in ,

Oyuncak Hikayesi’nin Gerçek Oyunculu Filmi Asla Gelmeyecek

Dördüncü filmini merakla beklediğimiz Oyuncak Hikayesi hakkında Pixar’dan hem gerçek oyunculu çekim hem de serinin devamı konusunda ilginç bir açıklama geldi.

Oyuncak Hikayesi
- Reklam -
- Reklam -

Disney’in çizgi film ve animasyonlarının “gerçek oyunculu” halini çekme hevesine kapıldığı herkesin malumu. Sindirella, Orman Kitabı, Güzel ve Çirkin ve kısa süre önce gösterime giren Aladdin de bu hevesten nasibini aldı. Bu filmler arasında Aladdin hiç de azımsanmayacak bir çıkış başarısı yakaladı. Disney’in bu girişimi ne kadar devam eder bilmiyoruz ama Pixar’dan bazılarını rahatlattığını düşündüğümüz bir açıklama geldi. Oyuncak Hikayesi yapımının devam filmlerini görebiliriz ancak bunların hiçbiri gerçek oyunculu çekim olmayacak.

Pixar yeni öyküler bulmakta gerçekten başarılı. Oyuncak Hikayesi 3’ün sonunda Woody ve Buzz’ın macerasının bittiğini düşünmüş olsak da karşımıza dördüncü film olarak anlatmak istedikleri bir öyküyle çıktılar. Bunun, Pixar’ın hikaye buldukça seriye devam edebileceği anlamına geldiğini düşünebiliriz. Ancak yapılan açıklamaya göre seri hep bir animasyon olarak kalacak.

- Reklam -

1993’ten beri Pixar’da çalışan Bob Pauly, gerçek oyunculu bir filmin asla gelmeyeceğini söyledikten sonra bunun sebebini de şu sözlerle açıkladı:
Oyuncak Hikayesi evrenini tasarlamak için çok uğraştık. Bu evrenin güvenirliğini ve inandırıcılığını kaybetmek istemiyoruz. Bu evrene geri döndüğünde tanıdığın ve sevdiğin arkadaşlarla birlikte olacağını biliyorsun. Yeni şeyler yaratma endişesine kapılmak yerine, öykünün içine giriyorsun.
Öte yandan, serinin anlatacak bir öyküsü kalmadığını düşünenler olsa da Pixar işin peşini bırakmamış. Dördüncü filmde Woody’nin yeni arkadaşlarıyla yaşayacağı maceraları anlatmak istemişler. Geriye yalnızca Tom Hanks’i ikna etmek kalmış. Yönetmen Josh Cooley, dördüncü film için Tom Hanks’i nasıl ikna ettiklerini de anlatıyor.
“Filmin ilk on dakikasında geçen sınıf sahnesini izlettik ve ‘Tamam, beni ikna ettiniz. Bunun nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum,’ dedi.”
Serinin yeni filmlerine açık kapı bırakan Pixar, gelecekte de Tom Hanks’i ikna etmekte zorlanmayacak gibi görünüyor. Serinin yeni filmlerinin muhtemel olması ve Pixar’ın gerçek oyunculu çekime sıcak bakmaması hakkında neler düşünüyorsunuz? Gerçek oyuncaklar ve gerçek ev sahipleri, serinin bizi içine çektiği inandırıcılığı bozar mıydı gerçekten? Yorumlarınızı forumlarımızda bizlerle paylaşabilirsiniz.

- Reklam -

Toy Story 4 Fragmanında Keanu Reeves Sesleri!

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Asude Asude dedi ki:

    Çok iyi olmuş…pixar in batmasını ve yaratıcılığını kaybetmesini istemezdim

  2. Avatar for per.ercan per.ercan dedi ki:

    Şahsen dördüncü filme bile gerek olmadığını düşünüyordum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

lejyon yitik suretler ust

Lejyon Serisi “Yitik Suretler” İle Devam Ediyor

72 cannes liste oduller

72. Cannes Film Festivali’nde En Beğenilen 5 Film ve Ödüller