in ,

One Piece Mangasının Canlı Aksiyon Dizisi Geliyor

One Piece, Netflix için yazarı Eiichiro Oda’nın da senaryo kadrosunda bulunacağı gerçek oyuncularla tasarlanan bir diziye dönüşüyor.

one piece netflix
- Reklam -
- Reklam -

İlk sayısı 1997’nin Weekly Shonen Jump dergisi ile tanıtılan One Piece, satışları 450 milyon adeti geçtikten sonra dünyanın en çok satan mangalarından bir tanesi haline geldi. Seri kağıt üzerinde Eiichiro Oda tarafından yazılırken ve çizilirken, sevilen yapım bir anime serisine dönüştürüldü. Eiichiro bu sırada animenin de yaratıcılarından bir tanesi oldu. Geçtiğimiz günlerde alınan bilgilere göre One Piece’in Netflix’te yayınlanması planlanan live-action, yani gerçek oyuncularla ekranlara taşınacak yapımı onaylandı.

Manga, Monkey D. Luffy’nin “One Piece” hazinesini bularak korsanların kralı olma isteğinin hikâyesini anlatıyor. Luffy yolculuğu sırasında pek çok yabancıyla karşılaşarak bu kişilerle arkadaş olup onları gemisinin mürettebatına katıyor. Kılıç ustası Roronoa Zoro ve şef Sanji ile birlikte maceraya atılan Hasır Şapkalı Korsanlar hazineyi bulma maceraları boyunca pek çok engelle ve düşmanla karşılaşıyorlar.

one piece

- Reklam -

Netflix’in resmi hesaplarından bir tanesi olan ve daha çok geek olarak tanımlanan kişilere hitap eden yapımların reklamcılığını üstlenen Twitter hesabı NXonNetflix bir Tweet paylaşarak gerçek oyuncularla yaratılacak bir One Piece’in yapım aşamasına başlandığını duyurdu.

Netflix bu onaylamayla sınırlı kalmayarak One Piece mangasının yapımcısı Oda’nın çizdiği bir görseli de paylaştı:

One Piece Ne Zaman Yayınlanacak?

Oda’nın çizdiği bu minik görselin belirttiğine göre gerçek oyuncularla planlanan bir One Piece yapımının 2017’den beri planlanmaktaymış. Oda bu tür şeylerin zaman aldığını da söylediklerine eklemeyi ihmal etmemiş. Eiichiro aynı zamanda yeni One Piece’in yapımcılığını da üstlenecek.

Bu noktadan sonra Netflix’in One Piece projesi hakkında hiçbir detay henüz açıklığa kavuşturulmadı. Oyuncu kadrosunun ne zaman seçileceğine veya yapımın Netflix platformuna ne zaman geleceği henüz bilinmiyor. Oda bu soruların geleceğini bilerek çiziminin altına şu cümleyi eklemiş:
“Kadroda kimlerin bulunacağını mı soruyorsunuz? Lütfen birazcık daha sabırlı olun ve bizi izlemeye devam edin.”
one piece

Netflix’in 2018’de Death Wish’ten aynı isimle uyarladığı film uzunca bir süre planlanmış olsa da sadece %38 oranında olumlu oy alarak çuvallamıştı. 2018’de duyurulan Cowboy Bebop dizisi hakkındaysa hem herhangi bir detay, hem de bir çıkış tarihi söz konusu değil. Bunlara bakarak One Piece hayranları bu yapımın pek yakın bir zamanda çıkmasını beklemiyorlar. Oyuncu kadrosu, bütçe gibi etmenler, ilerleyen günlerde Netflix’in One Piece dizisine ne kadar önem verdiğini gösterecek.

Sizler böyle bir live-action uyarlamasına ne diyorsunuz? Animelerin gerçek oyuncularla yapılan uyarlamaları pek tutmuyor. Sizce bu durum kırılacak mı? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı yazabilirsiniz.


* The Witcher Anime Filmi Olmaya Hazırlanıyor

* Netflix, Studio Ghibli Filmlerinin Yayın Haklarını Satın Aldı

Kaynak: Screen Rant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ÇEKİLİŞ: Dursun Ali Yaz'dan "Para, Paranın Yazılmamış Tarihi"

ÇEKİLİŞ: Dursun Ali Yaz’dan “Para – Paranın Yazılmamış Tarihi”

The Walking Dead Devam

The Walking Dead Uzun Yıllar Devam Edecek