game of Thrones’un Yıldız Oyuncusunu Konuk Edebilir