in

Nickelodeon, Netflix için Orijinal İçerikler Üretecek

Çocuk ve ailelere uygun içerikleriyle tanınan Nickelodeon, Netflix’e özel yapımlar üretecek. 200 milyon dolarlık anlaşma Disney+’ın yayına girmesiyle açıklandı.

Nickelodeon Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, giderek büyüyen Disney+ tehdidine karşı çözümü Nickelodeon ile partnerlik kurmakta bulmuş olabilir.

Ortaya çıkan yeni bilgilere göre Nickelodeon, Netflix için film ve dizi üretecek. Geçtiğimiz günlerde Nickelodeon ile Sünger Bob üzerine zaten bir anlaşma imzalamış olan Netflix, şimdi de firmanın hem geniş karakter yelpazesini kullanarak hem de tamamen orijinal içerikler yaratarak Netflix’i yeni şovlarla besleyeceğini açıkladı.

Netflix ayrıca yeni yayınlanacak şovların dünya genelindeki çocukları ve aileleri hedef alacağını söyledi.

- Reklam -

Netflix’in zaten Nickelodeon ile bir ilişkisi mevcuttu. Daha önce Rocko’s Modern Life: Static Cling ve Invader Zim: Enter the Florpus gibi çizgi filmler üzerine anlaşmalar yapan Netflix, geçtiğimiz günlerde ise Sünger Bob üzerine bir anlaşma sağlamıştı.

Netflix, 200 Milyon Dolarlık Anlaşmayla Disney+’a Karşı Elini Güçlendirdi

Toplam maliyetinin 200 milyon doları aştığı söylenen anlaşma hem tutarı hem de zamanlamasıyla dikkat çekiyor.

Bu anlaşmanın Disney+ yayınlandıktan bir gün sonra olması bizlere Netflix’in rakibini ne kadar ciddiye aldığını mı gösteriyor yoksa bu bir rastlantı mı bilemiyoruz. Fakat şu bir gerçek ki çıktığı günden itibaren büyük bir başarı yakalayan Disney+, hali hazırda Netflix’in rakibi olarak konumlandırılmış durumda. Bazı raporlar Netflix’in aile dostu yayınlarda abone kaybedeceğini bile ön görmekte. Hatta son zamanlarda çıkan AudienceProject raporuna göre Disney+’a abone olmayı düşünen müşterilerin %33’ü Netflix hesaplarını kapatmayı planlıyormuş.

Nickelodeon

- Reklam -

Netflix anlaşmanın neleri kapsadığı ya da Nickelodeon’un kaç adet şov üreteceği hakkında hiçbir açıklama yapmadı. Çocuk ve aile dostu içerik konusunda daha ileri gitmeleri gitmesi gereken Netflix’in karşısında bir de Apple TV+ ve HBO Max gibi yayın servislerinin de çocuklara yönelik yayınları bulunuyor ve bunlar artmaya da devam ediyor.

Dijital yayın servisleri arasındaki savaşların nereye doğru yol alacağını merakla takip ediyoruz.  Sizler ne düşünüyorsunuz? Netflix’in bu işbirliği, Disney’in çocuk ve gençlere yönelik güçlü yanına yeterli bir cevap olabilecek mi?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz!


* Avatar: The Last Airbender’ın 4. Sezonu Nasıl Olurdu?

Kaynak: TechCrunch

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for hunter hunter dedi ki:

    Disney+'a karşı en doğru adım atılmış. Nickelodeon yeni çocukları nasıl yakalar bilmiyorum ama içeriklere benim göz atacağım kesin. :rofl:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

patrick wilson aquaman

Aquaman 2 Filminde Kral Orm Atlantis’e Geri Dönüyor

mortal kombat film

Mortal Kombat 3 Oyunundaki Karakterler Filmde Yer Alacak